Kriminellt att sluta tillverka sådant som fanns då jag var barn!

Vardagslycka – kan vara något så enkelt som en påse popcorn. Då man är sugen på sådana, och tror att man ska nödgas ty sig till popcorn som ska tillverkas i mikrovågsugn – då kan man bli jätteglad av att hitta en påse med färdiga popcorn.
Man kan nämligen inte längre ta det för givet att sådana finns, åtminstone inte i centrumaffären. Men i dag hittade jag dessa godingar där.
Om någon vet var jag kan hitta chokladpopcorn – please let me know! Sådana fanns då jag var liten och de var SÅÅÅÅ goda!
Det är kriminellt att tillverkningen av en massa sådant jag gillade som barn har upphört. Varför finns det inte längre kaffebönor till exempel? Ni vet sådana där små karameller med chokladkaffehölje och flytande kaffe (eller nåt slags kaffesmakande vätska) i ett sockrigt innandöme.

7 reaktioner på ”Kriminellt att sluta tillverka sådant som fanns då jag var barn!

 1. Framförallt, Läskedrycken Rally måster återinföras anser jag.

  Kaffebönorna hittade jag några liknande på Lidl som nästan var ännu godare.

  Chokladpopcorn borde vara lätta att göra själv.

  1. Vi har fått en fin diskussion till stånd 😀
   Jag ska ut o jaga de där kaffebönorna från Lidl som du talade om.
   Att göra chokladpopcorn själv har jag tänkt på, det skulle väl vara att dippa dem då – känns lite sottigt…

   1. Jag hittade chokladbönor bland filmtowns lösgodis!! Dock vet jag ej om de är likadana som förr, men förbaskat goda var de. Jag minns också bönorna från min barndom, men man fick dem väldigt sällan, kanske de var sällsynta o utrotningshotade…?

 2. Popcorn is the shit! Livet sku int vara alls lika bra om det int fanns popcorn! Och speciellt blandat med choko! Det hör till mina favorit blandningar alla tider. Men som du skriver, svårt och hitta. Brukar därför blanda själv nuförtiden, d.v.s. i praktiken ena handen häver in popcorn med den andra häver in fazers blå

   1. Så är det ju – hur som helst så är nog blandningen sött/salt alldeles för underskattad. T.ex. Chokladbacon är helt sjukt gott.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.