I skuggan under äppelträdet

… på hemmagården blåste det skönt i dag. Satt där en stund och tänkte på ingenting.

Annars var det +32 i skuggan. Fortfarande inte en droppe regn (ja, förutom de tjugo som kom i torsdags så att det blev några prickar på asfalten).

Fick en extra fläkt av min syster och hennes sambo. De har luftkonditionering i sitt hus. Jag behöver fläktarna för att kunna sova. Hittills har det lyckats fastän jag har +30 grader inne. Förra natten var det inte svalare än +22.

Men, men… snart är det höst och mörkt och kallt, blåsigt och regnigt och sedan kommer snön och halkan 🤣 God jul!

Bilen jag hyrde för några dagar. Mest blev det praktiska körningar. Hade gärna gjort någon liten utfärd, något trevligt för mig själv. Men har inte orkat i hettan.

Jobbade halva dagen i dag. Med ledaren och andra texter. Imorgon full fart igen för att få torsdagens tidning klar.

19 reaktioner på ”I skuggan under äppelträdet

 1. Fy så varmt du har inne. Är så glad att jag har svalt inne. Det har varit underbart väder några dagar med 23-25 grader och lite moln.
  Men i veckan har dom lovat ca 30 grader och det gillar vi inte.
  Kramar från oss

  1. Det är bara att kämpa på och låta fläktarna jobba – inte så mycket annat man kan göra. Folk har börjat ta in på hotell i Finland för att ens få en natt eller två med svalare temperaturer som låter oss sova.
   Kramar!

 2. Som jag längtar 😜
  Men idag tyckte jag att vi hade fint trots värmen. Medan en vän klagade på värmen. Märkligt hur man upplever olika.

   1. Förr eller senare fryser vi igen. Det är bara att stå ut och vänta fint på bättre dagar. 🌩🛁

   2. Vi skulle borde få två superheta dagar mitt i vintern så att vi skulle komma ihåg att kyla och mörker också kan vara ett bra alternativ 😀

 3. Vilken värmebölja ni har! Här stannade temperaturen vid 26 grader , men det ska bli varmare nästa vecka.
  Precis som du klagar jag inte. Jag laddar batterierna inför höst och vinter.

 4. Alltså vilken värme ni drabbats av i Finland! Helt galet! Lika varmt som hos oss. Vi har dagligen sådana temperaturer, men på samma breddgrader som Italien är det normalt, plus att vi har svalt inne. Gissar att allt nedkylande är slutsålt vid detta laget även om du försökte få tag på en värme/kylpump. Håll ut!

  1. Problemet är dels att jag ensam inte har råd att köpa en värme/kylpump. I höghuslägenheter får de inte installeras utan tillstånd av disponent och bostadens ägare. Jag fick nyss höra att vi FÅR installera sådana i vårt hus, men jag måste då ha ägarens tillstånd m.m.
   Den här sommaren måste jag klara mig med tre fläktar. I Canada har de väl förfärligt varmt, kring 50 grader?

   1. Jo det har varit väldigt hett i västra USA samt västra Kanada. Nu har jag inte följt med för att veta om hettan har släppt, men det hoppas jag ju verkligen. Över 40 grader vet jag med säkerhet att man uppnått, men 50 hade jag inte hört om.
    Jag kan tänka mig att det står ett och annat hinder i vägen att installera ett och annat då man bor i lägenhet. Åtminstone har du fläktar och förhoppningsvis släpper er värmebölja en aning snart……

 5. Vi har liknande väder som dig typ 25-33 ute men mestadels bara runt 25-27 inne men i längden är det ganska jobbigt.. När det är som värst flyr vi ute till bilen på med ac åker iväg och njuter av att få svalna av ett tag.. men håller med dig jag längtar inte efter snö och kyla just nu.. men hoppas att du får lite behagligare temperaturer snart.. kram 🤗👍♥️

  1. Och jag har inte ens en bil, den jag får låna ibland har inte AC 😀
   I många affärer är det tack och lov svalt och vid havet blåser det skönt ibland. Har inte lång väg dit.
   Kram!

 6. Här är det lika varmt på dagen och på kvällen har jag också 29 grader inomhus. Men på natten blir det alltid kallt. 10 till 11 grader bara. Öppnar alla fönster och balkongdörren vid 21-tiden och får ner temperaturen till 23 grader ungefär. Det är jag tacksam för.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.