Fem en fredag, tröttsamt

Hos Elisamatilda har veckans frågor och svar Tröttsamt som tema.

När tröttnade du senast på något?
– För bara några dagar sedan höll jag på att få helt fnatt då jag skulle förtulla ett par byxor. Jag visste inte att avsändarlandet var Kina. Blanketter tröttar ofta ut mig, detsamma gäller långa texter i till exempel bruksanvisningar. Jag orkar inte läsa dem. Och nu beställer jag heller inte längre något som kommer från länder utanför EU. Jag tror att allt som jag behöver finns att köpa i Lovisa, i Finland överlag eller i Sverige.

Vad håller dig vaken om nätterna?
– Ibland kan jag grubbla på sådant som har med jobbet att göra. Ibland kan fullmånen göra att jag har svårt att sova.

Hur bryter du en ovana?
– Jag har svårt för att bryta ovanor…

Vad har du gjort för mycket av i veckan?
– Suttit vid datorn. Vilket förstås har med mitt jobb att göra och därför är nästan oundvikligt.

Vad har du inte fått göra hittills i sommar?
– Resa utomlands, men det sörjer jag inte direkt över.
Bada bastu och efter det ta ett dopp i havet. Har inte fått ta någon båttur heller. Några bekanta har båtar men det har inte blivit av att fråga dem om jag kunde få åka på en tur.

Det skulle vara skönt att få komma med båt ut på havet. Det är något jag inte fått vara med om ännu den här sommaren.

17 reaktioner på ”Fem en fredag, tröttsamt

 1. Då har du i alla fall nåt att se framemot – båtturen alltså:-)
  Klickar också hem massvis med saker, men har bara råkat ut för tullavgifter två gånger en gång från Kina och en annan gång från USA. Åsså glömmer man ju att England inte är med i EU längre. Å vi beställde massvis med saker bland annat böcker från amazon.co.uk…

  1. Ja, det skulle vara roligt att komma ut på en sådan, men jag vet inte med vem jag kunde få åka?
   Oj då – har ni fått varorna från England redan? Eller har ni förtullningen framför er?

  1. Tyckte att ordet tröttsamt inte passade alla mina beskrivningar, men frågorna är för det mesta ganska lätta att besvara.
   Känns det svåra hoppar jag över den veckan 🙂
   Kram!

 2. Det är inget som håller mig vaken. I alla fal inte tankar. Inte månen heller. Tyvärr fick jag rastlösa ben över hela kroppen ganska så nyligen. Den kan vecka mig och pågå så där 2 timmar. Men efteråt somnar jag snabbt igen.

 3. Vacker bild med havet! Hoppas du har möjlighet att komma ut. När det gäller tankar på nätterna så har de en förmåga att dyka upp då av någon anledning. Trevlig helg!

 4. Att komma ut med båt gör en gott! Erbjuds ngn slag skärgårdskryssning för en liten peng i Lovisa trakten? Populärt i jakobstad sommartid. Speciellt om man inte har båt. Fullmånen reagerar jag ont heller på, men visst kan man ibland ligga vaken och grubbla…..

  1. Ja, man kan åka med en turbåt till fästningsön Svartholm. Det kräver nästan en hel dag ledigt från jobbet, därför har det inte blivit av för min del, men kanske jag hinner ännu i sommar? 🙂

 5. det är ju inte alltid en vet att det en beställer kommer ifrån Kina. det ser ut som en helt vanlig svensk beställning som sedan visar sig komma långt bortifrån. visst sover en sämre vid fullmåne! hoppas att du får din båttur innan sommaren är över

  1. Kul att du tittade in här! Ja, jag hoppas jag får åka på en båttur innan sommaren är över 🙂
   Och minsann, sällan vet man varifrån varan kommer, kanske det står i någon finstilt text… jag trodde jag beställde från Finland eller Sverige 😣

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.