No time to cry

Jag har bestämt att Daniel Craig är skyldig att göra en specialuppföljning som James Bond, tillägnad bara och endast mig. Filmen ska heta No time to cry.

Jag vill inte avslöja något om handlingen i No time to die här.
Det ska man ju inte göra i recensioner av filmer heller. Och det här är definitivt ingen filmrecension.

Men jag gav mig själv lite ledighet igår på eftermiddagen. Jag trodde jag skulle få sitta ensam i salongen, för vem kommer och tittar på en film klockan 15 en måndagseftermiddag i lilla Lovisa? Men tji fick jag. Tvingades dela Daniel med minst femtio andra personer! Filmen har redan gått långt över en vecka här men fulla och halvfulla salonger tycks den dra ändå. Fint!

Ja, vad ska jag skriva? Två och en halv timme lång är filmen. Stundvis brutal och med mycket action. Jag hoppade högt i bänken flera gånger. Jag blir alltid lika skrämd då det varit tyst en stund och sedan smäller det 🤣

Sorgligt och vemodigt var det också, inte minst för att det var Craigs sista rulle som James Bond. Men här fanns allt som ska finnas i en Bond-film. Spänning och kärlek, och faktiskt också flera fantastiska manicker som räddade Bond ur kinkiga situationer. Biljakter, motorcyklar, helikoptrar. Korta on-liners, den fina och torra brittiska humorn som jag älskar. Att Bond sa så mycket mer än i många tidigare Bond-filmer sammanlagt och så mycket om sina känslor – kan någon som jag älska något mer än det ❤ ?

Kort sagt, en ruskigt bra film med många bra skådespelare!

11 reaktioner på ”No time to cry

   1. Finns ju gamla filmer att kolla med honom.
    Säkert blir James Bond en kvinna i nästa film, kanske inte heller vit utan med annan etnicitet.

   2. Det tippar jag också, att det blir en mörkhyad kvinna.
    Jo, Craig har gjort många andra bra filmer också än Bond så det går att titta på honom där 🙂

 1. No time to die har bara fått bra kritik. Det sägs att den till och med är ”djupare” än tidigare Bond filmer.
  Frågan nu är ju vem som blir nästa Bond. Det ryktas att det ska bli tjejen som spelade mot Craig i den här filmen – fast då skulle det visst bli en Jane Bond. Nej, det passar inte. Jag vill nog ha en kille i rollen som Bond.

  1. Jo, bra kritik har den fått hos oss också. Där är mer sentimentala delar än i tidigare filmer, bra! Bond visar djupa känslor, bra!
   Jag antar att det är hon som var 007:a en viss tid i denna film som kandiderar för att få vara nästa Bond.
   Spelar inte så stor roll för mig om det är en kvinna eller en man, men får jag bestämma säger jag ändå att Bond är en man.

 2. Borde gå med Maken på dejt och se denna. Jag gör som du gör, hoppar högt när det smäller väldigt plötsligt!
  Nämen, Bond skall nog vara en man tycker jag. Det kan väl göras helt nya filmer med kvinnor i huvudrollerna då som hjältinnor, men Bond är och förblir ( en manlig) Bond tycker jag.

  1. Jag försöker lära mig tänka utanför boxen och acceptera så mycket nytt som möjligt.
   Men håller ändå med dig… Bond är en man och borde så få förbi. Sedan kan han bli mer känslig som han var i No time to die, ha en bättre kvinnosyn, prata lite mer än så fåordigt som i de första Craig-filmerna 🙂

 3. Fler och fler har väl insett att även en eftermiddagsvisning är ok, helt i min smak får jag ju erkänna, och Bond är ju alltid Bond, många som vill se det.
  Avvaktar nog tills den kommer på tv här, hade tänkt mig ett biobesök egentligen men har ingen ork.

  Men bra ska den ju vara har jag hört, riktigt bra.

  Ha en fin torsdag nu.

  1. Jättebra var filmen men säkert kan du vänta på den tills den kommer på tv.
   Då kan du ta paus när du vill, eller då filmen pausar på tv. Köper du den på dvd kan du bestämma allt själv, för den var över 2,5 timme lång.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.