Skyltsöndag, den 20 mars 2022

Ska för en gångs skull ha en riktig skylt, eller flera sådana. Ibland jobbar jag ju bara hemifrån och då kommer jag inte alltid ihåg att gå ut och fota skyltar. Jag tänker på Skyltsöndags förvaltare BP som bor i Täby i Stockholm där jag själv bodde 1998. Hon har ett överutbud på skyltar om hon bara orkar ta sig till Täby Centrum, det stora köpcentret som jag själv besökte nästan dagligen på den tiden. En plats som jag saknar ofta, både bostadsområdet där vi bodde på Marknadsvägen och Grindtorp där ex-makens föräldrar bodde, och så själva TC förstås. Men via BP får jag se bilder från mitt andra hemland och min andra hemstad ❤

Här i Tokmanni, Gammelby, fanns det skyltar så de understa ruttnade.
Några översättningar:
HALVAT HINNAT = Förmånliga priser.
KAIKKEA PIHAAN JA PUUTARHAAN = Allt till gården och trädgården.
KAIKKINA VUODENAIKOINA = Under alla årstider.
VUOKRAA PERÄKÄRRY HALVALLA = Hyr en släpkärra förmånligt.

Och så en liten bonusbild från P-platsen som inte alls var tom. Alla bilar finns bakom min rygg. Jag ville föreviga den blå himlen och de smutsiga snödrivorna var minst två meter höga.

10 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 20 mars 2022

  1. Så bra du översatte, man satt och klurade en stund men gav upp 🙂 Fin blå himmel, men vad som göms i snö kommer fram i tö.

  2. Så kul att kunna bjuda dig på lite nostalgi från ditt andra hemland. Någon gång kanske du kan hälsa på igen. Då kommer du se alla förändringar som skett sedan du bodde här, bland annat ”nya” Täby Centrum. Å utvecklingen av innergården kan du ju följa här på bloggen;-)

    Kul med så många skyltar och språklektionen. Ja, och snöhögarna lär väl förhoppninsvis vara borta åtminstone till Midsommar;-)

    Tusen tack för länken och den fina skyltningen:-)

    1. Ja, det är drygt två år sedan jag var i Täby senast. Har sett de nya husen som kommit upp mellan Grindtorp och TC, men säkert har det hänt ytterligare massor sedan 2020.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.