En underbar bok och en dag då jag är tacksam

Den här boken ”snubblade” jag över i vår härliga, prisbelönta bokhandel. Under fem års tid kan jag, om jag får leva så länge, kort svara på 365 olika frågor. Jag bara älskar sådana här böcker där jag själv får skriva in mina tankar. Första frågan för den första januari är ”Vad vill du genomföra under året som kommer?” Sedan upprepas samma fråga på samma datum nästa år och framtill 2026.

Andra frågor som här dyker upp är ”Skriv upp en sak du inte kan förmå dig kasta”. ”Är du avvaktande?” ”Vilken veckodag är din favoritdag?” ”Vem skulle du vilja lära dig känna närmare?” osv. osv.

Det är alltid lika roligt att gå in i den här affären. Personalen är kunnig och vänlig, har tid att prata med kunder som så vill. Jag köpte också Marimekko-pärmar till mitt kontor och ett par vykort med Muminmotiv.

Min tacksamhet bottnar i mycket, men just nu är jag mest tacksam för att jag inte på ett dygn fått några symptom av tredje covidsprutan. Två väninnor som tog sprutan igår har blivit sjuka i dag med feber, trötthet och huvudvärk 😦

Ser som vanligt stillsamt ut på vintriga Drottninggatan, men många rör sig med bil och pilar sedan fort in i affärerna. Tämligen lugnt är det nog ändå, vilket jag tror att beror på att en del affärer håller stängt och restaurangerna har åter drabbats av coronarestriktioner 😦 Människor håller sig hemma också för att de antingen är sjuka eller inte vill riskera att smittas av covid-19.

Verkar inte finnas ett slut på problemet med viruset, alla mutationer och varianter. Jag tror att vi har detta problem så länge som de fattigaste länderna i världen inte får vaccin. Det kommer hela tiden nya pandemier. Men vad annat kan man göra än att leva här och nu, ta en dag i taget.

34 reaktioner på ”En underbar bok och en dag då jag är tacksam

 1. Gillar bilderna från ett vintrigt Lovisa.
  Det är så spännande att gå in i en bokhandel men det var längesen jag gjorde det. Nu när smittan har ökat igen är jag försiktigt.
  Kramar från oss

  1. Försiktiga är vi även här. Munskydd och handsprit har blivit vardag.
   Men omikron sprider sig fort… tyvärr. Dock verkar den inte lika tuff som deltavarianten.
   Många har insjuknat här hos oss de senaste dagarna 😦
   Kram!

 2. Nu vet jag varifrån alla frågor kommer som bland annat Orsakullan lägger ut i sin utmaning. Gissar att de har skaffat just den boken eller läst frågorna online. Du brukar ju skriva dagbok, så jag förstår att du gillar boken:-)
  Ja, just nu exploderar Covid-19 ju över hela världen. Det viruseländet lär vi nog få dra oss med några år framöver. Men tack vare vaccinationerna verkar det vara Covid-Light varianten som folk drabbas av.

  1. Ja, vaccinen torde hjälpa lite. Tror som du, att vi tvingas dras med eländet minst ett par år framöver. Brittiska BBC lär ha sagt att vi bara ser början på eländet nu…
   Jag ska försöka vara mer aktiv med svar på Orsakullans frågor 2022, hoppas hon lägger ut nya i januari!

 3. Vilken häftig bok, en sån vore verkligen ngt att ha, och få skriva ner tankarna i dag för dag… Tidigare skrev jag ner det viktigaste i en fickalmanacka, men har inte haft ngn på några år nu.
  Man undrar om det är till ngn nytta med alla vaccindoser som ges här, då fattiga länder inte har råd med vaccinet, det blir ju liksom fel på ngt sätt. Borde inte de rika stöda de fattiga….men egoismen tar väl över…

  1. Ja, där finns bara tre rader per dag tomma, men de räcker gott och väl för svar på en fråga. Kul sedan efter ett år att se vad man tänkte ett år tidigare 🙂
   Och du har rätt, så mycket egoism råder och mycket kretsar kring pengar då det gäller vaccinen.

 4. Härliga foton, fina kloka funderingar å en helt underbar bok, visste inte ens att en sådan finns. Snart går vi in i ett nytt år med nya upptåg, kram ti dej vännen ❤

  1. Önskar dig och familjen ett gott nytt år 2022 och tänk om vi kunde ses i sommar!
   Kolla på nätet eller i din bokhandel om den här boken finns, kostar runt 25 euro, men man har ju den jättelänge!
   Kram!

   1. Tack för tipset 😃 Ja jag hoppas verkligen att vi ska kunna träffas på riktigt nästa sommar, vi tummar på de! Gott nytt år till dig å din mamma å syster 🥂

 5. Kipa är en underbar bokhandel! Den där boken vore ganska intressant att ha, faktiskt. Om bara min frissa tar emot så kommer jag att drabba stan i nästa vecka… Det finns också många andra affärer som är trevliga där, caféer… Många trevliga fd elever finns här och där… Tredje sprutan 10 januari…

  1. Nu har ju många cafeterior stängt, bland annat öppnar Favorit först kring 11 januari om jag minns rätt, kolla deras FB-sida.
   Ja, den där boken var den sista de hade i hyllan, men kanske de finns i lagret eller kan beställas till?

 6. Omikron verkar lömsk…. Mikrofiltrerande munskydd rekommenderas nu framför andra här hos oss så jag inhandlade en låda. Inte världens vackraste att gå omkring med, men vad göra…? Hörde på brittiska BBC idag om att vi nog egentligen är bara i den allra yttersta början utav denna pandemi…. Bara att gilla läget.
  Härliga vintriga bilder! 😍❄️

  1. Ja, usch – jag tror dessvärre att brittiska BBC har rätt…
   Och munskydd har man blivit van vid, tillsvidare har jag inte haft av de där mikrofiltrerande, dyrare antagligen? Finns nog olika till salu även här.
   Skydd som används vid byggarbeten och filtrerar bort alla partiklar är väl ungefär likadana?
   Ja, vad kan man annat än gilla läget.

   1. Precis sådana munskydd jo. Vet inte hur dyra de är hemma förstås. Lådan jag köpte var USD 12 för 50 stycken och ett munskydd kan användas uppemot 8 h. Så ändå inte så farligt tyckte jag….. Dock är vi ju vana att behöva betala för allt ’medicinskt’ här förstås. 🤔

 7. Kul med den boken. Jag köpte en dagbok med massor av listor, uppmuntrande ord för varje vecka, klistermärken och annat roligt. Ska bli roligt att börja med i övermorgon. 😀

   1. Men vad fint att boken fanns hos Lidl!
    Här finns den, såvitt jag vet, bara i bokhandeln – och där tog den slut, så de beställde till.
    Men AdLibris finns ju också.
    Kanske försäljningen ökat på grund av att så många diskuterat boken på bloggarna. Vi borde få provision 💪🤣
    Men jag måste nog också säga att jag har inga avtal för försäljning och marknadsföring via min blogg, får inte ett öre, inte en cent via den.

   2. Ska kolla när jag har vägarna förbi. Dock alla Lidl har inte samma sortiment 😟
    (Apropå Lidl…. nu är grönsaksbuljong (pulver) är helt borta. Ser inte heller den på ICA heller. Sååå ledsen😠.)

 8. Härlig bok. Min favorit dag är och förblir måndagar.
  Jag tror att överbefolkningen är orsaken vad det gäller världens problem. Men ingen vågar säga nåt

  1. Jag tror också att överbefolkningen är ett av många problem. Folk bor för trångt, smittrisken ökar. Har inte rent vatten, inte näringsrik mat, alltså – fattigdomen.

   1. Och att det föds alldeles för många barn. Jag vet att det är kontroversiellt,
    Jag har en worldometers som visar i realtid världens befolkning just nu. och även annat.
    Hissnande siffror. På början av 1900 talet var vi runt 2 miljarder, men inom kort är vi 8 miljarden människor på jorden. Och alla dessa människor ska ha mat, kläder, boende, transport, el m.m Lång lista man kan lägga till. Och ju fler är på jorden desto snabbare ökar folkmängden också. Det är som ränta på ränta effekten. Eller som en pyramid spel om vi så vill. Kommande generationer kommer verkligen inte ha lätt.

   2. Det här med Worldometers låter intressant. Och jag kan tänka mig att den och du har rätt, plus att jag håller med om att frågan är känslig.
    ”Utvecklingen” är oroväckande. Samtidigt görs många framsteg på många nivåer, folk kämpar, hjälper varandra, vill rädda världen.
    Bara den som lever får se hur det går.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.