Fem en fredag – John Blund

Veckans utmaning hos Elisamatilda handlar om sovvanor eller -ovanor 🙂

Vad är det sista du gör innan ögonen stängs för natten?
– Lägger huvet på dynan, gör det bekvämt för mig. Har vattenglas på nattduksbordet. Ser till att telefonen har funktionen ”stör ej” påslagen och ställer in väckarklockan på en annan, gammal mobiltelefon. Då som väckarklocka behövs.

Vad handlade din senaste dröm om?
– Jag drömmer mycket, och ofta helt tokiga saker. Allt kan jag inte berätta för andra 😀
Nu minns jag inte längre vad jag drömde förra natten, men däremot vad jag drömde de två tidigare nätterna. Och det är sånt jag inte kan skriva ut här.

Hur många timmar sömn per natt brukar du få?
– I snitt sju eller åtta timmar. Men ibland sover jag tio, elva timmar och det är otroligt skönt att kunna göra det.

Är du en morgonlärka eller nattuggla?
– Mycket oftare en nattuggla. Har flera somrar planerat att jag ska stiga upp fyra eller fem på morgonen och ge mig ut på en fototour, men, men… 🙂 Kanske i år?!

När sover du som bäst?
– Då som jag har gjort merparten av de jobb jag förväntas göra. Så att inget gnager i bakhuvet. Och då som annat i livet är i balans. Då inga konflikter och elakheter spökar i bakgrunden.

22 reaktioner på ”Fem en fredag – John Blund

  1. Ja, därför har jag aldrig bärbar dator med i sängen (förutom en gång då jag var sjuk) – ingen tv i sovrummet heller.
   Nån gång kan jag spela enkla spel på mobilen, men det är inte bra att ha telefonen i gång där innan man ska somna heller 🙂
   Lördagskram!

 1. Varför ställer du in väckningen på en gammal mobil? Du kan ju ha ”stör ej” och att larmet ringer. Eller det kanske är som en extra säkerhet?

 2. De bloggar jag tittat in hos hittills har alla varit nattugglor. Jag är en morgonlärka jag. Härligt det låter att komma ut så tidigt en sommarmorgon och fota. Blev helt klart inspirerad!

  1. Jag måste en gång få det gjort denna sommar, stiga upp före sex. Klockan fyra klarar jag knappast 🙂
   Nån gång då man ännu reste mycket, före coronan, hade man ju en del tidiga väckningar då planet skulle gå sex på morgonen, och man skulle vara där två timmar innan + restiden från hemorten till huvudstaden.

 3. Här är vi rätt lika du och jag, bortsett från drömmarna. Jag drömmer också tokiga saker men jag kommer aldrig ihåg vad det var jag drömde.

 4. Kul att läsa dina svar Carita.
  Jag har med åren utvecklats till en nattuggla om man jämför med förr i tiden då jag gick och la mig vid niotiden. I och för sig ringde väckarklockan redan halvfem, så man var tvungen att komma i säng tidigt.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  1. Att stiga upp halv fem skulle vara kämpigt för mig… Jag sover bäst mellan 23 och 09. Ska försöka få in en sådan rytm nu på sommaren att jag skulle stiga upp senast åtta – få se hur det lyckas 🙂

 5. Visst är det lättare att sova om man inte har en massa elände på jobbet som pockar på uppmärksamhet eller att man ligger och oroar sig för ekonomin.

 6. Helt klar sover man som bäst om livet är i balans. Och om man börjar och slutar dagen med positiva tankar! Jätteviktigt! Det är också bra att ha ett litet block och en penna på nattduksbordet. Om jag kommer på något som måste göra följande dag, så skriver jag hastigt ner det, annar kan inte tankarna släppa det. Må så gott!

  1. Ja, det där med block och penna är en bra idé – så får man det uppskrivet direkt, utan att själv behöva resa sig upp från sängen 🙂
   Trevlig lördag till dig!

 7. Avundsvärd att kunna drömma och komma ihåg det. Kan bero på att du sover så mycket. Jag minns inte all vad jag drömmer 😴. Väldigt synd för de är så roliga när det väl händer.

   1. Men då du minns drömmen på morgonen gäller det att skriva upp den eller att berätta den för nån.
    Annars försvinner minnet av drömmen, bleknar bort – åtminstone gäller detta för mig.

 8. Roligt med dessa frågor och svar.
  Jag, som alla andra, drömmer mycket, men minns nästan aldrig vad jag drömt om, om det inte är en mardröm och de jag minns är alltid fruktansvärt röriga.
  Trevlig helg!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.