En fest full av mästerverk

För det första. Jag har alltid beundrat personer som kan baka överlag, och särskilt dem som skapar fantastiska kreationer med dekorationer och allehanda sådana där ”våningar” med gelé och mousse och annat som jag tycker verkar svårt.

För det andra. Att baka mer än tio tårtor och några pajer, att tillreda saft av bär man plockat eller köpt själv, att skapa godis, att dekorera festplatsen… Det är en beundransvärd prestation, inte minst i rådande värmebölja.

Chokladkladdkaka med hallon.

Jag var på 50-års fest i går och värdinnan var den som fyllde år, och den som hade bakat allt själv. Det var alltså en fest som bjöd på oförglömliga upplevelser, både vad gäller kakornas utseende och smak.

Kan inte annat än tacka även i dag, och låta er andra njuta av läckerheterna via mina bilder.

Passionskaka med mousse, tror jag det här är. Det som även kallas cheesecake fastän här inte finns någon ost. I bakgrunden en chokladkaka med jordnötter.
Mazarinkaka.
Kryddig köttfärspaj var gott senare på kvällen i svalkan under tälttakets och trädens skugga.

19 reaktioner på ”En fest full av mästerverk

   1. Sedan jag slutade röka, och kröka, har jag förlorat rätt mycket i vikt. Jag vägde 98 kg 2013, och väger nu 65. Jag tänker mig för när det gäller god mat, för jag vill inte hamna på 98 kilos sidan en gång till.
    Svante

 1. Oh en sån paradis. Det är nog hennes hobby och då gör man gärna. Ju fler man gör desto bättre och finare blir dem. Det är en konst. Och hon verkar konstnärligt lagt och full av tålamod också.
  Jag skulle ätit ihjäl mig på den där kalaset. 😄

  1. Ja, det är en kär hobby för henne och då gör man ju sånt gärna.
   Jag skulle inte klara av att baka i värmen, men jag tror att hon bakade sena kvällar eller tidigare morgnar då det var lite svalare.

 2. Läckra (både för ögon och smaklökarna) bakverk. Passionskakan är något av det godaste jag vet. Den smaken är ljuvlig.
  Får också baka snart. Mannen i mitt liv fyller år. Jag bakar varje år en (tysk) fruktkaka som han älskar.

 3. Precis som du beundrar jag personer som kan skapa sådana konstverk. Tjejen måste ju ha jobbat som en galning för att få klart alla dessa tårtor till bemärkelsedagen. Jag menar ingredienserna håller ju knappast längre ä n48 timmar. Min favotårta var den med Passionsfrukt och mousse. Yummie, yummie!

  1. Fler bottnar och kakor gick att frysa in, hon hade hållit på rätt länge (alltså inte veckor, men flera dagar tror jag).
   Beundransvärt, hur som helst 💪 Den tårtan som blev din favorit var mycket fräsch.

  1. Ja, det kan hon. Tänk vilket tålamod man ska ha, och noggrann måste man vara med varje mått, hur ingredienserna blandas, inte för länge – inte för kort stund 🙂

 4. Ojojoj! Vilken bagerska, konstnärlig och passionerad ser det ut som. Och fint dokumenterade bakverk av dig.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.