Vill någon ha tre kaktusar?

Jag kan inte plantera om kaktusar och de här är många år gamla. Den bruna i främsta krukan kan säkert slängas, men den har en liten bebis intill sig. Kaktusarna är ungefär 15–20 centimeter höga. Lite synd att slänga dem utan att fråga om det finns någon tokig kaktusvän som förbarmar sig över dem 🙂

Kaktusen på bilden här under tänkte jag behålla.

Möblerade om lite på fönsterbrädet i köket. Har många saker i glas och ibland då någon grönväxt tappar blad, eller ”ynglar av sig”, sätter jag dem att rotas här.

6 reaktioner på ”Vill någon ha tre kaktusar?

 1. Att du inte vill ge bort den stora kaktusen förstår jag. Den är ju så stor att du knappast skulle kunna packa in den i ett paket;-)
  Jag gillar kaktusar – fast inte bruna som ser ut som ormar;-)
  Prickly pear-kaktusen i mitten kan du ”rädda” genom att kapa av ”svansen”. Då återfår han en ”vettig” form;-)

 2. Aj, aj, de ser inte glada ut 😄
  Jag har en kaktus som har funnits i familjen i ungefär 40 år. Min yngre son ville köpa en kaktus till mormor när han var liten. Den fick min mamma som skötte den i 35 år. Blev den för stor tog hon en bebis och fortsatte med den… o.s.v.
  Många kaktusgenerationer senare dog min mamma och min äldre son tog hand om kaktusen. Ett år senare skickade han mig 2 bebisar. De har vuxit enormt och en av dem har återigen 2 bebisar.

 3. Kaktusar lär inte vara lätta att sköta i kruka. Jag har aldrig ens försökt. De blommar dock vackert, men jag föredrar att se dem i det karga ökenlandskapet i delstaten Arizona när vi åker och hälsar på släkten…. Förhoppningsvis hittar du ngn som tycker om att jobba med taggar och gärna tar över kaktusmoderskapet. 😊

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.