Glad måndag! 05-08-2019

Den här dagen har varit späckad av jobb, så det här inlägget kommer sent.
Bättre sent än aldrig dock.
Och jag har träffat Robot-Robbe!

Många har ju fördomar mot robotgräsklippare. Allt från att det är lata och ansvarslösa personer som använder dem, till att de skadar igelkottar.
Jag ska i en artikel ta kål på en del av myterna, hoppas jag.

26 reaktioner på ”Glad måndag! 05-08-2019

  1. Det finns äldre personer, och funktionshindrade, som inte har krafter att sköta en stor tomt, eller att skuffa en gräsklippare i en brant med en lutning på 70 procent. Då är en robotgräsklippare bra att ha 🙂

   1. Det finns så många robotklippare att de börjar störa varandra, och en del rymmer, och hittar inte hem igen. Det är jobbigt att leta reda på dem.
    Svante

   2. Har man en applikation på mobilen eller i surfplattan ser du var klipparen finns.
    Har du kablar som begränsar området för klipparen rymmer den inte 😀

   3. Om man har en mobil, som det går att göra mer med än att ringa, och skicka SMS med så kanske det går, och klipper inte klipparen av kablarna håller den sig hemma.
    Svante

 1. Bra att ha helt klart…har ju robotdammsugare själv….fast igelkottar där har jag inte. 😉

  Den myten vill jag gärna läsa om .

  Ha det bra nu .

 2. Jo då, dessa robotgräsklippare dyker upp lite varstans här med. Och inte bara hos äldre människor kan jag säga. I Täby centrum finns till och med en ”monter” på gatuplanet med en ramp med en lutning på minst 45 grader, där man demonstrerar gräsklipparna. Har man robotdammsugare kan man lika gärna ha robotgräsklippare tycker jag.

 3. Självklart skall du inte skämmas för att du inte klipper gräset själv, du spar ju en massa tid till roligare saker.
  kajsalisasblogg.wordpress.com/2019/08/05/gladmandag-tillbaka-till-tekniken/

  1. Det här är inte min klippare, den tillhör en väninna.
   Men skulle jag ha en, så inte skulle jag skämmas för att jag hade köpt en, för det är som du säger: Man får tid över att göra roligare saker 😀

 4. Ja, men tänk vad praktiska de där är ändå! Min svåger har en och den klipper medan familjen bor på villan under sommaren. Gräset hålls snyggt och fint och ingen behöver gnälla på att det ser misskött ut på deras tomt. Kan tänkta mig att dessa skulle vara alldeles ypperliga för äldre som inte längre har orken att klippa sin egen gräsmatta. Vi har ingen, men istället har vi en robotdammsugare. Den är behändig, verkligen. Medan den dammsuger på nedre våningen, fejar jag på övre våningen med den alldeles gammaldags dammsugaren. Tycker det är bra att blanda gammalt och nytt! Trevlig måndag hoppas jag att du hade. Nu är det snart tisdag hos er…

  1. Visst är de praktiska, om man förstår att använda dem på rätt sätt. Samma säkert med robotdammsugaren.
   Tekniken ska underlätta för oss, och den kan göra det för äldre personer. Som också kan få hjälp med det tekniska, eftersom en robot kan styras på distans.
   Ha en trevlig tisdag! Kram!

 5. Jag har ingen erfarenhet av robotgräsklippare men ett par jag känner är så glad för sin. När vi hade hus så var det bensingräsklippare och robotgräsklipparna hade inte kommit än och sen var dom rätt dyra i början.

  Ha en skön tisdag
  Hälsning
  Malin

 6. Jag har sett så många bilder på blodiga igelkottar, som rullat ihop sig när robottgräsklipparen kommit och rakat dem. De får en hemsk död. Jag förstår att de är bra att ha för många människor, men jag uppmanar dem att ha dem under uppsikt och bara klippa mitt på dagen, då är igelkottarna inte framme så ofta.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.