Vårstämning i förnyad affär

Blomsteraffären bakom hörnet som jag brukar kalla Dream Flower, har nu kommit ytterligare femtio meter närmare mitt hem 😀 Butiken flyttade från en plats på Alexandersgatan, till en annan i byggnaden intill. Ägaren Nina Stenvik fick där större utrymmen och i dag bjöds det på kaffe och bakelser som Sini Meinola hade bakat.

Det må vara kylslaget och blåsigt ute men de här blomstren är härdiga. Potatisnarcissen som står på nedersta hyllan till höger skulle vi föra till pappas grav. Det är i dag 44 år sedan han gick bort 🙏❤ Men vet ni vad? Visst hade jag aningar om att där fanns mycket snö. Dock inte att snötäcket var så tjockt att vi inte ens såg hela gravstenen!

Vi får vänta med att pryda graven med någon tålig vårblomma, kanske det lyckas efter valborgsmässoafton? Planteringar är inte att tänka på innan slutet av maj.

Blomman vi hade tänkt föra till graven får nu stå på mammas trappa i stället. Hon tänker på pappa när hon ser den ❤

Inne i affären, mitt emot försäljningsdisken, ser det ut så här.
Ett av av de bakre rummen finns en vilsam hörna och på en hylla där fanns till salu bland annat änglafigurer och annat som passar till exempel på gravar eller andra minnesplatser.
Fräscha citronbakelser med smak av riktigt citron, inga essenser här inte!
Köpte en ”kruka” med rostig look. Likaså den lilla kaninen på en pinne och hyacinterna.

Våren är i antågande. Den kämpar hårt mot Kung Bores nordanvindar och överraskande snöbyar. Men våren kommer att utgå med segern, såsom vi också hoppas att Europa och Ukraina gör då det gäller det krig och hemskheter som Ryssland utsätter oss för.

10 reaktioner på ”Vårstämning i förnyad affär

 1. Vilken mysig och minst sagt annorlunda inredd blomsteraffär. Läckert! En väldigt speciell atmosfär med de återvunna stilfulla möblerna. Blir alltid så glad när jag ser att en sådan stor blomsteraffär bär sig och att det finns ett kundunderlag i en liten stad som Lovisa:-)

  1. Ja, och tänk – det här är inte enda blomsteraffären här. Vi har en annan fin som heter Kaivokukka och dessutom säljer flera livsmedelsaffärer snittblommor och vissa krukväxter.
   Vi har också en person som odlar på sin gård och säljer lokalt odlade blommor och så har vi försäljare på torget från olika växthus och trädgårdar.

 2. Väldigt fin butik och vackra arrangemang. Det rostiga krukan älskar jag och även innehållet.
  Här är det iskalla vindar med lite snö.
  Kramar från oss

 3. Mysig affär!
  Hoppet och kärleken vinner alla ggr! Det tror jag hårt på! Diktatorn i öster kanske vinner kriget, men han förlorar nog allt annat. Hela västvärlden är emot honom och tom stora delar av hans egen befolkning. Han går ner i historieböckerna som en diktator som varken kämpade för sitt eget folk eller ngn annan. Stackars, lilla karl som inte förstår ngt annat än våld och ha begär medan resten av västvärlden gör allt vi kan för att stöda Ukraina och dess befolkning.

  1. Jag tror inte ens att han vinner kriget – Ukraina har så många länder bakom sig och bredvid sig.
   Någon skrev att den 24.2.2022 var dagen då diktatorn i öst dog – jag tycker det var bra funderat.
   Nej, han förstår inte mycket. Han är maktgalen och tror själv att han kan få ett stort imperium tillbaka, men de tiderna finns inte längre.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.