Inget förhastat köp

I dag köpte jag en kastrull som rymmer tre liter. Det var inget förhastat köp. Jag har funderat fyra år 🤣… behöver jag en sådan? Jag vill ju inte ha något onödigt i mina skåp och äger bara en liten kastrull. Men det ledde tyvärr till att jag sällan gjorde mat som kräver större vätskemängder. Såsom denna lasagnette, jag ska få plats för 1,3 liter vätska och 750 gram köttfärs.

Tänk om vi alla funderade fyra år innan vi köpte något 😂💪
Nä, jag erkänner att det blir flera impulsköp, som i dag den här Allers-tidningen med påskinnehåll.
Jag skyllde på Putin och Ryssland. De ställer till med så mycket elände i Europa just nu att en motvikt behövs. Något att glädja sig åt. Fastän det är fem veckor kvar till påsk och vi inte alls hur världen, och speciellt Europa ser ut då…
Det första påskägget måste också ätas nu om det inte finns några ägg på hyllorna om fem veckor, eller inga hyllor i våra butiker. Förlåt denna svarta humor. Den är mitt sätt att överleva just nu.

22 reaktioner på ”Inget förhastat köp

 1. Alltid bra med en större kastrull tycker jag som ofta kokar soppa. Har Allers Påskmagasin kommit då får jag kolla nästa vecka. Brukar köpa det och få lite vårkänsla.
  Kramar från oss

 2. Visst behöver vi något trevlig och gott att muntra upp oss med, nu när vi lever i total ovisshet om framtiden. Är det inte corona så är det Putin 👿
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram, Ingrid

 3. Just nu tror jag det är viktigare än någonsin att försöka bevara humorn och ta tillvara alla ögonblick av glädje för att bibehålla vårt psykiska välbefinnande mitt i all oro och sorg.
  Kul att läsa om ditt mogna övervägande inför kastrullköpet. Trodde att det bara var jag som grunnat i flera år på detta. Min kokvrå är pytteliten och det är bökigt att ta sig till ÅVC:n för att slänga sådant, så jag vill helst att den ska hålla länge.

  1. Trevligt att höra att även andra än jag funderar på det där med att inte ha för många saker i en ”trång vrå” 🙂
   Och ja – vi får också tänka på annat än kriget 24/7.
   Kram!

 4. En rejäl kastrull är aldrig onödig! Bra att njuta i stunden, för som du skriver, så vet vi inte hur det ser ut bara några veckor framåt …
  Kram

  1. Ja, vi är ju rätt maktlösa. Det kan vara lärorikt att leva så här en tid, men det gör också människor sjuka av oro.
   Först pandemin, nu detta. Jämfört med kriget känns pandemin nästan som en struntsak. I alla fall restriktionerna. Inte det att folk dog i covid-19.
   Kram!

 5. Jag håller med igen. Man får, trots allt, leta efter glädje och/eller skapa den själv. Annars blir man tokig i dessa tider. Dessutom hjälper det inte ett dugg att gräva ner sig i oro och svarta tankar.
  Jag känner igen beslutsångesten. Det är jag också bra på. Kram!

 6. Det är inte lätt alla gånger. Visste inte att man gör lasagne i kastrull, utan gör man i form. Men jag antar att alla länder har sin variant.
  Jag köpte också en kastrull alldeles nyligen efter noggranna funderingar, men ändå blev det fel. Och varför? Ju den är av nån typ av högblank elände där sen maten bränns vid bottnen. Jag är van att laga mat i non-stick kastruller och stekpannor, med mera. Så nu vet jag inte vad jag ska använda den till. 😵🤣

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.