Förfallet och fint på samma gång

Jag behöver inte åka till södra Europa för att hitta sånt här, som jag egentligen tycker att är ganska fint. Men frågar du någon hos oss här i Lovisa eller i Finland överlag, gissar jag att många anser att det här inte alls är fint. Och huset där detta förfall finns borde verkligen rivas, eller restaureras. Bra att jag inte måste bestämma vad som ska ske där. Jag tar bara foton i min näromgivning.
Träffade en kollega från tio år tillbaka i Café Favorits lummiga trädgård i dag. Vi sa att det var som om tiden stått still. Lite åldras vi väl var och en, och allt möjligt har hänt i våra liv. Men då det går att fortsätta prata där man ungefär slutade senast, är det ju ett tecken på något slag av vänskap. Tack Helene för att du tog kontakt ❤

I dag fick jag äntligen cykeln på vårservice. I affären sa jag att det är ju nästan höstservice men sak samma, huvudsaken att cykeln ses över 🙂
Jag köpte också silverputsmedel till min Efva Attling-ring som mörknat fort. I affären sa försäljaren att det verkar vara ett allmänt fenomen nu, silver mörknar. Beror det på PH-värdet eller nåt annat. Hur som helst, nu är ringen fin igen ❤

19 reaktioner på ”Förfallet och fint på samma gång

 1. Som foto är förfallet alltid fint. I real life är det en helt annat sak.
  Kul att din kollega och du kunde ta upp tråden direkt igen. Ett bättre tecken finns inte.
  Ha det så bra det går. kram!

 2. Ödehus eller gamla förfallna byggnader är vackra för fotografer och bloggare. Tycker som du där. Men stadsbilden blir ju inte vackrare precis. Å då ska man antingen riva eller restaurera. Men det har ju varken du eller jag med att göra;-)

  Skoj med mötet med din gamla kollega. Så fint att hon/ni håller kontakt. Har två gamla kollegor som jag fortfarande har kontakt med. Mycket givande och himla roligt!

  Tänkte precis som du skrev – vårdservice – hahaha:-)

 3. Fint med vänskaper som består!
  Tandkräm fungerar alldeles utmärkt till att putsa silver med. En liten klick på fingret och putsa över smycket. Jag brukar stänga proppen i handfatet så att inte smycket faller ner.

  1. Ja, jag testade tandkräm en gång och det funkade. Risken finns dock att krämen innehåller slipmedel som inte är bra för alla smycken, t.ex. mitt som har en text, Carpe Diem. Därför köpte jag medel/pasta från affären 🙂

 4. Bilden är fin men förmodligen inte när man ser hela. En härlig plats under trädet för en fika med din vän.
  Kramar från oss

  1. Tänker ofta, om DU kunde komma till Lovisa eller jag för att besöka Minton och dig.
   Så länge du har hunden är det kanske inte så lätt att resa.
   Men vänskap funkar också visa bloggen ❤

   1. Har också tänkt så men inte med Minton. Är så glad att vi pratar via bloggen och du är min bästa vän.
    Kramar från oss

   2. Och ju äldre vi blir så reser vi ju inte bara så där med en ryggsäck 🙂
    Spontan vill jag vara men har märkt att det här med resor kräver mer planering.
    Uppskattar också vår vänskap!
    Kram!

 5. Det kan också bero på dåligt efterarbete eller du har dina ringar på nån typ av metallställe när du inte använder de och det gör att den ändrar färg.

   1. Jag tycker att sånt är kul. JAg går ju på silversmide ska snart börja igen om 2 veckor. Jag längtar redan. 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.