Undrens tid är inte förbi…

Carita som inte gillar potatis, och inte är så där överförtjust i att tillreda mat bara åt sig själv, har kockat LITE i dag.

Då jag börjar tillreda mat under en dag då jag har mycket jobb med tidningen, ska det vara något som kan fixas fort.

I går konstaterade vi att det finns potatisar i det trädgårdsland som Pia delar med några andra som bor på samma gård. Potatisen kom upp ännu i år fastän de hade såtts /lagts i jorden, eller hur man nu ska uttrycka det, sommaren innan.

Ingen aning om vad potatisen heter. Jag tyckte den hade lila blommor.

Pias löksatsning lyckades inte riktigt i år, troligen för att solrosorna drog åt sig all näring. Men de här små lökarna hade riktigt god smak.

Några potatisar såg lite misstänksamma ut, men de som såg mest normala ut tog jag med mig hem.

I dag skar jag dem i millimetertunna skivor. Jag kokade dem alltså inte, utan råstekte dem med lök och smör och grovt salt.

Och det blev riktigt himla gott!

Potatis som jag inte gillar är kokt potatis eller potatismos 😣

Som sagt, vet inget om potatissorten och kanske jag snart börjar se syner och sedan kommer polisen och säger att jag plockat/ätit nåt knark…

Får hoppas att jag hinner ha lite roligt innan dom kommer 🤪

22 reaktioner på ”Undrens tid är inte förbi…

 1. Råstekt potatis och lök är jättegott.
  Jag har problem att kommentera i mobilen så nu gjorde jag det i PCn och det fungerar som vanligt.
  Kramar från Minton o Anki

 2. Hahaha! Trodde att potatis måste sättas varje år på nytt, men jag kan ingenting om trädgårdsodlingar heller.
  Råstekt potatis är även min favo. Kokt potatis är bara gott när det handlar om färskpotatis omkring midsommar, men stora ”vinterpotatis” gillar jag inte heller. Potatismos med muskot och grädde istället för mjölk går också ned…

  1. Ja, ser du det trodde jag också – att de måste sättas, men det tycks finnas sorter som kommer igen om det blir någon liten arma potatis kvar i jorden – eller nåt sånt 😀
   Och kul att höra att även du gillar råstekt potatis!

 3. Potatis är himla gott men jag lagar inte alltid potatis till mina rätter. Ibland grönsaker, ibland pasta eller ris, ja jag varierar.
  Trevligt med matlagning tycker jag som till 99 procent lagar allt själv.

 4. Haha! Om potatis skulle ha den effekten hade nog betydligt fler odlat den 😄
  Inte heller jag är någon vän av potatis och så har det varit ända sedan jag var ett litet barn MEN jag gillar att odla och det har därför genom åren blivit några experiment. Tex odlade jag i oljefat med hål runtom så det blev häftiga gröna buskar och potatisar som trivdes inne i värmen bakom plåten. Ibland
  i vanliga sopsäckar med väldigt bra resultat och i år i stora krukor nedanför min balkong. Blasten blev galet hög och jag har ännu inte kollat om det blev några potatisar eller bara blast. Konstigt nog tycker jag att egenodlad potatis smakar rätt gott.
  Önskar dig en trevlig kväll utan alltför mycket syner 😊

  1. Jag tror att jag inte gillar potatis för att jag tvingades äta upp allt som barn… även då potatisen var kall och kall potatismos är ju verkligen bläää!
   Däremot reagerar jag nu som du, kunde testa att odla i hink och sedan alltid bara råsteka 🙂
   Egenodlat smakar alltid bäst – kanske ska testa med lök nån gång också, men har ju bara en liten balkong.

 5. Potatis kan man nog variera o få mycket gott av, men smaksak förstås😏
  Maken skulle odla potatis på landet ett år, la band runt odlingen för att rådjuren inte skulle tro det var åt dem, men det gav de fan i och åt upp blasten ändå. Så, maken tappade ivern o lämnade potatisen därhän. Det var en mild höst o vinter o när vi mellan jul o nyår åkte ut (så mild att vi åkte båt), så fick vi överraskande äta nypotatis till nyår😊
  Skall prova på det där råstekta, har inte gjort det hittills, tack för tipset👍

 6. Råstekt potatis med salt och lök är enkelt och väldigt gott! När sådant händer som att potatis, eller tomater eller vad det nu kan vara, kommer upp följande år igen utan att han blivit planterat samma vår kallas det ‘volunteer plants’ på engelska. 😃

   1. Ja men du ger ju små lektioner i finska som jag tycker är kul, så det är väl inte mer än rättvist att jag bidrar lite med mitt nya (2a) modersmål …?😀

 7. ”Fjolårspotatis” kan också bevaras i jorden över en vinter – men i det här fallet tror jag nog mera på att fjolårets potatis gjort nya knölar. Inte alls ovanligt. Men när grannen för några år sedan skördade potatislandet i maj var det lite sensation, eftersom hösten var så blöt att det fanns inget annat råd än att lämna potatisen där. Hur den klarat blötan har ingen kunnat förstå… Jag var nyinflyttad i byn så, i början av 1980-talet. Kokt potatis är inte heller min favorit, endast om den inte har mera än någon minut mellan landet och kastrullen!

 8. … och jag är raka motsatsen. Gillar potatis i alla former och lagar alltid mat till mig. Just nu finns det 18 portioner ”Marions färdigrätter” (som min särbo kallar det) i frysen. De 18 portionerna består av 7 olika rätter. Så jag slipper laga mat ett tag framöver. 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.