Valborg och sista april, hur är vädret?

Den frågan ställer Orsakullan i sin månadsutmaning.
Just nu är det +6 grader och sol från en klarblå himmel. Det verkar blåsa en hel del där ute. Jag minns att det var kallt också ifjol då Barbro och jag gick till Skeppsbron på första maj för att dricka varsin Piccolo-skumppa.

I dag träffas vi en stund hemma hos Barbro. Delar på en skumppa där och äter struvor.
I morgon sjunger kören Fridolinarna in våren på torget. Kören har fyllt nittio år och nu åter fått nya medlemmar. Dessutom är den tillbaka på torget efter att under några år uppträtt på Skeppsbron. Vem vet, kanske jag tar mig dit om vädret är fint 😎☀

Trevlig valborg till er alla!

18 reaktioner på ”Valborg och sista april, hur är vädret?

 1. Vädret ja! Här har vi mulet och nio grader nu vid halvelva-tiden. Jag tror inte att det blir någon majbrasa här för räddningstjänsten vädjar om att man ska avstå från det i år. Vi har enormt torrt i markerna efter två månader utan nästan någon nederbörd.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 2. Jag tycker att det är sorgligt att den gamla fina Valborgstraditionen är borta. Jag tyckte om vårtalet och kören som sjöng in våren och en mindre brasa där man nyss lagt på kvistar så att inga igelkottar blir innebrända. Nu är det mer som ett tivoli vid brasan. Jag har inte varit där på många år, men den höga skrålande musiken hörs ända hem till mig.

  1. Ja, det är ju absolut bäst med en ny brasa, av nya kvistar så att igelkottarna inte dör… nåt jag inte tänkt på faktiskt att kan hända 😦
   Jag har firat en valborg/första maj i Stockholm. Minns brasan, det var stämningsfullt.

 3. Hauskaa vappua/Glad valborg Carita! Vädret är en tvekande sol och nästan 12° varmt. Jag minns alltid barndomens vappuviuhkat och knästrumpor och nya sandaler när vi gick i första majtåget.

  1. Första maj-tåg – ja, de var vanliga förr också här. Arbetarnas helg, många tal och sånt 🙂
   Vi har nog majvippor ännu (vappuviuhkat) och ballonger.
   Nya knästrumpor minns jag inte, men mjöd (som jag inte gillar), serpentiner, ballonger 🙂
   Hauskaa vappua!

 4. Det är många år sedan jag besökte en valborgsbrasa. Vi har kyligt med lite vind.
  Trevlig valborg önskar Anki o Minton

 5. Molnigt och nio grader här. Söder om stan har det regnat. Typiskt valborgväder med andra ord. Men vi har haft ännu kallare, så jag klagar inte.
  Njut av din skumpa:-)

 6. Vi verkar ha en halvmulen första Maj och 7+ känns inte så där riktigt vårlikt som det varit sista tiden men dagen har ju knappt börjat.. hoppas att din dag blir fin i alla fall.. kram..🤗

 7. Ja, vädret slutar aldrig fascinera i norden och i England. Jag är nog den enda som är nöjd med vilket väder som helst. Nåja…kanske inte när det är för varmt och över 24 grader.

  1. Jag är också i det stora hela nöjd. Har lite svårt nu som äldre med långa mörka perioder, is och halka.
   Men sedan då det långa perioder är väldigt varmt, över +30 är det också jobbigt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.