Glad måndag! 12-08-2019

Vinbärsbuske hos min syster.

Färger och bär gör oss glada, inte sant 🙂
Glad är jag i dag också för att jag har mitt jobb, och att jag kan sköta det hemifrån då det regnar ute.
Glad för att jag har fina medarbetare, utan dem skulle vi inte få ut en tidning späckad med lokalt material varje vecka.

Och extra glad är jag då jag tänker på vår fina sjukvård i Finland.

I dag för ett år sedan förde min syster och jag vår mor till sjukhus i Borgå. Senare blev det en stor operation då hon hade en tumör i huvudet.

Vad operationen kostade vet jag inte, men det jag vet är att vi knappast hade haft råd med den utan att ta banklån. Nu klarade mamma sig med att betala vistelsen för sjukhusdygn och olika mediciner.

Och nu är hon så gott som återställd!
Glad måndag!

25 reaktioner på ”Glad måndag! 12-08-2019

 1. Så skönt att det gick bra för din mamma. Det är verkligen något att vara glad över.
  Jag hänger på din Glad måndag, hoppas att det går bra!
  Kram, Ingrid

 2. Det är ju verkligen något att vara glad över, att er mor mår så bra efter en stor operation – och att sjukvården i våra länder är så pass billig! Fin och glad bild på vinbären, de lyser så glatt i solen.

 3. Rött och grönt är alltid uppiggande. Hoppas vi kommer ihåg den bilden liten senare i år.
  Härligt att er mor mår så bra igen. Önskar dig en lika glad tisdag!

 4. Glad måndag och så skönt att er mamma mår så bra. Är tacksam för den fina sjukvården vi har och att kostnaderna är så låga.
  Vinbären ser så goda ut.
  Kram

 5. Då har du verkligen all anledning att vara glad idag, mera än glad till och med. Javisst, är vi privilegierade med sjukvården i både Finland och Sverige. Tänker ofta på hur det är i USA till exempel, där det inte finns någon offentlig sjukvård alls, bara privat sådan. Och ofta måste man betala höga premier för en privat sjukförsäkring.
  Mitt bidrag finns här:https://bp-computerart.blogspot.com/2019/08/glad-mandag_12.html

  1. Tänker ofta på andra länder som inte har samma sjukvårdssystem som vi.
   Rika har ett annat utgångsläge… det sade också kirurgen som opererade mamma, att han helst jobbar i Finland där man inte gör skillnad på presidenten eller nån som hittats i rännstenen då det gäller att ordna en operation som räddar liv ❤

 6. Det finns alltid mycket att vara glad över. Ibland ser man inte det enkla i vardagen och hur mycket glädje det ger. Jag har vävt in lite måndagsglädje, men inte gjort det till ett separat måndagsglädjeinlägg.

  Kram

  1. Jag brukar tänka att jag inte ska fråga ”varför drabbades jag” om jag drabbas en dag.
   Varför skulle just jag skonas då så många andra drabbas?
   Men förberedd kan man aldrig bli.

 7. Jag tror inte finländarna riktigt förstår hur fantastiskt fin och förmånlig sjukvården är där hemma. Vi har just betalat min mammografi räkning från i maj/juni… den gick på just under 700 USD och vi har sjukförsäkring…. Tänk på de miljontals amerikaner som inte har råd med sjukförsäkring. Ngt måste göras… Härligt att din mamma repat sig så bra efter operationen. Jag gissar att tumören var godartad. Härligt! Tacksamt får man bara vara… 😀

  1. Ja, du har rätt – det är just det jag tänker på… hur olika det är i andra länder.
   Har man inte råd med försäkring är man illa ute… inte rättvist, rika kan ”köpa” sig förlängd livstid, fattiga kan inte det…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.