Fick andra vaccindosen igår

Här i vår gamla, fina busstation i Lovisa har vaccineringen mot covid-19 hållit på under några månader. Jag passade förstås på att ta en bild så att man inte känner igen andra som satt i väntrummet. Här sitter vi EFTER att vi fått vaccinet, då vi ska vänta en kvart på att inga akuta biverkningar uppstår.

Jag hade tid 14.35 och kom in redan 14.30. Välkomnades av två trevliga vårdare, gav mitt id-kort som skannades och satte mig ner på en stol. Fick kort information om att detta är min andra dos av Moderna-vaccinet och en fråga om hur jag mådde efter första vaccinet.

Sved till lite då nålen gick in men hela proceduren gick smidigt och fort. Får jag feber eller andra lindriga känningar efter vaccineringen ska jag bara vila och ta värkmedicin.

Det här var väntrum också förr då vi hade busstation med biljettförsäljning här.

I dag är vänstra överarmen öm, men tillsvidare är det enda symptomet efter vaccineringen. Hoppas läget förblir lugnt. Jag var trött igår kväll vid 21-tiden och lade mig vid halv tio och sov sedan elva timmar, förhållandevis gott.

17 reaktioner på ”Fick andra vaccindosen igår

 1. Grattis till spruta nummer två.. Jag fick nyligen spruta nummer två och jag fick också sitta kvar en kvart båda gångerna.. Efter första sprutan fick jag feber och ont i kroppen i två dagar.. Fick detsamma efter spruta två men då i tre dagar.. Har fått höra att man får fler biverkningar av sprutorna om man har haft Corona och det hade jag ju för prick ett år sedan i morgon.. 1:a augusti 2020.. Var sjuk i sex veckor.. Men vet inte om påståendet om värre biverkningar stämmer.. Ha en fin helg nu kram Nicki 🤗

  1. Ja, jag minns att du skrev om att du hade drabbats av corona. Att vara sjuk sex veckor är ju verkligen kämpigt.
   Hoppas du aldrig behöver drabbas igen. Jag har inte haft corona, och känner bara några få som haft det och de har alla klarat sig.
   Ha en fin lördag Nicki!

   1. Tack Carita..Jag känner inte heller någon som haft Corona mer än min sambo och det var han som smittade mig..känns lite läskigt nästan att det Idag är prick ett år sedan..ja hoppas vi alla snart kan slippa detta.. Kram..

   2. Bra att vi inte våren 2020 visste hur lång tid coronan skulle stanna, och att vi kanske har den för evigt hos oss.
    Nu får vi göra det bästa av situationen, ta vaccin, skydda oss på andra sätt osv.
    Kram!

 2. Grattis till andra sprutan. Jag hade feber ett dygn efter första men kände inget efter andra. Hoppas det går bra.
  Kramar från oss

  1. Det här med trötthet kan jag bra stå ut med, har inget emot att sova om det så skulle vara två dygn 😂
   Bara vakna för att dricka lite vatten och gå på toa en gång.

 3. Det gick ju bra det där. Å inga biverkningar att talas om. Bra där:-)

  PS. Du fick i alla fall med ryggen på en person – hahaha:-) DS.

  1. Det här med trötthet verkar vara en av de lindriga biverkningarna Moderna ger. Min syster kände samma.
   Jag svettades i natt en hel del, men tog en Burana och mår just nu på söndag eftermiddag bra.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.