Passfoto-katastrof!

Om någon tror att jag är dum som låter referensnumret synas kan jag säga att sifferserien är VÄLDIGT lång. Efter fyrorna som syns längs till höger finns femton siffror till 😀

I dag har jag gjort ansökan om nytt pass och identitetskort. Få se om jag får ut dem då jag inte kan styrka min identitet med identitetskort 😀 Jag har bara körkort och ett pass som gick ut 7 april i år. Hoppas nåt av dem duger. Men man har ju hört hårresande historier om personer som inte fått ut sina kort då de saknat id-kort som de inte haft, och som de har beställt!

Ganska skoj att jag råkade ha ett lakan i sängen med namnet på olika storstäder, det passar ju med pass och resor 🙂

På passfotot ser jag ut som en bov! Eller som en jag-vet-inte-vad.
Vacker är jag inte. Man får ju inte le på ett passfoto.
Men med detta spöke på fotot ska jag leva de närmaste åren. Hoppas jag inte skrämmer allt för många kontrollanter. Vanligtvis gör jag mig lite vackrare då jag reser, håret hänger inte i stripor som de gör på mitt kommande passfoto…

I värsta fall känns jag inte igen och kommer inte genom passkontrollen.
Eller ska jag vara glad då? För att jag ser bättre ut i verkligheten?

Varför tvättade jag inte håret och lockade det innan fotot togs… 😀

26 reaktioner på ”Passfoto-katastrof!

 1. Jag har fixat ny legitimation, för jag vill inte stå utan giltig legitimation om jag skulle tappa bort körkortet. För man får inte ut det nya utan giltig legitimation hos Post Nord.
  Svante

 2. Tycker att pass och körkortsfoton ser lika hemska ut oavsett hur man gör. Har funderat på att skaffa ett idkort men inte kommit så långt.
  Kram

 3. Fruktansvärt med passfoton nuförtiden. Jag ser ut som en förbrytare. Men jag ler mig igenom passkontrollen 😀 och hittills har det gått bra.
  Ha det gott!

 4. Passfoton blir aldrig bra oavsett hur fin man gjort sig. Både min man och jag ser alltid ut som ryska straffångar. Så är det bara. Ingenting att oroa sig för alltså;-)

 5. En som fotade mig för ett pass sa att man inte skall se ”bra” ut på passfotot – hur ser man ut när man reser och suckar över alla kontroller? Skulle vara roligt att veta hur maskinerna jämför ens ansikte med fotot… Förresten, du får ut ditt pass genom att du befullmäktigar någon med giltiga ID-handlingar att ta ut det! Bernt förnyade sitt pass nyligen, innan hans gamla pass gått ut, och då var det ju inga problem.

 6. Jag var glad när jag äntligen fick byta bort mitt pass med foto från när jag fick cellgift (hade inget hår) och kortisonbehandling (var svullen som bara den i ansiktet).

 7. Blir någon ens bra på passfotot. När jag gjorde mitt frågade henne som satt i luckan om vi inte kunde ta om bilden igen, för den kändes inte så bra. Svaret var – du ser ju jättebra ut på fotot. Därmed var diskussionen avslutade och jag mådde bara dåligt över hennes uppenbara lögn. Och ändå skulle inte ha kostat för henne nåt alls, då allting sköts ju automatiskt. Sen undrar jag varför visas då bilden till mig för godkännande om jag ändå inte kan säga att jag vill ha en ny foto.
  Jaja…numera visar man inte så ofta det i Europa så spelar inte så mycket roll.
  Kram!

  1. Passet behövs ändå – fastän det nån gång sades att det knappt behövs.
   Mitt id-kort fick lika fult foto, så det spelar ingen roll vad jag visar… ser verkligen förskräcklig ut 😀

 8. Du är inte ensam, så ser vi alla ut på dessa kort. Känner knappt igen mig på mitt nya körkort. Jag har alltid både körkort och id-kort. Man vet aldrig… 🙂

 9. Var på väg att ge upp då jag inte kunde få ut mitt nya pass och körkort då jag beställt dem……för att de tidigare hade gått ut. Kunde inte heller skaffa ett id-kort utan att ha detta för att kunna lösa ut nya. Inte heller hjälpte det om något av mina barn följde med och också legitimerade sig.
  Började känna mig som papperslös.
  Till slut löste det sig. Fick beställa en tid hos polisen för att hämta ut mitt pass och den tiden som jag fick måste jag ha en anhörig med mig för att intyga att jag är jag!
  Hoppas du får ordning på ditt

   1. Om nu reglerna är desamma som i Sverige räcker det med att ha med sig en anhörig som har giltigt leg, till polisen på den tid som dom bestämmer att jag med anhörig ska komma till dem för att hämta ut mitt pass. Med passet kunde jag sen lösa ut körkortet. Det krångliga för mig var att det handlar om dagtid. Då jobbar mina barn, så jag kunde inte ta med mig någon av dem. Så syrran fick åka till mig för att intyga att jag är jag.
    Lycka till

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.