Bilder från händelserik dag

– Vi får väl se om det kommer upp nåt, sa svärmor i våras då hon planterade fröna i jorden.
Och en vacker dag såg man små gröna blad sticka fram. Luktärtsstänglarna blev allt längre och i går byggde svärmor Inge-Maj och Ingegerd det här vackra stödet av kvistar från naturen. Nu väntar vi alltså bara på de väldoftande blommorna.

På eftermiddagen såg hjälpredan i kiosken att det hade börjat ryka i en stol. Det var en blåsig dag och vi antog att en glödande rest från en cigarett, som regelrätt hade fimpats i askkoppen, hade ramlat ner på stolsdynan. Bra att det var en lugn dag och att ingen satte sig på stolen, det hade kunnat bli eld i baken på den människan.

I samband med evenemanget ”Rosornas charm” på Skeppsbro-området fick stadens första bröllopspar ta emot en vigselrya som gåva. Pekka Palomäki anländer här med hustrun Patricia och jag var nog bara en bland många som blev rörd och fick en tår i ögat.
Pekka och Patricia har, sina unga år till trots, varit tillsammans i elva år och i går blev paret man och hustru.

På kvällen var jag en av fyra jurymedlemmar som skulle utse kvällens vackraste rosenklänning på Skeppsbroområdet. Vi hittade tre kvinnor men skulle enas och utse en till vinnare. Det var svårt, men då vi hade röstat och gett tre poäng en den vi tyckte var bäst, två åt den nästbästa och en poäng åt den klänning vi tyckte var tredje bäst… stod det klart att Anja Husus traditionella klänning och hatten med rosen vann.
Juryn blev bjuden på mousserat men vi tyckte att vinnaren och hennes väninnor också skulle få skåla. Grattis Anja!

8 reaktioner på ”Bilder från händelserik dag

  1. Det var verkligen en händelserik dag, Det ska bli spännande att se hur de där luktärtorna utvecklar sig.
    Och Anja med rosklänningen och hatten är ju så fin!
    Kram, Ingrid

  2. Vilket kul initiativ att utse finaste rosklänningen. Jag har en jacka med segelbåtar på, är det någon sådan tävling på gång möjligen? 🙂
    Roligt att läsa om smått och stort i din blogg. Ska kolla sen hur luktärtorna blev.

    1. Jo då, jag skriver nästan varje dag på boken. Som mest håller jag på sju timmar, men ibland bara två-tre timmar. Tycker att jag har läget under kontroll för att få boken klar till slutet av september 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.