Humor och gott humör i kön

Klockan 13.21 ställde vi oss i kö här med Pia för att få vår tredje dos vaccin mot covid-19 på busstationens walk-in. Eller ja, kön började på andra sidan av byggnaden. Klockan 14.50 kom vi in och där går det ju sedan undan så att själva vaccinationen inte tar mer än en minut. Efter det skulle vi vänta femton minuter i ett angränsande rum för att vara på den säkra sidan att vi inte drabbas av en omedelbar allergisk reaktion eller andra problem.

Har man inte humor och gott humör ställer man sig inte en sådan här kö då det är minus sex grader ute. Där såg man några göra olika gymnastiska rörelser, en person läste en bok. Det skämtades om ditt och datt. Inte ett enda surt ord hörde jag, inga klagomål, folk var på gott humör, förståelsefulla och vänliga. Tacksamma också för att få gratis vaccin av vänligt sinnade och duktiga vårdare. Att dom orkar med denna ruljans, hatten av och famnen full av rosor till vårdpersonalen.

26 reaktioner på ”Humor och gott humör i kön

 1. Grattis till tredje dosen!
  Och nu spekuleras det snart om 4e…. Det blir nog mera köande vad pandemin lider, men jo, vi får nog onekligen lyfta på hatten åt alla de som jobbar tröstlöst med allt detta!

  1. Så länge som de fattigaste i världen inte får vaccin sprids allehanda pandemier och nya virusvarianter – och denna fås inte under kontroll.
   Det var en teori jag hörde på tv idag.
   Men ja, en eloge till vårdpersonalen!

 2. Vilken disciplin i den långa kön! Det ska ni i Finland verkligen en stor ELOGE för. Ert beteende gentemot Covid-19 är ack så mera ”respektfullt” än här i Sverige måste jag säga.
  Man har ju frivilligt valt att ställa sig i kön, så då kan man ju knappast klaga heller. Så nu ärdu, din mor och Pia fullvaccinerade. Bra där!

  1. Ja, eller det var väl en halv dos – den här tredje.
   Men jepp, här tas allt på allvar. De flesta använde munskydd också utomhus i kön.
   I varuhus gör också 90 procent det.
   Jag skulle gärna komma till Sverige på våren, sommaren, men känner lite oro då det känns som att man inte tar smittspridningen och riskerna på allvar där.

 3. Härligt att du fått din tredje spruta, jag fick också en halv dos av Moderna, det skulle visst räcka för att trigga igång immunförsvaret.
  Ja, ett ci-implantat hjälper till så att man kan höra bättre. Kolla in länken!

  https://battrehorsel.cochlear.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=hearmore-ci-sv&utm_content=Cochlea-implantat&utm_term=ci%20implantat&gclid=CjwKCAiAiKuOBhBQEiwAId_sK5haovxMZQxmis-zoE_JBUWEY5HyrOKvUi3l1k0IEfDkObVxAXaeURoCgm4QAvD_BwE

 4. Kan man inte beställa tid för vaccin? Det kan man här nämligen. Så slipper man stå i långa köer i minusgrader.
  Jag är den som blir frustrerad av köbildningar och undviker all typ av köande om jag kan det. (köandet till flyg kan man inte göra nåt om man nu har en biljett och det gör mig frustrerande😁)

  1. Jo, man kan beställa tid men då får man också vänta, ibland flera veckor. Walk-in funkar så att de i bästa fall fick flera hundra vaccinerade på en dag, kanske närmare tusen? Tyckte jag läste nånstans att de en dag hade gett vaccin till fler än 700, det är mycket i lilla Lovisa.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.