Liten shoppingtur, länge sedan sist

På grund av pandemin har jag inte många gånger åkt utanför stadens gränser, men i dag gjorde jag det tillsammans med min syster. Gammelby Tokmanni ligger i och för sig i Lovisa, men det är ungefär 1,5 mil dit och Gammelby ligger i det som förr var Pernå kommun.

Man vet att jag har vår i sinnet då jag köper nya krukväxter. På det här bordet får rätt många plats, och en del av dem kan flytta ut på balkongen till sommaren, om där inte blir för varmt. Jag köpte mycket sådant som jag behöver i vardagen, men visst slank det ner en del ”inte så nödvändigt” i köpvagnen också. Jag är ju en stor supporter av Muminfamiljen, och det här är nu min tredje tallrik.

Krukväxten heter Callalicious Zantedeschia, och här finns lite skötseltips. Jag visste inte att det var en knölväxt som vissnar ner till vintern men som kan planteras om. Nu lärde jag mig det 🙂

Blev också en ny badrumsmatta från serien Kotikulta. Den jag hade förr var brunvit. Den har redan hittat ett nytt hem där den får tjäna vidare kanske i en farstu, få se – tills den är så sliten att den kan kastas.

Resten av kvällen stannar jag hemma. Läser tidningar och pusslar, ser på teve, läser bloggar och skriver dagbok. Vet att Lets Dance börjar i dag, men jag är inget stort fan av programmet. Jag kan titta då och då, men bryr mig inte om jag missar nåt avsnitt.. Just nu är jag mest intresserad av naturprogram, dokumentärer, reseskildringar och program där man utreder brott som begåtts i Finland och Sverige, speciellt de som går in på psykologiska aspekter.

20 reaktioner på ”Liten shoppingtur, länge sedan sist

 1. Vi har samma smak vad det gäller tv-program… Talang brukar vi titta på och The Voice of Finland men inte så mycket ut över det… Mannen tittar nog på filmer av olika slag, ibland hänger jag på ibland inte, då ägnar jag mej åt stickningen eller ngt annat…

  1. Vissa filmer kan man fastna i, självklart 🙂
   Nyheter följer jag annars rätt mycket men nu har jag varit tvungen att skala ner det då det kommer så mycket hemskt där.
   Trevlig söndag!

 2. Det piggar upp med en utflykt. Blomman är så vacker men tror inte jag haft någon. Mumin tallriken är så söt .
  Skall också ta det lugnt ikväll med en bok och en liten titt på Lets Dans för att Marie Mandelman är med. Brukar inte följ dett program.
  Kramar från oss

 3. Jag har inte heller varit på riktiga shoppingrundor på länge, men nu har jag kommit igång och köpt lite grejer jag verkligen behöver, samt lite extra förstås😊.
  Kul att komma igång med växter också.
  Fortsatt trevlig helg!

 4. Den där krukväxten ser rätt så cool ut med sina ”krulliga” blad och blommor. Den blomman gillas skarpt. Även din nya badrumsmatta gillas skarpt. Bra shoppat där:-)
  Kollade deltagarna i Let’s dance. Ingen som jag känner igen förutom Aron Anderson i rullstol som bor i Täby och är expertkommentator vid Paralympics bland annat. Ifjol var det både Robinson vinnaren från 1997 Martin Melin och längdhopparen Michel Tornéus med i programmet. Då tittade jag några gånger faktiskt.

 5. I kväll såg jag faktiskt hela programmet, trots att programledarna inte är mina favoriter direkt, men Petra Mede var faktiskt rätt bra.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 6. Och jag åkte både bil, buss och tåg igår! Ända till Tammerfors. I tåget upprepades rekommendationen om munskydd med jämna mellanrum, men många lät bli. I bussen var munskydden mera frekventa.

 7. Jag får alltid åka 1,5 mil om jag vill handla men har precis som du inte varit på en rolig shoppingrunda. Får jag också snart göra.
  Kan inte köpa några krukväxter utan tvärtom. Jag har tagit sticklingar av alla växter som har blivit för stora och börjar om på nytt. De stora flyttar till särbon där de kommer att dö. Sakta men säkert 😀
  Sticklingar som är över är väldigt omtyckta av mina grannar. Allt kommer att ordna sig.
  Ha en trevlig ny vecka, kram!

  1. Nämen inte kan du skicka växterna in i döden 😱🤣
   Har du får trångt hos dig? Då förstår jag.
   Trevligt skulle det vara att få sticklingar – jag ger ibland delar av mitt prickblad vidare, den är tålig.
   Kram!

 8. På tal om växter i krukor… hur gick det för din ek som mådde så bra förra hösten? Överlevde den vintern? Kanske jag missat en uppdatering…? 🤔

  1. Trevligt att du kom ihåg eken Lucas! Jag tror att han har överlevt. Bladen tappade han ju men ingen blir gladare än jag om nya dyker upp nu då vårsolen börjar värma plantan 🙂

 9. Jag är inte heller fan av Let ´s dance. Det var roligt och annorlunda i början men nu ör det inget som får igång mig.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.