Första vaccindosen tagen!

Jag vet inte om det var ”bakteriernas” förtjänst, eller vad det nu är som finns i ett vaccin, men fantasin började flöda efter sticket. Dock vet jag att det inte är så lämpligt med en massa coronavitsar så jag låter bli att skriva ner över hälften av tokigheterna som föddes i min hjärna.

För ser ni – allt tokigt jag gör kan de närmaste dagarna skyllas på vaccinet.
Vänstra armen kan plötsligt flyga upp och inte nog med det. Långfingret spretar också.
Högra armen har fullt upp med att hålla den vänstra nere.

I affärerna flög den vaccinerade armen också okontrollerat mot olika hyllor och plockade till sig saker. Den högra armen hann inte med. Den suckade bara, betalade och knappade in pinkoden för bankkortet.

Här i gamla busstationen gick jag in som en ovaccinerad och ännu tämligen normal Carita. Genom en annan dörr kom jag ut tjugo minuter senare. Det sägs att jag ska få en booster om tolv veckor. Undrar vad som händer då?! 😀

Allvarligare talat gick allt mycket smidigt. Jag hade tid klockan 13.10. När klockan var 13.08 var allt klappat och klart! Coronavaccinet har alltså en annan tidsrymd också 😀 Vänliga och kunniga vårdare, tydliga direktiv om allt.

Då jag hade vilat och väntat ut de femton minuter som krävdes för att se om man fick någon första reaktion kunde jag spatsera ut. Totalt var allt det här överstökat på tjugo minuter. Hurraaa!

20 reaktioner på ”Första vaccindosen tagen!

 1. Haha! Så roligt att läsa detta, både att du fått vaccin men också den humoristiska beskrivningen om följderna. Jag fick min första dos för 1,5 vecka sedan och kände en sådan lättnad och glädje … först. Sedan blandades lättnaden med biverkningar något dygn, vilket överraskade mig. En av dessa var marmorerade utslag på överkroppen, något som jag endast sett hos döende personer tidigare och jag kände mig absolut inte döende 😊 Tänker att reaktionen innebär att vaccinet haft effekt.

  1. Nej men oj! De där utslagen! Står dock nog att man kan få rodnader och utslag, så man får väl följa med hur de utvecklas i så fall…
   Skrämmande om du bara sett sånt hos döende. Men bra att du inte kände dig så 🙂 ❤

   1. På Aftonbladet svarade Agnes Wold på en massa frågor. Där stod det att har man fått en sån reaktion på det första , så är inte troligt att man får det på det andra. Men berätta om reaktionen om de skulle glömma fråga.

   2. Jag har hört motsatsen också, att reaktionerna efter andra vaccindosen, även booster kallad, brukar vara värre än det första. Känns lite skrämmande då man vet så lite.

 2. Toppen! Då håller jag tummarna att du klarar dig utan allvarliga biverkningar, förutom dom du nämnde;-)

  1. Vänner har talat om lätt feberfrossa, huvudvärk och sånt. Tre som jag känner har fått det.
   De flesta har klarat sig med öm arm, där man blivit stucken.
   Många har inte känt nåt alls.
   Så få se.

 3. Ledsen, men jag skrattar inte. Är förvånad att du inte vet vad som finns i vacciner. Du fick ett mRNA vaccin. Första gången som den typen av vaccin används. Håller tummarna att du inte får biverkningar!

  1. Jo – jag vet som finns i vaccin och jag har inte tagit influensavaccin på många år.
   Allvarligt talat är det så.
   Men nu tänker jag att det är värre om jag får covid-19. Eller om jag smittar ner nära och kära med det.
   Covid-19 är en pandemi som drabbat hela världen. Så jag tror att vaccin behövs. Men vilket man tar spelar roll. Och ingen måste ju ta det.

 4. Grattis. Hoppas att du inte fick senare reaktion. Jag blev kraftlös av vänsterarmen. Men kraften var tillbaka när jag vaknade på morgonen. Men jag sov en hel del samma dag.
  Tydligen andra dosen kan ge lite mer känningar.

   1. Ja, varje vaccin ger olika reaktioner. Men varken min mor eller far fick reaktioner och inte heller min vän och hennes syster. De kände inget.

 5. Grattis till vaccinet!
  Mina armar har fladdrat till många gånger vid godishyllorna, med eller utan vaccin😊.
  Hoppas du kan njuta av helgen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.