Fläker du ut ditt liv får du tåla åsikter

De här sakerna ska ju inte stå här i köket i framtiden, men jag har burit in en del grejer redan nu.

Och japp, japp. Man får vara beredd på åsikter då man fläker ut sitt liv och tycker det är kul att berätta om sin livsförändring och flytten från våningshus till gammalt trähus.

Alla tycker inte att mina lösningar är snygga 😀

Och nej, man ska absolut inte säga att något är fint om man tycker att det är fult.

Tycker jag att något är fult skriver jag det ändå inte till någon på en blogg. Jag vet inte vem som uppfostrat mig att så gör man inte. Men jag skriver förstås inte att det är vackert heller, eftersom jag inte anser det.

Känner jag mig tveksam till att kommentera låter jag oftast bli, eller så skriver jag något neutralt som inte ska såra. Kanske jag ändå omedvetet har gjort det någon gång. I första hand vill jag ändå stötta och bära upp.

Vi är alla olika, men till syvende och sist vill vi alla få små hejarop i vardagen.

(PS. Jag glömmer ibland att skriva att så gott som allt är ju halvfärdigt i bostaden ännu eftersom jag inte flyttat in än. Så kanske därför många tycker mina lösningar är konstiga 😂)

23 reaktioner på ”Fläker du ut ditt liv får du tåla åsikter

  1. Så gör jag också så jag instämmer helt och fullt i ditt resonemang Carita.

    Skulle aldrig drömma om att säga till någon annan att den är ful, har något fult på sig, har något fult i hemmet osv osv.

    OM någon gör det, så är det absolut brist på god uppfostran och ett sätt att trycka ned någon annan – bara för att man kan (och vill).

    1. Ja, tycker absolut lika. Samtidigt får vi ofta höra att skriver du offentligt på Facebook eller bloggar ska du tåla kommentarer av varierande slag. Är det så? Att vi måste tåla?
      Nu har jag inte utsatts för elakheter här, men jag vågar tycka till om det att jag inte själv skulle skriva att något är fult, inte fastän jag tycker så.
      Bloggen har nog ändå också lärt mig bli lite mer hårdhudad, eller så där som en gås – låt vattnet rinna av bara 🙂

  2. Kloka ord! Jag tänker precis likadant!
    Däremot tycker jag ett ämne kan diskuteras och man kan och får ha olika åsikter. Att sedan ’hoppa på ngn’ för deras avvikande ( från min) åsikt är omoget och onödigt.
    Åter tycker jag ju att så länge DU är och blir nöjd med ditt nya hem, så är ju det faktiskt det allra viktigaste!
    Trevlig helg! 😀

    1. Ja, jag kanske inte uttryckte mig så tydligt… Olika åsikter får man ha.
      Sedan kan man förmedla dem på olika sätt.
      Och visst, så länge du och jag är nöjda med våra liv och hem, så är det som det ska vara.
      Trevlig helg!

  3. Jodå, skriver du något på blogg eller FB så får du vara beredd på att ta en diskussion. Jag fick flera sårande kommentarer i höstas i bloggen och tappade lusten, för de var inte kul, jag kan inte anse det som skämt. Nej, vanlig hövlighet gäller.

    Kul att du uppfyller din dröm med ett gammalt hus. Inte min grej men vi har olika tycken. Lycka till!

    Fredagskram!

    1. Ja, det med gammalt hus eller inte – olika åsikter – det förstår jag bra och accepterar 🙂
      Men jag skulle inte skriva något sårande, och jag har nog sluppit sånt väldigt långt.
      Men varför måste man ta diskussionen? Då min blogg är privat, öppen i sig – men lite som mitt hem.
      Sedan då man länkar på Facebook förstår jag att där skriver många utan att tänka efter alls 😀
      Fredagskram även ditåt!

  4. Jag håller med allt som redan är sagt. Förstår mig inte på sådant folk.
    Om någon har köpt en tavla t.ex. som den blir glad av, blir jag glad för den människans skull. Även om jag inte tycker om själva tavlan.
    Trevlig helg!

  5. Håller med dej i dina åsikter.
    Alla tycker vi olika och har olika smak och så ska det vara. Sånt behöver man inte ha åsikter om, hur folk klär sej, möblerar, färger i hemmet osv osv det är helt upp till var och en. Det tycker jag är så underbart fantastiskt också, att folk har olika smak. Då jag kommer hem till nån så hälsar jag på personen och bryr mej inte om ifall det är ostädat och inte heller om hur den personen har inrett sitt hem, för det är vsr och ens eget val. Det är ju den som bor i lägenheten/huset som ska inreda som hon/han själv vill ha det.

    1. Japp, håller med också om det.
      Olika åsikter får vi ha och vi SKA ha det. Sedan måste inte allt sägas högt eller skrivas rakt ut.
      Och bra att du lyfte fram det här med att nån kan ha ostädat, eller en helt annan stil än man själv, och vi bryr oss inte.
      Jag kan komma in i ett hem och tänka att det är FINT fastän jag själv absolut inte kunde bo så. Det är ju en annan personlighet som bor där.

  6. Kolla så många kommentarer du får!!! Det är det som är för- eller nackdelen med att ”fläka ut sig” på bloggen. Du skrev en gång att du fick massvis med kommentarer i samband med din skilsmässa. Nu verkar det vara dags igen.

    Minns inte riktigt vad jag skrev om dina tapeter och ditt val om bostad. Men ordet ”fult” förekom då INTE. Det är jag helt säker på.

    Men ”öppnar” man sig som du gör får man tyvärr räkna med ”ärliga” svar, som absolut INTE är avsedda att vara kränkande…

    1. Precis, du skrev inte att tapeterna var fula 🙂 Jag tror du skrev att du skulle få migrän av dem.
      Men det är ju DIN åsikt och helt ok.
      De mindre genomtänkta kommentarerna kommer ofta på Facebook där jag länkar till inläggen.
      Det är kul med kommentarer och jag har inte strukit en enda på flera år. Däremot tycker jag att det hör till vett o etikett såväl i Blogglandia som i sociala medier att skriva snällt, på ett upplyftande sätt, om man bara kan. Känner jag motsatsen kommenterar jag inte alls, eller försöker skriva nåt som i alla fall inte sårar den som har bloggen.
      Om jag ställer en direkt fråga ”vad tycker du om den här stolen, gardinen, väggen?” – då kan jag förstås vänta mig vilka svar som helst.
      Allt har gått ok till här på bloggen hittills – det är mest på FB det kan komma ”lite av varje” om vi säger så 🙂

    1. En blogg är privat och inte går vi heller hem till folk och säger ”hur här ser ut!”
      Vi kanske tänker för oss själva, ”en hemsk matta”, ”en ful gardin” – men ja… jag säger det inte högt 😂

  7. Det har varit mycket nu och jag har mest varit ute hela tiden så jag har nog missat att du har flyttat och har därför inga åsikter om hur ditt nya hem blivit. huvudsaken är väl att du trivs och får det som du tycker om. Visst kan jag ha åsikter om saker och det finns två saker som jag har svårt för och det är när fina flickor gör fula uppsvullna läppor så dom ser ut som ankor och så gillar jag inte tatueringar i ansiktet och halsen. Annars skiter jag för det mesta i hur folk har det. Hoppas att du trivs i ditt nya bo.

    1. Jag har inte flyttat ännu, det sker i slutet av denna månad. Jag har två bostäder nu, för att kunna flytta i lugn och ro.
      Nä, inte gillar jag heller botox 🙂 Tatueringar är ok, men kanske inte hela kroppen full.
      Har någon tatueringar i massor och sprutar nån in botox, så får de ha och göra det. Jag skriver inte ens ofta att jag tycker annorlunda, för det är så pass privata saker 🙂
      Trevligt att du då och då läser min blogg.

  8. Så är det nog, man visar upp och får kommentarer och en del kanske är oövertänkta och lite väl spontana. Jag tänker på den där kommentaren om gammalt hus och värsta ovän, det kanske bara betyder negativa erfarenheter av ett gammalt hus och alla renoveringar. Vad jag förstår så hyr du din lägenhet och behöver alltså inte tänka på ansvaret och kostnaden för det som rör huset i stort. Hur är det, får du fritt göra om i din lägenhet? Jag tycker att det är härligt med det steget du tagit nu, att du får flytta in i ett hus med själ och många vackra detaljer. Du kommer säkert att trivas alldeles förträffligt. Så spännande.

    1. Du har rätt – jag bor på hyra. Jag skulle inte ha råd att köpa ett hus, än mindre ha råd eller kunskap och ork att sköta om det, ta hand om alla reparationer som onekligen behövs genom åren.
      Jag får fritt göra om lägenheten, bara jag inte bygger nya väggar. Måla får jag, tapetsera, slå in krokar osv. Skönt.
      Och som du skriver, ett stort steg var det, och en dröm som jag haft länge.

  9. Läser din blogg ofta men är dålig på att kommentera. 

    Förstår inte att vissa människor har behov av att skriva sina åsikter hos bloggare de kanske inte ens känner. Bara för att någon har en blogg/ facebook som alla kan läsa, så ger det ändå inga rättigheter till läsaren att ifrågasätta bara för att man är oenig.

    Varför är det så svårt att respektera andra människors val hur de vill leva och bo utan att blanda sig i ? 

    ”Kom ihåg: om någon säger att det är omöjligt så är det omöjligt för dem, inte för dig”

    Jag ser fram till att följa din flytt och hur du får boa in dig. Lycka till ❤️

    1. Tack Ingalill!
      Jag har sluppit hatiska kommentarer under en längre tid, mest har det handlat om att nån haft annan åsikt och uttryckt att DE inte skulle inreda såsom jag gör. Det är ok.
      På Facebook där jag länkar till min blogg kan det komma också småelaka kommentarer. Ibland tar jag bort dem, för det är ju ändå min privata sida.
      Roligt att du vill följa min flytt ❤

  10. Jag förstår inte syftet med att skriva elaka saker. Man behöver såklart inte hålla med eller tycka att allt är fint men då behöver man ju inte skriva något alls.

    http://hannaskrypin.se

    1. Så mycket elakt har inte heller skrivits här, men jag tänker så där i allmänhet att mycket sånt numera florerar överallt.
      Många får ju hat på bloggar och via sociala medier.
      Olika åsikter får vi ha, och vi kan vädra dem – sedan beror det ju alltid på HUR man skriver till varandra 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.