Lovisa Historiska Hus, Gamla korvfabriken

Den gamla, nedlagda korvfabriken har fått ett härligt nytt liv! Under länken finns karta och mer ingående uppgifter om husets historia och nutid. Gamla skyltar har i viss mån bevarats. Bland annat står det Tehdas (Fabrik) Pääsy Kielletty (Tillträde förbjudet) vid dörren till hemmet 🙂

Badrummet blev min absoluta favorit. Här röktes medvurstkorvarna förr! Pias och Mirellas hem präglas av grönväxter, många av dem är rejält stora. Och om det är något som det finns gott av i detta hus så är det utrymme, plats för växter och allehanda prylar. Mycket gammalt som fanns i fabriken förr har återanvänts, fått nytt liv.
Tegelväggen i köket är ju absolut tjusig. Arbetsbänken har burits upp från källaren och hör till de möbler som fått ett nytt liv.
Köket sett från en annan vinkel. Det här är ett stort öppet rum där många kan samlas.
Bägge kvinnorna som bor i huset är konstnärligt lagda, den ena målar och skapar olika konstverk. Den andra sjunger och spelar, och har nu en egen studio med plats för uppträdanden och pianomusik.
Från andra våningen kan man se ner till köket/den stora samlingssalen. Ett räcke har förstås byggts som skydd, och här uppe finns även barnens rum.
På gården finns en rymlig terrass. Här sålde barnen kaffe, saft, bulle och muffins under LHH-dagarna.
Den här bilden glömde jag sätta in då jag publicerade inlägget tidigare i dag.

13 reaktioner på ”Lovisa Historiska Hus, Gamla korvfabriken

 1. Så mycket de har hunnit med på en kort tid! Härligt att bo i en gammal korvfabrik, och humor med ”tillträde förbjudet”! Ibland skulle jag också vilja se något hus, jag som ”bara” ser Karlskronabulevarden… Jag hade flera trevliga möten med gamla bekanta där, det kompenserar väl…

  1. Ja, så säger ju husägare också som varit med många år. Att de inte hinner se andra hus.
   Du får ta in någon vikarie ett par timmar nästa sommar och då försöka titta in i de hus du hinner med.
   Eller så får du nöja dig med min blogg 😂

  1. Man måste vara visionär och konstnär tror jag, för att se vilka möjligheter huset erbjuder – då man först kommer till en kal fabrik där det bara finns kakel och cement och sten och köttkrokar som hänger i taket.

 2. Många fina rum. Badrummet är fint och duschblandaren i gammal stil passar bra.
  Köket är min favorit med tegelväggen och arbetsbänken.
  Kramar från oss

 3. Vilket läckert hus modell XXXL. Älskar köket med ”slagbordet”. Det är verkligen två entusiaster som verkar bo där. De kompletterar varandra väl. Helt fantastiskt fint. Åsså gillar jag deras badkar. Vi har ett likadant i svart:-)

  1. Ja, huset är helt underbart – det behövs entusiaster och visionärer för att förvandla en gammal korvfabrik med köttkrokar i taket och annat ”horror” till något såhär fint!

 4. Roligt med djungelbadkaret, där kan man slappna av. Det är tydligen populärt att ha råa väggar, som timmerstockar och tegel. Här kan man ju förstå det, väggen fanns väl där. Kan kanske tycka att altanen var lite tråkigt modern om man tänker på hur det såg ut inne i huset. Tack för att du visar med fina bildserier!

  1. Ja, man kan se allt på olika sätt. Altanen utgör en kontrast till allt det som fanns inne, som var mer konstnärligt.
   Kan tänka mig att det inte är tillåtet att utåt göra vad som helst, att det finns fasadbestämmelser? Vet inte.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.