Stämningar från Öppna trädgårdar

Det kan kännas gå inflation i mina inlägg från Kungsdammens trädgård, men jag och min syster tycker mycket om att besöka den då den ligger ett stenkast från vårt barndomshem.

Cafeterian har öppet så gott som alla veckoslut om somrarna om jag inte förstått saken fel. Kungsdammens Olga och hennes nära och kära håller öppet även till jul då det är Öppna julhem, och som nu då det var Öppna Trädgårdar och sedan även under evenemanget Lovisa Historiska Hus. Besökare kommer från när och från fjärran.

En av ingångarna till gårdscafeterian. Den andra ingången skymtar till höger. I samma byggnad säljs en hel massa underbara inredningsprylar. Jag har nu fått sätta band på mig själv för att varken köpa blommor, inredningsprylar eller något annat alls INNAN jag har flyttat och ser vad jag vill har var.

Men här fanns en sak, en mycket vacker bricka, som jag gärna vill att flyttar hem till mig på min nya adress ❤

Här satt jag på en bänk, med dammen bakom ryggen. Kom ihåg hur vi hade åkt skridsko där som barn och pulka i en packe från Engströms gård.

När jag här ger mig tid att andas lugnt, att känna vinden i håret och dofterna från blommor och grödor – då inser jag, i alla fall just i den stunden, att jag lever i nuet. Att nuet är det enda vi har.

Visar fler bilder imorgon och på onsdag!

14 reaktioner på ”Stämningar från Öppna trädgårdar

  1. Så ”ljummet”, fridfullt och fint där är.

    Du är smart att inte köpa på dig saker som du sedan inte vet om du har användning för. Det är ju ingen brådis med möblering och utsmyckning. Du tar det när du känner för det och när det känns rätt.

    1. Precis så resonerar jag nu. Finns mycket fint, som jag tänker, skulle passa in.
      Men jag ska nog flytta först och göra mig av med saker jag nu har här och inte behöver mer 🙂

      1. jag kollar också mest via facebook numera jag gör ett nytt blogginlägg hos mig sen går jag oftast direkt till facebook och svarar överallt vet inte varför det blivit så..🤔

      2. Ja, säg det. Vissa saker är lättare att gilla och kommentera via FB.
        Men jag ska efter flytten åter försöka hitta tid att gå in på bloggarna på riktigt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.