Brum, brum, väckning, klockan är 7.10!

Fredag brukar vara lugnare dag och jag kan ta sovmorgon som betyder att jag har väckning tidigast klockan 9. Men i dag såg några flitiga herremän till att jag vaknade 7.10. BRUM-BRUM! Skrap-skrap, pip-pip!

Jag sover ju med vädringsfönstren öppna, och då det här sker på femtio meters avstånd snett nedanför mitt sovrum är ju väckningen garanterad 🙄

Jag kan tänka mig att de som arbetar den här tiden tänker ”Får inte vi sova, ska vi vara flitiga i tidig morgontimme, så ska också andra vakna. Upp och hoppa som en loppa! Morgonstund har guld i mund!”

”Det här jobbet kan man inte göra tyst, försök själv”, säger dom. Nej, jag vet det – det hjälpte inte att jag stängde fönstret. Det monotona brummet, skärningen i asfalten och flyttandet av kantstenar hördes ändå.

”Se det positiva, du sover inte bort den bästa tiden på dygnet”, tycker jag mig höra någon hurtigt ropa.
Jo, tack… men har ni tänkt på att det är SKÖNHETSSÖMN en dam i min ålder behöver?

Här ska kanske komma en trottoar längs den tomma tomten. Vad vet jag? Och inte gick jag ut och frågade heller.

Tio minuter innan min väckarklocka skulle ha plingat slutade gänget jobba. Det blev tyst och skönt.
Tack, tack! Jo då, jag kom igång med jobbet en timme tidigare än vanligt. Men först av allt skrev jag det här blogginlägget. Nu blev ni kändisar!

21 reaktioner på ”Brum, brum, väckning, klockan är 7.10!

 1. Bästa skönhetssömnen sägs vara den som sker om man lägger sig tidigt 😉
  Mitt första jobbsamtal kom 05:32 imorse. Jag börjar 07…

  1. Ja, jag får ta det som det är – kom igång lite tidigare med allt och bra så.
   Försökte få sömn tidigt igår, men lyckas sällan. Min rytm verkar vara, lägg dig 23.30 – vakna 8.30.

 2. Öv! Finns inget värre än att bli väckt av de där ljuden. Vet inte om du kommer ihåg, men när jag bodde i Köpenhamn så började de riva ett stort gammalt ålderdomshem mitt över gatan, gissa om det lät! Hujeda mig.

 3. Jag har det så sedan över ett år tillbaka. På andra sidan gatan finns en skola som renoveras, byggas om och till. Det kommer att fortsätta länge till. Det var så gott när de hade semester men nu är alla gubbar och hemska maskiner tillbaka. Ibland får jag stänga alla fönster mitt på dagen för att ljuden är outhärdliga. På staketet finns en stor affisch. Där ber företaget oss om ursäkt. Klen tröst……🙂

  1. Affischen är minsann en klen tröst. Tycks byggas och brummas överallt nuförtiden, hela tiden – sommartid mest förstås, då allt är jobbigare under vinterns mörker och kyla.

 4. Visst är det retligt att bli väckt av sånt där oväsen när man sett fram mot en skön morgonslummer. Du får göra ett nytt försök i morgon, då går det nog bättre.
  Kram, Ingrid

 5. Jo då, dessa oljud känner jag mycket väl igen sedan i början på året. Just det där eländiga pip-pip-pip när grävmaskinen backar stör min skönhetssömn. Å visst, i vår ålder behöver man sin skönhetssömn;-)

 6. Äh … se det positivt. Ni kommer ha det fint dessutom hinner du mer. Och om det är jobbigt kan du gå på en kafé och jobba.
  Men lite konstigt att de börjar på en fredag.
  Å andra sidan jag är så van numera att det byggs överallt runt om så det blir konstigt när det väl slutar. Men

  1. Jo, jag såg positivt på det och försökte skriva ett humoristiskt, lite ironiskt inlägg 🙂
   Dom började tidigt för att dom ska kunna sluta tidigt då det är en fredag, tror jag. Fredagsjobben brukar sluta kring 15.

 7. Speciellt på sommaren hos oss börjar dylika jobb alltid runt 7. Svalaste tiden att jobba är ju förstås på morgonen och förmiddagen. Dock blir det ju inte lika hett i Finland….

  1. Nä, inte så hett nu mera i augusti, vanligtvis.
   Ska bli en värmebölja nu med runt +30 under kanske fem dagars tid.
   Men det är helt skönt för det blåser nu också, och nätterna är svalare.

 8. Oj, vilket uppvaknande. Ingen bra start på dagen.
  Typiskt att detta händer när man väl kan eller får sova.
  Hoppas lördagsmorgonen blev bättre och att du får en fin dag!

  1. Blev fort trött igår kväll då jag bara fick sex timmar sömn natten mot fredag. Så natten mot lördag sov jag över elva timmar.
   Fint att ha den förmågan 🙂
   Ha det gott, ska kolla din blogg nu!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.