Tinder utan Carita är som…

… en pizza utan ost. Det ni!

Sådant meddelande har jag fått då jag gick med i Tinder.
Nu har jag inte haft någon som helst nytta av appen eftersom jag inte vill betala månadsavgift för att se ”vem som gillar mig”.
Jag får nämligen aviseringar där det står ”du är populär”, ”se vem som gillar dig” osv. Men då jag vill göra det kommer jag ingen vart om jag inte börjar betala!

Utpressning, säger jag och ställer frågan till er som vet mer om Tinder. Finns det ingen Tinder-app som inte kräver att jag betalar för att få veta hur pop jag är?

Bilden har inget med Tinder att göra, men nåt slags illustration behöver ju varje inlägg. Tog den på min promenad i söndags.

Tillbaka till Tinder. Jag fick ett meddelande av en man som jag hade ”tryckt gilla på”. Det är det enda som skett gratis via appen.

Mannen skrev att vi har visst haft kontakt förr, för några år sedan, via en dejtingsajt. Mycket möjligt, tänkte jag, han såg bekant ut. Vi slutade skriva efter några meddelanden. Efter det har jag inte haft kontakt med nån. Men populär lär jag vara 🤣

Innan jag ens kom igång och förstod lite ditåt hur jag ska svajpa och var jag ska trycka vad hade jag av misstag tryckt ”gilla” på en kvinna…

Tinder är kanske ändå inget för mig 🙂
Jag såg ett bra program på SVT1 igår, Mitt livs hotell. Det handlade om en äldre dam som drev ett gammalt hotell, där hon hade vuxit upp medan hennes föräldrar skötte verksamheten.
Damen var som jag, ensam och utan barn. Hon var inte direkt ledsen för det, men tycker såsom jag att det ibland skulle vara trevligt med sällskap, någon att göra saker tillsammans med, gå ut och äta, på bio eller matcher och sånt. Så hon hade testat Tinder och dejtingsajter.

Såväl hon som jag tycker det är märkligt att över 90 procent av de som finns där ute, och som vet att de ska dejta 60-plussare, vill ha sex och inget annat. Huh huh, säger damen och jag instämmer. Hur är de där männen funtade egentligen? Finns det faktiskt inga män som INTE vill börja med att hoppa in mellan lakanen direkt?

Och att jag skulle börja betala månadsavgift för att veta vem som gillar mig? Nej, verkligen inte. För det är ändå sedan något avtal som jag inte blir av med i första taget.

24 reaktioner på ”Tinder utan Carita är som…

 1. Aldrig testat ngn sajt av detta slaget, men känner åtminstone två par som numera är gifta och de träffades via dylika sajter. ( vet inte om det var Tinder dock)
  Jag tror att tanken med dessa sajter är god, men i verkligheten verkar det ’spåra ur ’ en aning….. i varje fall som helst önskar jag dig en trevlig kväll!

  1. Jag är lite extra misstänksam också eftersom 95 procent av dem jag ville träffa och hade kontakt med 2015 var ute efter äventyr och sex.
   Ingen ville ha ett seriöst förhållande.
   Men kanske jag bara har haft otur.

 2. Mitt livs hotell tittade jag också på. Jag brukar somna framför tv:n men det var så intressant så jag hölls vaken. Har åkt förbi där … på väg till släkten i Finspång.

 3. Hahaha! Tinder, ja… Har aldrig testat och kommer inte göra det heller. För mig är det en plattform som andas desperation. Som du skriver – det är där man ”ska vara” om man vill hoppa i säng direkt. Tycker att just ”mogna” 60-plussare – män som kvinnor – borde ha lite högre ambitioner. Uppenbarligen inte.
  Har läst om programmet men inte tittat på det. Det har dock fått bra recensioner.

  PS. Tusen tack för ditt fina ”bokmärke”. Du är betydligt bättre på att skicka ”riktiga” kort än vad jag är. DS.

  1. Usch ja – blev besviken på Tinder men ska ännu be hjälp av en väninna som kan lite mer om appen.
   Kanske den går att använda på ett vettigt sätt gratis ändå.
   Kul att posten fick ”bokmärket” fram till dig och att det kanske både överraskade och gladde!

 4. Fb har en egen dejtingsajt som är kostnadsfri, vad jag vet iaf. Har du sett den? I min stad finns en fb-grupp som heter aktiva singlar och som inte är en dejtinggrupp men som vissa verkar uppfatta som en sådan. Tanken är att vi ensamma ska träffa andra ensamma och tex promenera tillsammans eller följas till olika evenemang. Jag gick med för att hitta vänner men har ännu inte deltagit i någon promenad. Mitt intresse för gruppen minskade när vissa verkade tro att det handlade om dejting men kanske perfekt för de som hoppas hitta en partner?

  1. Det låter intressant! Jag har inte hittat nån sån grupp i Finland, eller närmast då i Svenskfinland.
   Kunde ju starta en sådan grupp själv – men det är ju tidskrävande också 🙂

   1. Jag tror att det ofta är likadant för dem, att många appar handlar om sexuella relationer istället för kärleksrelationer. I vår ålder är de bästa männen redan upptagna och kvar finns dom andra…

 5. Vet inte om det ändrat sig på senare år men för drygt tolv år sedan gick jag med i ”match.com” för att eventuellt träffa en vän efter några år då jag levt ensam (ett nytt samboförhållande var inget jag längtade efter). Efter ett par månader träffade jag Lars som jag efter tre veckor i princip bodde tillsammans med och tio år efter vår första date gifte vi oss. Nu är vi 68 och 76 år och är evigt tacksamma för detta sätt att träffas och hoppas få uppleva många härliga år framöver. Nog finns det alla sorters män (och kvinnor) på de här dejtingsajterna.

  1. Vad roligt att höra att det gick så bra för er ❤
   Visst har jag hört andra berättelser om hur människor hittat kärleken via dejtingsidor eller -appar.
   Vet bara inte varför det inte nappar för mig.

 6. Hmmm, du är detän första jag känner som nämner att det skulle kosta..måste ta och fråga dom jag känner med tider att hur är det egentligen.
  Hoppas någon trevlig en skulle komma imot som vill mera än *avimboe avimboe* 😄

  Ha en fin juletid💚

 7. Jag har aldrig testat nån dejtingsapp så jag vet inget om den världen. Men jag utgår ifrån att folk ljuger rätt så ohämmat om sig själv och målar upp en bild som de tror att dem är eller skulle vilja vara..

 8. Nej, jag har ingen aning om Tinder och dylikt. Mannen i mitt liv hittade mig. Bara med att se mig gå förbi hans hus med hunden varje dag.
  Men kul att du är populär. Även om du inte vet varför och för vem 😆

  1. Tror inte Tinder är nåt för mig 🙂 Försöker ju ändå på olika sätt hitta en vän att dela en del av vardagen med, men tillsvidare inget napp.
   Och inte har han hittat mig heller 🙂

 9. Hej Carita!
  Tack för hälsningarna på min blogg. Minns inte om jag besökt Lovisa någon gång men torget med kyrkan och det fina huset påminner mycket om min lilla stad. Mycket vackert. Har inte provat några dejtingappar men skulle gärna se att det fanns en app där man kan efterlysa sina gamla klasskamrater och vänner.
  Ha en fin fortsättning på Julhelgen.
  /Marika

  1. Hej, kul att du tittade in och skrev en hälsning!
   Ja, en sådan app vore ju rolig – finns nån sajt där man kan efterlysa gamla skolkompisar, men jag har för mig att även den kostar nåt.
   Önskar dig en fin annandag jul!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.