Skrämmande manick

Jag kan förstå att många äldre personer som inte använt bankomater kan se dem som skrämmande. Det är inte lätt alla gånger att veta hur man ska trycka för att allt ska bli rätt.

Bankomaten utanför S-Market i Lovisa skrämde också mig i dag. Den var högljudd och skrällande. Jag blir ofta rädd av överraskande ljud, hoppar högt. Nu hade vi lite regn i luften och jag tyckte det lät som om apparaten hade något elektriskt fel…

Men allt gick bra och jag fick mina pengar. Det är säkert något man i dag ska vara tacksam för… att banken låter oss få våra pengar…

Nosto = lyft, uttag.

17 reaktioner på ”Skrämmande manick

 1. Jag har bara försökt en gång, och aldrig mer. Det är flera år sedan jag hade kontanter i plånboken, förutom en Dollarsedel från 1957, och sedan 1957 har den legat i mina plånböcker genom åren, och ligger där fortfarande.
  Svante

  1. Ahaaa! Men här är du ju jättemodern då – jag hade faktiskt trott att du hörde till dem som VILL ha kontanter, då man inte kan lita på el och det digitala 😀

   1. Enda gången kontanter används, är när svartarbeten betalas, då behövs ingen räkning, och inget kvitto. Det var väldigt länge sedan jag betalat någon svarta pengar.
    Svante.

   2. Jag brukar kalla ”svartarbeten” byteshandel. För ibland kan jag hjälpa en kompis med en sak och hen hjälper mig med nåt annat.
    Men tja – ja – då rör sig inga pengar där 🙂

   3. Att gå i pension, och sedan fortsätta arbeta i sitt yrke, och endast ta emot kontanter, är i mina ögon svartarbete, inte arbetsbyte.
    Svante

   4. Jo, i den mening du nämner det, så är det förstås svartarbete.
    Men jag menar att istället för att ge pengar åt en vän som hjälper mig med nån vardagssyssla, så hjälper jag tillbaka med nåt annat – och då handlar det bara om att byta tjänster, inget svartjobb från nåndera 🙂

 2. Det finns ingen uttagsautomat i Rottne tyvärr. Jag kan ta ut lite i vår butik. Har vant mej vid att betala med kort och det går bra.
  Kramar från oss

  1. Jo, jag betalar för det mesta med kort, men vill aldrig vara helt utan kontanter…
   Vi kan bli utan el nån dag – eller få problem med det digitala systemen.
   Kramar!

   1. Å andra sidan använder vi mer och mer sällan kontanter. Här kan man inte längre betala kontanter på många ställen. Senast blev jag nekad i Lindex. Jag blev riktig förbannad. Vad kommer folk att göra vid en riktig stor strömavbrott? Vad jag har läst till mig så Sverige har inte så bra beredskap vid strömavbrott. Och numera är ju ständiga strömavbrott i stan. Typ varje dag och värre kommer att bli.

   2. Fy så tråkigt att inte FÅ använda kontanter – lyckligtvis får man göra det fortfarande åtminstone i Lovisas affärer, har aldrig blivit nekad.
    Men den dagen lär väl komma…

   3. Alla ska känna kontrollen för eller senare. Märkligt att man fördömer Kina men märker inte eller låtsas inte att detta är också övervakning.

 3. Ja, du har rätt. Min mamma som nästan var 90 år var livrädd för den. Det var alltid min son som hämtade pengar åt henne.
  Jag är emot det kontantfria samhälle och hämtar alltid pengar ur automaten. Fast sakta men säkert försvinner dem också, suck….

 4. Du har i alla fall fortfarande en bankomat i Lovisa. Här dras fler och fler in. Och de flesta som fortfarande tar ut kontanter är ju äldre människor. Många butiker här tar inte ens emot kontanter längre.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.