Lovisa Open

Lovisa Open arrangeras i dag och i morgon, 29–30 augusti. Det är inte frågan om en tennistävling 😀

Lovisa Open betyder att affärerna i centrum håller öppet bägge dagarna 10–17, men också att flera marknader och utställningar arrangeras.

Lovisa Historiska Hus har tidigare arrangerats sista helgen i augusti och lockat kring 15 000 personer till vår stad. På grund av corona ställdes evenemanget in, och det är fullt förståeligt. Man kan inte ha tusentals personer att gå in och ut i ett fyrtiotal privata hem då pandemi råder…

Utanför Sjöfartsmuseet.

Men man kan ha marknader av olika slag och vädret gynnade arrangemanget. Någon trängsel uppstod aldrig, och det är bara bra med tanke på coronapandemin, men ändå var det nog mycket folk i rörelse i stan. Längs de centrala gatorna fanns massor av bilar parkerade.

Skeppsbromarknaden.

Jag tog inga bilder från marknaden i parkerna i stan eller från torget. Men jag köpte allt möjligt. En omlottkjol som går lätt att justera med knäppen vare sig man är smal eller lite rundare.
På sidan mithu.fi kan man läsa mer om vart pengarna går då man köper produkter tillverkade av Mithu. Texten är tyvärr bara på finska. Men det handlar om nepalesiska familjeföretag som tillverkar olika produkter. Förenklat sagt, då produkterna har sålts går pengarna bland annat till utbildning och hälsovård bland mindre bemedlade.

När man viker ut tyget är det en långsmal remsa. Fyndigt! Passar alla kroppsformer.

Till badrummet köpte jag två burkar i trä. Äntligen lite ordning på krämer och sånt som jag använder dagligen. Lättare att städa också.

12 reaktioner på ”Lovisa Open

 1. Ett trevligt arrangemang och ni hade fint väder. Kul att förnya ibland. Duggregn hela dagen så det har blivit hundpromenader sedan inne.
  Kramar från oss

   1. Risken för massor med folk finns överallt i Sverige. Det var 30 man som slogs i Gävle i natt.
    Svante

 2. Riktigt roligt namn för eventet:-) Å vilket underbart väder ni hade. Extra bonus är att så många besökare kom, då såldes säkert massvis med grejer.
  Kjolen i dina färger är riktigt snygg, men det var lite otippat att du bär kjolar i kort-kort;-)

 3. Fint med såna lugna evenemang. Kul med lite folk. Är det förbjudet 🚫 att fotografera på marknader i Finland?
  Jag försöker också ständigt hitta lösningar för att hålla skönheten up to date men bästa vore med ett skåp, men det får inget plats i min minimala badrum. 🤯

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.