Fem en fredag – HJÄLP

När behövde du senast hjälp med något?
– Såsom bilden visar. Jag behövde hjälp med att kolla om det var fel på ett uttag i väggen och på ett i taket. Sedan var en sladd till en lampa lite lös och då hade jag samma elektriker att hjälpa mig.

Inom vilket område är du den som hjälper andra?
– Jag hjälper gärna över så brett området jag kan. Ofta gäller det formuleringar, olika texter, översättningar och sånt.

Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?
– Jag är inte bra på att baka olika bakverk. Om jag flyttar möbler eller planterar om blommor helt ensam slutar det ofta med frustration 🙂
Hjälp med städning tar jag också då och då.

Brukar du ta hjälp av dina grannar?
– Väldigt sällan, här bort mest äldre personer som jag inte vill besvära. Jag frågar vänner eller min syster först.

Vad hjälpte du oftast till med hemma som liten?
– En tid hade vi ett schema med vems tur det var att diska och städa. Minns inget specifikt som jag alltid skulle ha gjort. Mamma var hemmafru så jag antar att jag blev bortskämd med allt möjligt eller att jag inte fick hjälpa till. Jag har ett minne av att jag ville hjälpa mamma baka. Jag tjatade om att få smaka på ingredienserna. Mamma sa att det inte var en bra idé att stoppa en matsked mjöl i munnen. Jag gjorde det förstås ändå… och reaktionen är något jag inte glömmer i första taget 😀

Det är Elisamatilda som  håller i trådarna för Fem en fredag, en rolig utmaning som jag deltar i så ofta som jag hinner och minns.

20 reaktioner på ”Fem en fredag – HJÄLP

  1. Jag jobbar lite med texter och publicering.
    Vilken härlig bild du lagt upp! Ja, det elektriska är jag inte så bra på, saknar min handy man.
    Trevlig fredag!

      1. Vanliga installationer grejar jag själv, men blir det mer komplicerat överlåter jag det till de, som är utbildade till det.
        Svante

  2. Har gärna hjälpt andra när jag kunnat. Men gör det inte längre. Upptäckte att de inte var intresserade av hjälpa mej när jag fick problem med lederna.
    Kramar från oss

  3. Hahahaha…. blä… mjöl lär ju inte ha varit gott, men jag kommer också ihåg det där att man ville hjälpa till bara för att få äta upp smeten som blev kvar i bunken 😉

  4. Alltså bilden är en absolut höjdare – så himla bra:-)
    Men då vet du nu varför du inte gillar att baka. Det satte din mamma ju stopp för relativt tidigt om man säger så;-) Eller så gjorde du det alldeles själv med mjölet – hahaha:-)

    1. Kanske det faktiskt! Att det var mjölets fel 🙂
      Jag har heller inte det tålamod som behövs då det gäller att mäta upp ingredienser noggrant, vilket är viktigt då man bakar.
      Att blanda på rätt sätt, inte för mycket, inte för lite – är också viktigt har jag förstått.
      Däremot kan man då man bakar bröd ta allt lite sådär ditåt. Man känner då degen är bra 🙂

    1. Ja, grannhjälp är många gånger bra! Den hjälpen får jag också då jag är bortrest, men av min syster eller av väninnor som kommer från sina boenden till mig för att ta in post och vattna blommor 🙂

    1. Ibland saknar jag den personen, en allkonstnär som kunde hjälpa mig med allt.
      Men har en del vänner som fixar ditt och datt, inte på stubinen – men fixar ändå – nån gång 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.