Kvällsjobb med fullmäktige på distans

En gång i månaden har jag kvällsjobb. Då fullmäktige sammanträder på distans kan det se ut så här hemma hos mig.

Ibland drar mötena verkligen ut på tiden. Börjar klockan 18 och slutar runt 23. Lycklig är jag de gånger mötena går undan på en och en halvtimme.

Det kallas förstås demokrati då alla tillåts babbla på hur länge som helst 😀 Men ibland önskar jag att ledamöterna lärde sig konsten att fatta sig kort. Att hålla sig till saken, bara säga det som är viktigast.

På sikt hoppas jag också att jag kunde få hjälp med bevakningen av fullmäktigemötena. Just nu är det bara jag som skriver om dem. Ska ta upp det här på ett redaktionsmöte i framtiden, kolla om någon annan har intresse att dela jobbet med mig.

Då mötet är slut, eller då de viktigaste ärendena har behandlats, då börjar mitt jobb. Samma kväll skriver jag något kort till vår webb, ikväll blev det såhär. Imorgon eller senast på söndag skriver jag lite mer till papperstidningen som kommer ut om en vecka.

12 reaktioner på ”Kvällsjobb med fullmäktige på distans

 1. Ibland på många möten i min värld är det ju allt som oftast ”vissa” som alltid ska ”hålla låda”, de håller på hur länge som helst och upprepar sig allt som oftast både två och tre ggr.
  Är glad att jag inte för protokoll där, det blir för mycket ibland hos oss.

  Hoppas du kan hitta någon som vill dela uppgiften med dig, lycka till.

  Ha en fin avslutning på denna kväll.

  1. På något sätt känns det också som att pratet eskalerar nu inför kommunvalet. Jag tycker att jag har rätt att skriva det här på min privata blogg… fastän jag kan tänka mig att det finns de som tycker att man inte får säga sånt… att anförandena är längre nu eftersom vi har val den 13 juni.

   Trevlig avslutning på kvällen även till dig!

 2. Vet inte riktigt hur sånt går till här, men jag vet att dom som vill hålla ett anförande i Riksdagen har ett visst antal minuter på sig att göra det. Annars avbryts de av talmannen. Tycker det är en utmärkt idé.

  Det är förresten lite överraskande att det ändå är ett antal som deltar irl och inte digitalt.

  1. Jag har för mig att ledningsgruppen, eller vad man ska kalla den hos oss, med fullmäktiges ordförande, stadsdirektören, stadsstyrelsens ordförande och förvaltningsdirektören av juridiska skäl måste sitta i samma rum. Alla andra deltar i mötet på distans.

  1. Jo, det är bra att mötena sänds digitalt, det var extra tröttsamt att delta på plats då en gång för ”länge sedan” 🙂
   Ja, mötena går på två språk, mer på finska dock men mycket även på svenska och bra så!

 3. Det var många timmars möten det. Jag håller med dig för mötena behöver inte bli så långa om man håller sig till saken och inte svävar ut för mycket. Förstår att det skulle vara skönt att dela jobbet med nån. Hoppas det löser sig

  Ha det bra och sköt om dig
  kram från Malin

  1. Hej Malin! Roligt att höra från dig!
   Lyckligtvis är mötena bara en gång i månaden, men ganska tungt är det varje gång och att sedan skriva följande dag, den här gången blev det fyra texter.

 4. Du är inte ensam med det problemet. Igår pratades om distansmöten på radio. Flera personer berättade att det kan ta timmar nuförtiden. En fungerade lösning på problemet hade tyvärr ingen.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.