Jaaaa! Efter en sjuttio år lång väntan!

Finland har tagit sitt första OS-guld i herrarnas hockey, någonsin. I dag, den 20 februari 2022, är en historisk dag värd att minnas. En namnsdagspresent till mig som kom tre dagar försenad och en 60-års present som kom tre månader i förväg. Tack Lejonen för allt som ni gett mig genom alla de år jag följt er ❤

Det lönade sig att sätta klockan på ringning 5.55. Det lönade sig att se hela matchen. En stund var vi i underläge med ett mål, men jag känner mig inte jäv på något sätt fastän jag säger att Finland i dag var klart bättre än Ryssland. Vi vann 2–1 men matchen hade lika väl kunnat sluta 5–1.

I dag är det en bra dag! Solen 🌞 skiner från en klarblå himmel, det är minus två grader. Europa präglas förvisso av en orolig stämning på grund av Ukrainakrisen. Men i dag ska vi skåla för Finland och glädjas över det historiska guldet 🏒🥇 Vårt lag med sin fina tränare Jukka Jalonen och kaptenen Valtteri Filppula i spetsen är SÅ värda det!

Efter matchen gick jag och lade mig kl. 9.10 och fick en timmes sömn, mycket viktig för min återhämtning. Så tidig väckning som i dag har jag sällan, jag sover oroligt innan en sådan och min rytm störs. Men det var minsann värt alla ansträngningar att stiga upp tidigt i dag 🥰

Och tänk att Finland behövde åka ända bort till Kina för att få sitt första OS-hockeyguld 😂 Och att spela inför en publik som inte direkt var entusiastisk… Hur stor är hockeyn i Kina? Och hur intressant är det för publiken där att se Finland-Ryssland spela? Det var inga stående ovationer av en storpublik direkt, men de som fanns där verkade ändå ha hjärtat med, och en del finska flaggor fanns där också 🙂

16 reaktioner på ”Jaaaa! Efter en sjuttio år lång väntan!

  1. Ja det var verkligen värt att offra sovmorgonen i morse för att få uppleva hela matchen som ledde till Lejonens första OS guldmedalj 💪🇫🇮❤️ efter det måsta vi bara se på damernas 30 km skidning också då jag i ngt skede hann läsa om att Kerttu Niskanen skidat upp sej till en tredje plats. Det var strongt gjort 💪 så blev det en promenad o sen mat och en skön middagsvila på det

    1. Tack ❤ Det satt hårt åt och det var bra med spänning. Jag tyckte vi var bättre, men alla tycker ju inte lika 😀
      Pucken kan studsa lite hit och lite dit och så är det alltid, samma för alla.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.