Tacksamheten är stor

För att jag igår kunde fira tillsammans med en del av mina närmaste vänner.
Det är alltid svårt då man ska bjuda till fest, att välja vem som ska få komma.

Dels handlar det om min egen ekonomi, vad har jag råd med?
Dels handlar det om den tid jag vill ha för alla. Bjuder jag 30–100 personer hinner jag inte umgås med var och en.

Den här festen handlade för mig själv inte enbart om att jag blivit utsedd till chefredaktör för Nya Östis. Jag fokuserade på de fem senaste åren i mitt liv. Vem har funnits vid min sida, i vått och i torrt? Från skilsmässan 2014, genom skeendena då jag sade upp mig från en fast tjänst, startade eget företag, började jobba för Nya Östis och fick allt mer ansvar där.

Då man bjuder in människor till en fest känns det aldrig helt rättvist. För det finns minst lika många till som jag gärna hade tackat i detta sammanhang. Men… gränsen måste dras någonstans. Och det kommer nya fester!

Ett hembakt bröd med potatis och örter.

Jag hade undanbett mig gåvor. Det viktigaste var att jag fick tacka mina vänner och att de fick träffa varandra.

Men då någon ändå överräcker en gåva skulle det aldrig falla mig in att säga ”jag skulle ju inte ha nåt”. Jag vet själv hur det känns då jag inte vill komma tomhänt till en fest. Visst är det trevligt att bli överraskad och att få överraska.

Jag fick allt från presentkort och vackra dikter till mousserat och vin, bröd och choklad, saker med Muminmotiv och en enormt ståtlig orkidé.

Tack för precis allt ni gav mig i går ❤ Vänskapen vi upplevt genom åren och som jag hoppas fortsätter i många år till, är guld värd.

Nina framför en hälsning av en väninna som inte kunde komma till festen och jag blir tårögd.

19 reaktioner på ”Tacksamheten är stor

  1. Ja, det var en av sommarens finaste kvällar på många sätt – inte för varmt, ingen blåst, inga myggor eller andra flygfän.
   Fina glada vänner, vackra ord, jag rördes till tårar några gånger.
   Tänk så mycket som hänt på fem år…
   Kram!

   1. Det låter verkligen perfekt. Jag slogs av tanken själv att är det redan för fem år sen jag började följa din blogg? Känns inte så. Det känns verkligen inte så.
    Kram och ha en god fortsättning på allt, hälsa, kreativitet och livet i stort.

 1. Ser ut som om ni var på ett fint ställe och visst är det härligt att ställa till fest. Vi ska väl snart ha kräftskiva här i Fisksjön men det har blivit mindre och mindre med fest ju sämre ekonomi jag har fått. Men vår sommarfest, surströmming, midsommar och kräftfest ska vi väl försöka att få till.

  1. Man kan ju ställa till med knytkalas också om pengarna inte räcker till för en person att bjuda.
   Ja, det är kräftskivornas tider – själv har jag inte varit på en enda och jag äter inte kräftor, helst bara rostat bröd 😀

  1. Tack! Utnämningen trädde i kraft den första augusti.
   Så jag skrev om den redan tidigare, men firade först nu med de riktigt närmaste, som stöttat mig i mycket från 2014.
   Fler hade jag velat bjuda, men som sagt – plånboken känner vissa gränser 😀

  1. Tack! Ja, riktiga vänner är guld värda – vi har ju många bekanta, och olika slags vänner via sociala medier osv. Men de som ALLTID oavsett vad står vid din sida, de är inte så oerhört många.
   Kram!

 2. Vilken fin fest på ett riktigt toppen ställe. Måste säger att du har otroligt många ”riktiga” vänner som du bjöd på fest. Du värnar om dina vänner, helt klart!

  1. De här personerna, och många till förstås, är människor jag litar på då jag sett att de år efter år stöttar och förstår.
   Sådan vän vill jag själv vara, ingen kappvändare och ingen som säger något ogenomtänkt och elakt.

 3. Åhhh vad fint det ser ut förstår att du är nöjd och glad så fint gjort av dig, och som sagt på Facebook trodde jag att du fyllt år.. Men grattis till en lyckad fest och ha en fin början på den nya veckan 🤗👍😊

 4. Så härligt med en fest för att fira allt gott som hänt! Jag känner igen de där gardinerna och stället där ni firade, så fin miljö, det betyder mycket även om vännerna och maten är viktigast. Bilden på det vackra och förmodligen delikata brödet gillar jag mycket! Lycka till i fortsättningen!
  Kram

  1. Tack för lyckönskningarna!
   Jag har tagit bilder här i den här restaurangen tidigare och blev själv fotograferad på den här terrassen inför en intervju i en tidning.
   Länkade till det inlägget i juni 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.