Tomt bord = tomt huvud?

Sällan är det så här tomt på mitt arbetsbord.
Sällan är det så här tomt på mitt arbetsbord.

Söndag är vilodag och den borde kanske helgas. Nå, jag har faktiskt varit i kyrkan i dag. På tacksägelsegudstjänst där min morbrors namn lästes upp.
Gudstjänstens tema var bland annat fastan och frestelsen. Intressant det där med ormen, Eva, Adam och hur människosläktet lider för att de föll för frestelsen.

Men som sagt, så söndag det var fick jag ett ryck och städade mitt arbetsbord. Så här tomt är det sällan. Och bra så, om man tänker på det som någon klok en gång sa: Den som har ett rörigt skrivbord har väl också ett rörigt huvud.
Hur ser det då ut i huvet på den som har ett tomt skrivbord?

Den skarpögde bloggläsaren ser för övrigt att Bond-temat lever kvar i min Bond-hörna 🙂

Så här mycket snö hade vi söndagen den 17 februari.
Så här mycket snö hade vi söndagen den 17 februari.

Snö finns det ännu gott av. Men att vårsolen då och då visat sig syns på taket varifrån en del av snön rasat ner.
Fågelrestaurangen verkar vara populär. Nu är där någon och äter, vi har fått fylla på ”matmaskinen” flera gånger.

I går såg jag på en del av Melodifestivalen. Jag gillade kvartetten Ravaillaczs (Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander) ”En riktig jävla schlager” 🙂
De sjöng bland annat ”För den som sjunger schlager ska inte vara mager”. Och så hoppas man ju att det skulle vara. Inte så många pinnsmala damer i höga klackar och minikjolar.

Men samtidigt undrar jag nog om en grupp med namnet Fyra Fylliga Fruntimmer hade gjort samma succé? De hade nog kallats Fyra Fula Fruntimmer eller Fyra Fulla Fruntimmer, för märkligt nog går ofta runda män bättre hem hos publiken än runda kvinnor.

Män kan klappa sig på magen och alla tycker de är roliga, medan fryntliga fruntimmer mest skulle anses pinsamma.

8 reaktioner på ”Tomt bord = tomt huvud?

 1. Så välstädat och fint!
  Skyfall kom jag aldrig iväg och fick se. Men det lär väl bli tillfälle till det senare. Jag hoppas ju på att vår biograf snart ska vara digitaliserad så att vi kan få se film med toppenkvalité.

  Tänk att ni ännu har så mycket snö. Här är det mesta borta, men det lär ska bli påfyllning igen. Man börja bli lite trött på det här snöandet nu.

  ”En riktigt jävla schlager” var ju en käck låt, men om det är något att skicka till ESC vete rackar’n.

  Kram, Ingrid

  1. Nä, kanske låten inte klarar sig i ESC men käck var den 🙂

   Köpte Skyfall på dvd i dag, har alla Bond-filmer. Men klart att det en sak att se en film på bio, och en annan att se den hemma i soffan.

 2. Är ingen mello fan, men råkade titta på kanske sex bidrag totalt i de tre deltävlingarna hittills. Åsså såg jag Körberg & Co. Tyckte låten var lika ”lyckad” som de ryska gummornas i ESC ifjol. Å de kom ju tvåa om jag minns rätt.
  Tänkte på hur roligt herrarna måste ha haft när dom repade. De klarar sig ju (finansiellt) så det var en skoj grej, som jag gillade.
  Klart den låten ska gå till ESC eller tror du att Sverige vill vinna två gånger i rad. Knappast, det har vi inte råd med;-)

 3. … då har jag både mer snö och fler saker på mitt skrivord 🙂 Jag såg inte Melodifestivalen igår, men jag gillar Ronander! Hörde låten på slutet bara. Dom sjöng bra i alla fall.

 4. Jag kollar inte på schlagerfestivalen eftersom jag tycker den förlorade sin tjusning när man började dela upp uttagningarna i oändliga avsnitt. ”Det var bättre förr”…:) Har du sett reklamen för comhem? Två fylliga damer i allehanda händleser och dom är alldeles underbara

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.