Onsdagsavrundning

Abstrakt konst. Kanske inte alltid min favorit eller inte sånt jag skulle köpa hem. Men därmed inte sagt att jag inte alls gillar sånt här. ”Det abstrakta är fritt att tolka” – det tror jag att blir rubriken för min artikel från den här utställningen.
Maiju Huovila ställer ut på Art Gallery Loviisa.

Var där på vernissage ikväll efter att tidningen blev klar runt 18-tiden.
I samma lokal ställer mina vänner Päivi och Ann-Britt ut sina smyckestavlor. Jag har visat bilder på dem förr. Små tavlor som de gjort av kasserade smycken.

Jag tycker att de hade fått ihop enhetliga, stilrena färger och ramar. Och jag vet vilket enormt jobb det ligger bakom varje litet konstverk.

Vi avrundade kvällen med antipasto för två, som räckte till tre, och potatisar att dippa, på restaurang Locale.

Läste ett kapitel i Olof Röhlanders bok ”Bli din egen bästa vän” igår. Då lärde jag mig det här om att höja blicken, så som fotbollsspelare alltid gör. De spanar efter bollen, analyserar dess bana och motspelarnas kommande taktiska drag.

För oss som inte spelar fotboll kan det också vara bra att höja blicken från tangentbordet, förbi datorskärmen, ut genom fönstret. Eller att där ute bara se att solen lyser, det sitter en fågel i trädet, där går en människa jag kanske känner eller kan bli bekant med.

Alla dessa möjligheter till kontakter och nya upplevelser kan vi ju inte bara låta rinna oss förbi?

12 reaktioner på ”Onsdagsavrundning

 1. Det är ju så olika vad man ser i en målning. I en abstrakt målning kan jag ofta se väldigt mycket och gör jag inte det så tilltalar den inte mig. Vi är ju alla olika, men alla kan träna upp sitt seende och försöka gå in i en målning för att se vad som gömmer sig, men ibland kan det bara vara så att det är färgerna som gör intryck.
  Smyckestavlorna har jag svårt att få någon känsla i eller av.

 2. Jag hade väldigt svårt för abstrakt konst förr, men nu har jag istället börjat att fokusera på färgerna. Om man gör om i ett rum eller som vi just gjort, flyttar till nytt boende då är det kul att leta efter färger som matchar varandra.
  Man kan ta upp en färg från t.ex. möbler och försöka hitta ett ”konstverk” som matchar precis.
  Just nu försöker jag hitta någon typ av abstrakt affisch/poster som jag kan ha på våra tomma väggar i sovrummet. Letar och letar. 🙂

 3. Gillar abstrakt konst, men den här tavlan är just inte i min smak. Däremot är antipaston helt i min smak. Vad är det för nåt? Det såg såååå himla gott ut:-)
  Smyckestavlorna är minst sagt annorlunda. Gillar dom skarpt, även om de inte skulle passa in här direkt. Men som present till fler av mina kompisar skulle de ”sitta” perfekt:-)

  1. I antipaston fanns blomkål, wokad paprika, salami, ostar, marmelad, frukter, parmaskinka… minns inte allt 😀
   Smyckestavlorna är precis som du säger, passar in här och där, alla gillar inte, men bra har de gått åt!

 4. Abstrakt konst är inget för mej. De små tavlorna av smycken är fina.
  Precis tagit en kopp kaffe på altanen och njutit av solen och lite fågelkvitter.
  Kramar från oss

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.