Den vigulanta tanten

Först måste jag kanske förklara ordet vigulant, vet inte om alla läsare i Sverige förstår vad jag menar annars. Det betyder helt enkelt att man är vig, åtminstone lite rörlig i lederna trots att man är 50+.

Sedan måste jag förklara bildvalet. Jag hade inte mod nog att fotografera den bil som hade parkerat intill min så att jag inte kom in i den från förarsidan. Därför valde jag att fotografera en del av en artikel i tidningen Året Runt som kom på posten i dag.

Bilden får duga som illustration för mina vida tankar.
Bilden får duga som illustration för mina vida tankar.

Det som hände i dag var att jag blev tvungen att gå in i bilen via högra framdörren. Föraren som hade parkerat till vänster om min bil hade nämligen kommit så nära att inte den smalaste av smala människor hade kunnat gå in via förardörren. På P-platsen fanns inga P-rutor, men den som parkerade intill mig kom EFTER mig till platsen och måste ha vetat i vilket trångmål jag försattes…

Men skam den som ger sig. Jag tänkte att det antagligen finns någon som iakttar mig från ett fönster. Någon som skrattar för sig själv, ser det som en gratis teaterföreställning då tanten ska in i bilen och prångla sig över växelspaken. Hahahaa… kanske hon sätter sig på den i misstag… hahahaa… och har NÅT kul den här veckan.

Jag fastnade inte på spaken men fick nog kramp i låret innan jag var på plats bakom ratten. Vilket jag dock inte med en enda min visade.
SÅ mycket av tonårstjejens fananamma fanns det i mig, så pass vigulant var jag, att jag kom bort från P-platsen. Och jag knyckte lite på nacken. Hoppades att den som hade gjort det omöjligt för mig att komma in i bilen såg hur jag klarade situationen, att den var just a piece of cake för mig.

36 reaktioner på ”Den vigulanta tanten

 1. Närmare tandlöshet hamnade jag idag, då en trerotstand i överkäken plockades ut. För att ingen ska bli rädd i onödan för Tandläkare kan jag meddela att det gjorde inte ont när tanden avlägsnades en rot i taget, bedövningen släppte för flera timmar sedan, och det gör inte ont nu heller. Däremot är jag trött efter att ha varit igång sedan 05:00 i morse. För att anknyta till ditt inlägg, så känner jag mig inte, som en tonårspojke längre, och tänker inte ens försöka mig på att likna en.
  Svante

 2. Hur dum kan man va???
  Alltså. Kommer du till en tom parkering och ställer dig på en ruta, så kan du slå dig i backen på att när du kommer tillbaka, så står det en bil tätt intill dig.
  Det funkar bara så 😉
  Tack för ett gott skratt 😉
  Kram ❤

 3. Har hamnat ut för liknande situationer ett antal gånger, då jag jobbade i H:fors. Och där, om någonstans, var det ”trångt om salighet”! Men fy skam den som ”ger sej”! Bra jobbat, Carita!

   1. Mindfulness är bra för alla och envar i olika situationer! Kan varmt rekommendera sådana kurser! Var för ett år sedan på en kurs på landsbygden i Lovisa ett veckoslut på Villa Mandala! Det var skönt för kroppen och själen! ❤

   2. Ja, det här är nog något jag håller fast vid också efter avslutad kurs om fem veckor.
    Jag somnade nästan till övningen igår kväll – det får man göra, för man kan lyssna på den i sängen. En del övningar ska ändå göras på dagtid – men aldrig i bilen 🙂

 4. Hahaha! Gillar ordet vigulant och med tanke på din gymnastikinsats, som jag förresten känner igen ganska väl…, låter ordet riktigt vetenskapligt;-)

 5. Ha-ha! Jag hade nog demonstrativt inväntat den andra bilens förare och bett personen försöka komma in via förardörren på min bil.

   1. Det närmaste jag kommit att kräla in i en bil var på finlandsfärjan, när vi åkte med förutom min familj, min mamma och pappa. Vet inte hur det lyckats men pappas bil var så trångt inplacerad att han inte kom in, jag fick också gå via passagerarsidan även det blev en trång passage och det gick. Körde ut bilen och sedan fick pappa hoppa in därute. Alternativet hade förstås varit att vänta men det gjorde vi inte. Ha en bra dag.

   2. Nä, jag vet ju inte hur länge jag hade tvingats vänta på parkeringen 🙂 På Finlandsfärjan hade det ju åtminstone nån gång blivit er tur, men där har också hänt att folk försovit sig och blivit som ”proppar i röret” då andra ska ut och deras bil stått kvar…
    Ha en bra dag du med, kram!

 6. Jag är betydligt äldre än dig och jag kan nog lugnt säga att jag inte är vigulant.I somras var det så trångt mellan min bil och den i rutan bredvid att jag snubblade och smällde i asfalten.

 7. Vigulant- nej-det ordet har jag aldrig hört!
  Men jag skrattade rakt ut när jag läste! kan verkligen se det hela framför mig!!! Gud så kul!

   1. 😉
    Kanske kan vara bra att kunna när jag besöker min vän på andra sidan ”pölen”!
    kram

   2. Kanske bättre med ett i månaden! 😉
    man är ju inte så snabblärd längre!
    kram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.