PYYYYS – och ilskan var borta

Jag blir väldigt sällan arg. Borde kanske bli det oftare? Låta saker jag tycker känns som orättvisor pysa ut?

Nu har det inte känts som rätt tid att visa ilska och att gnälla över småsaker. Människor flyr från sina hem i Ukraina där bomber faller och missiler riktas mot helt oskyldiga.

Så jag har inte klagat, inte gnällt, inte tillåtit mig att visa frustration och ilska. Men den finns ju där, inom oss alla, någon gång då och då, om än inte varje dag.

Varför inte då sitta i sin bil, tänkte jag, och berättade för en god vän allt det som hade gjort mig arg den senaste tiden och i dag. Jag lät allt komma ut på en gång. PYYYYS! En sådan lättnad. Och ingen annan än väninnan hörde, allt ”skit” blev kvar inne i bilen 🤣

Och på tal om ”skit inne i bilen” fick jag höra idag att min bil är jättesmutsig. Jag svarar ”ja, jag vet det” fastän jag hellre hade haft lust att skrika ”tror du inte jag ser det, jag är inte blind!” Jag är inte heller en idiot som tvättar en bil i dessa dagar då den följande dag är täckt av lika mycket gatudamm. GRRRR!

Solen skiner, himlen är blå, vårens olika blommor har anlänt till affären där jag betedde mig sansat som vanligt. Jag sparkade inte ens på kundvagnen som någon hade lämnat som ett hinder precis där som JAG skulle ta mig fram.

24 reaktioner på ”PYYYYS – och ilskan var borta

 1. Nej men det är farligt att låta irritation och ilska lagras inombords, tillslut måste det ut och ofta blir allt mycket värre om det har samlats på sig för länge och för mycket. Det är bättre att säga ifrån direkt för då klarar man att göra det på ett bra sätt. Men att ösa ur sig det på en väninna som man inte är arg och irriterad på är också en bra lösning om det gått för långt, bara man vet att hon/ han klarar det. Det är absolut en härlig känsla att få ur sig ilskan.
  Kram

  1. Ja, hon och jag var överens om att vi gör så här – det blev ju så att vi skrattade också för att jag var så överdrivet arg.
   Vi gjorde komik av det 🙂
   Kram!

 2. 🤣 så kan det vara ibland men bra att du fick pyyysa ordentligt. Att bilen är skitig vid denna årstid är naturligt och inget att bry sej om.
  Vårblommorna gör en så glad.
  Kramar från oss

  1. I dag sköljde jag lätt av det värsta dammet, men ren blev ju bilen inte.
   Väntar med tvätt tills de fått grus och damm bort från vägarna.
   Ja, narcissen slog ut i dag 🙂
   Kram!

 3. Det är ovärderlig att ha en kompis/vän som låna ut ett eller två öron när man behöver yla av sig. För visst måste man kunna klaga ibland eller ofta, beroende på hur mycket skit man har samlat på sig.
  Sedan kan jag tycka att det inte angår någon hur din bil ser ut. Har folk inget bättre att göra än fälla kommentarer om andras bilar. Bortkastade pengar och tid att tvätta bilen INNAN snön och allt grus är borta. Annars får man göra det flera gånger om. Å de pengar spenderar jag gärna på nåt roligare än en biltvätt.

  1. Exakt, spenderar hellre pengarna på annat.
   Nu råkade det vara en bekant som sa det här till mig och det var egentligen inte så farligt, men det var ett exempel jag kunde ta med på bloggen.
   Andra exempel på varför jag blev arg går inte att skriva ut, utan att nån tar illa vid sig.
   Så det blir så här på bloggen ibland 😉

 4. Ibland måste man nog ”lätta på trycket” och låta allt få pysa ut…annars är det risk för att det ”kokar över” och det är svårare att bemästra

  1. Exakt – jag har alltid talat för att INTE hålla locket på, för en vacker dag kokar allt över och det blir explosion.
   Nu var jag inte direkt arg och hatisk, mest frustrerad – och det var sånt jag inte kunde skriva om på bloggen utan att nån skulle ha känt sig utpekad, till och med utan orsak kändt sig träffad – det är alltid en balansgång på bloggen 🙂

   1. Ibland känns det trist att inte kunna vara helt öppen.
    Jag försökte en tid vara det, utan att nämna alla jag kände eller skrev om vid namn.
    Men det blev rabalder ibland då någon kände igen sig, eller TRODDE att jag skrev om just dem.

 5. Jag tycker inte du skall hålla ilskan inne och undvika gnäll. INGEN vill att befolkningen i Ukraina skall lida som de lider just nu. Befolkningen i Ukraina vet föga om våra enskilda liv och gemensamt vill vi ju ändå kämpa för dem och fred. Skänka pengar, mat, kläder etc.
  Betyder inte att våra egna liv alltid är en dans på rosor. jovisst, i jämförelse med vad Ukraina går igenom är det smått, men det kan ändå kännas stort för oss. Vi är, bara människor ändå…..
  Och vad småaktigt av folk…. Att gnälla på hur smutsig din bil är? Lite väl onödigt i jämförelse med Ukraina tycker man ju!

  1. Ja, vi är bara människor och det är viktigt att låta saker pysa ut.
   Nu var det inget jag kände ilska och hat för – mera handlade det om frustration.
   Men sådan kan också vara tärande.

 6. Jag har tyvärr lite för kort stubin och borde nog lugna ner mig lite. Har svårt att ta orättvisor och nonchalans och reagerar på det.
  Tror det är viktigt att få ut sin frustration, det gäller bara att göra det på rätt sätt och ditt sätt verkar bra, tycker jag.
  Ha det bra!

 7. Att hålla inom sig sin ilska leder ingen vart utan man blir bara dåligt av det. Visst är det hemskt det som händer men man kan inte ta allt på sig bara för att andra har det värre.
  Kram!

  1. Det var inte helt riktig och förfärlig ilska som pyste ut från mig, men vissa saker kan förarga och frustrera och då känns det skönt att låta det pysa ut till och med som överdrifter 😀
   Kram!

 8. Jag tycker visst att man får bli förbannad och jag blir mest förbannad på snön som aldrig vill gå bort. Jag har skitig bil så in i norden och ska på besiktning idag men när vägen är som ett surdike så är det ingen ide att tvätta. Det har du banne mig rätt i. Mest förbannad är jag på idioten Potin som ska få förstöra för andra . Fy fan säger jag vilket as.

  1. Ja då – mest förbannad är vi på den där gubben som bara förstör för andra, skoningslöst – saknar all empati och även allt förstånd verkar har runnit ur honom.
   Smutsiga bilar finns det gott om i dag, skulle gärna tvätta min men är illa rädd att den imorgon ser lika dammig ut och då har jag slängt 25 euro i skräpkorgen…

 9. Jag fick också svälja irritationen för två dagar sedan. Står i affären och tar en kartong med ägg från hyllan. Då säger en ca. 80 år gammal dam på ett väldigt aggressivt sätt: ”Titta på priset!!!”. Jag svalde först och sa lugnt: Jag vet vad de kostar och varenda ägg är värt varenda öre. (frigående höns, året om, en gård i närheten):
  Det tog mig verkligen ett tag att bli av med adrenalinet. Något liknande har aldrig hänt mig.
  Jag får också tvätta bilen. Får se när det blir av.

  1. Ja, vi ska betala bra till producenterna för jobbet som de gör. Bränslet kostar också för dem. Allt kostar.
   Men jag vet många som säger ”det har blivit så dyrt”.
   Förstås finns det människor som har ont om pengar och som måste leva sparsamt.
   Men så länge som jag klarar mig ekonomiskt betalar jag gärna för närodlat, inhemskt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.