Bilder från Monaco

En filmstjärna från Lovisa i Monaco 😀

Första gången jag var i Monaco tror jag att vi skrev 1987. En väninna och jag kom hit på vår interrailresa och bodde på en strand i två veckor. Inte så att vi sov under bar himmel, nej… att sådant inte skedde såg patrullerande poliser till och jag tror att säkerhetsåtgärderna är ännu mer rigorösa i dag. Men vi råkade träffa några personer som lät oss bo gratis i en liten enkel bostad vid en strand. Helt otroligt, sådana minnen! Och det var inget suspekt i det hela, vi hade kunnat råka rejält illa ut, men allt gick väl.

Efter det har jag besökt Monaco ett antal gånger i olika sammanhang. Jag tror att det här var mitt femte besök i furstendömet.

Utsikt från Jardin Exotique.
Prinspalatset. Snart vaktbyte på gång, därför samlas folk för att titta på ”spektaklet”.

Här fanns också ett museum, väl värt ett besök men otroligt överdådigt och pampigt. Om det var där, i den delen av palatset som vi såg, som Grace och Rainier bodde undrade både jag och många andra hur hon stod ut. Det var liksom inte, diplomatiskt sagt, någon personlig boendeform.

Shoppinggränd i närheten av prinspalatset.
Kryssningsfartyg finns det gott om på redden utanför Monaco.
Vy sedd från bussfönstret då man kör in till Monaco från öst.

Den här bilden säger väl ändå att jorden är rund?

Det blev många bilder på en gång från Monaco, men tyckte det var värt att bränna av de flesta i ett enda inlägg 😀
Hope you did enjoy the journey!

 

12 reaktioner på ”Bilder från Monaco

 1. De gamla byggnaderna gillar jag skarpt. Men de nya………………………………………… Har fantasin dött? eller vad är frågan om. Man kan inte direkt skylla på att det blir flr dyrt att bygga, för de som bor där har väl förmögenheter. Så synd att vil lämnar en förfylat värd till generationen som kommer efter oss.

  1. Det har inte blivit vackrare där – nej. Man bygger mycket på höjden och ut över vattnet.
   Alla är inte miljonärer i Monaco lärde jag mig, men mycket pengar rör sig där via banker och oljeaffärer.

 2. Tusen tack för den sightseeingturen. Helt suveränt fina bilder! Å shoppinggränden med turistfällorna påminner om Västerlånggatan, det det alltid finns massvis med folk oavsett årstid.
  Som du vet älskar jag byggkranar, men på dina foton är dom störande. Där passar det liksom inte in. Men även i lilla Monaco byggs det ju såklart.
  En toppen bildkavalkad:-)

  1. Det byggs hela tiden där. Sedan mitt första besök 1987 har massor förändrats. Monaco är litet till ytan.
   Först byggdes det mig veterligen på höjden, och så görs fortfarande.
   Men man har också börjat bygga ut över vattnet. Havsbottnen rensas, stabiliseras osv. Och så bygger man där 🙂

  1. Jag har ända sedan 1987 känt mig hemma där, även om platsen förändrats radikalt och inte skulle jag vilja bo där på heltid.
   Men då som jag är där känner jag mig tillfreds.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.