Om gardinstänger och mumier

Nya gardinstänger köptes i dag och fyra skira gardiner i grått. Att få upp dem är ett spektakel i sig, men grannen Pia har hjälpt massor och stege har vi fått låna av ytterligare en granne.

Jag glömde lite att den här bloggen inte skulle vara tillrättalagd med snofsiga inredningsbilder 😀 Egentligen har jag ganska sällan haft sådana, men klart att jag försökt torka av ett bord om där varit mycket smulor och damm. På något sätt sitter det väl i ryggmärgen att försöka få fotona ”estetiskt tilltalande”.

Men det kunde gott få bli ett slut på det nu.
Jag har skrivit i ett dokument som handlar om flytten så här:
Jag har så länge varit andra till lags, i olika livskeden, privat och på jobbet. Nu räcker det.

Tar nästan varje dag med mig någon grönväxt till huset.

Igår såg jag på ”Sådant liv” – tror programmet i Sveriges TV heter så och det handlade om Niklas Strömstedt som bland annat gästades av härliga Jonas Gardell. De hade tillsammans skrivit en låt som handlade om åldrande.

Jonas undrade varför vi talar om att någon ser välbevarad ut. Alltså att hen lyckats dölja sin ålder, eller ser yngre ut än hen är, eller annars bara haft förmågan att se fräsch ut genom åren.

– Att kallas välbevarad kan väl bara vara en komplimang för en mumie, sa Jonas.
Jag håller med. Eller om du är en konserverad, inlagd gurka.

8 reaktioner på ”Om gardinstänger och mumier

  1. Gillar inte Gardell, inte hans ex-man heller. Dessutom måste jag medge att jag rätt så ofta säga att en person är ”välkonserverad”. Tycker det är ett roligt uttryck för att beskriva att en person har åldrats med värdighet. Inte kränkande alls. Tvärtom!!!

    Men som min man brukade säga – ”Humour doesn’t travel”…

    PS. Har aldrig sagt ”välbevarad” om en person. Det ordet påminner mig om en soffa/säng/köksbord som är till salu på nätet;-) DS.

  2. Haha vilka roliga liknelser, hade behövt lite uppmuntran då jag såg fotot på mig o barnbarnet som dottern tagit i helgen, hon fotar liksom underifrån så man kan räkna in alla mina hakor…suck.

    Precis som du märker jag ibland när jag ska fota att det ser så stökigt ut, t.ex en middagsbild där man ser korsord, pennor och allehanda ting runt tallriken. Då brukar jag försöka klippa bort det värsta innan publicering…hihi

    1. Men det är väl bra att ha flera hakor och inte bara en? Det kan vi säga nästa gång som någon påpekar nåt. Hahaaa – synd om dig som bara har en! 😂
      Men det bör ju sägas till nån som har humor då 🙂
      Jag har också städat omgivningen kring mina bilder, men jag försöker bli mindre noggrann med det 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.