Veckans ord – POSTA

Kom plötsligt på att jag hade en bild i arkivet som jag aldrig publicerat. Kanske för att jag tyckte att den inte gav rättvisa åt miljön i Pernå kyrkoby, där den är tagen.

Men nu får den här bilden gå ut i Mrs Susannes utmaning . Den är tagen i augusti 2018 så det kan hända att de här postlådorna inte finns kvar mer. Förstås tar man emot post här, man postar inte direkt – men det fanns tider då man kunde göra även det. Det vill säga lämna paket och brev i sin egen låda som brevbäraren eller postiljonen tog med sig och förde vidare.

28 reaktioner på ”Veckans ord – POSTA

   1. Det ändras efter behov, man förstår det. Jag har kört som lantbrevbårare under några somrar och många gånger var man den enda de träffade på veckan när man kom med post eller reklam på landet. Det ändrar sig mycket nu.

 1. Vissa saker var onekligen bättre förr;-) Vilken service! Vi har/hade ju lantbrevbärarna här som med cykel/bil tog sig runt på skärgårdsöarna och delade ut post, men jag vet inte om dom även tog emot post som skulle skickas.

   1. Enligt SMHI skall det bli ca 20 grader och sol på måndag. Det hoppas jag stämmer.
    Kramar från oss

 2. Så ser det ut i Kårböle idag. Men det där med Lantbrevbärarna är nog över. Paket, och försändelser, som måste hämtas ut, blir hos närmaste ICA butik.
  Svante

  1. Rader med postlådor – de måste ju få finnas på landet 🙂
   Många har nog nu ändå sådana i metall och med lås, för att förhindra stölder och sprängningar.

   1. Det finns en, och annan i plåt med lås, men förvånande litet antal. Jag själv har ingen sådan, men jag får ju bara räkningar.
    Svante

 3. En jättemysig bild från gamla tider! Visst kunde mycket bli fel och post kunde stjälas men, som idag, en digital brevlåda, nej det är inte detsamma. Men var är valet? Finns knappast.
  Nostalgi! ❤

 4. ja den där posten ja…. Fyra veckor tar det för vanliga brev att nå Finland nuförtiden från USA. Det brukade ta 1 vecka för några år sedan…. Tre månader för små paket! Helt galet!
  Här i USA har vi postutdelning sex dagar i veckan och man kan fortfarande posta brev från postlådor om man så önskar. Dock sker stölder även hos oss, så det rekommenderas att man åker till posten för att posta brev istället.

 5. Heisann, artig bilde. Nå skal jo det være likens samlestativ med like postkasser. Ønsker meg tilbake til de personlige postkassene foran hvert hus!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.