Kort till Ryssland och Tjeckien

Valde två postcrossingadresser i dag. Ena kortet ska gå till en kvinna i Ryssland och det andra till en femårig kille i Tjeckien. Hans morbror och farbror sköter hans pc-konto, skickar kort i hans namn och registrerar de kort han får.

Ett urval av mina kort. Många som håller på med postcrossing känner till Inge Löök från Lovisa, hon är världsberömd med sina gamla, goda, levnadsglada, runda och småtokiga gummor.

Många gillar också Muminmotiv så jag försöker ha sådana på lager.

I finska postcrossingföreningens grupp på Facebook har flera medlemmar ställt frågan, måste vi skicka kort till de adresser vi får i Ryssland? Svar: ja, det måste vi. Vi får inte utesluta något land på grund av ett krig som medlemmarna inte startat. Kvinnan som jag skickade kort till i dag hade i sin presentation lagt till ett PS. där hon skrev att hon skäms över sitt lands regering och vill att kriget i Ukraina ska sluta.

Orsakullan frågar i dag: Våffeldagen. Hur äter du dina våfflor?
Jag ska faktiskt bli bjuden på våfflor i dag hos min syster. Den här gången blir det med sylt och grädde 🙂

9 reaktioner på ”Kort till Ryssland och Tjeckien

 1. Klart man skickar kort till Ryssland för behöver lite glädje . Har också ätit våfflor idag med sylt och grädde.
  Kramar från oss

 2. Vilka fina kort!
  Tror inte att det är många ”vanliga” människor i Ryssland som står bakom presidentens agerande. I slutändan är det ju just befolkningen som kommer betala för sin presidents storhetsvansinne. Det är så tragiskt det hela. Grymt att man inte har lär sig nåt efter två världskrig…

  1. Det behövs tydligen bara en eller några galningar, med storhetsvansinne – som saknar empati och medkänsla, inte bryr sig fastän tusentals civila dör.
   Majoriteten vill ju inte ha krig, vi har lärt oss mycket – men som sagt, alla har inte lärt sig och det kommer troligen alltid att finnas av dessa få galningar som lyckas styra och förstöra 😦

 3. Postcrossing är roligt! Tack för att du skrivit om det så att jag också kom på idén. Jag är ju endast i början, har fått fem kort och sänt sex. Ett har jag sänt till Japan, kom fram. Ett kort till Cypern är fortfarande på väg eller har tappats bort, sändes 1 mars… Sänder också Inge Löök-kort, har fått mycket positiva kommentarer! Sänder ett per vecka. Ungefär.

  1. Ja, postcrossing är kul. Jag sänder i snitt också ett i veckan, ibland kan det gå tre veckor att jag inte sänder något alls, men sedan skickar jag två eller tre samtidigt.
   Jag har varit med ganska många år men har ändå bara saldot 158 skickade och lika många har jag fått.
   PC ska ju inte framkalla stress 😂

 4. Vad kul det verkar med postcrossing.
  Skulle gå ner till ett café och äta våfflor idag, men fastnade i mitt trädgårdsarbete och sitter här istället med lite värk i armarna, men mycket gjort.
  Fortsatt trevlig kväll!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.