Propp i röret

Bärgningsbilen och avloppsbilen.
Bärgningsbilen och avloppsbilen.

När jag kom hem från jobbet såg det ut så här på vägen. Huset jag bor i ligger längst borta till vänster. Och rubriken passar bra tycker jag då bilen som bärgas från tomten tillhör ett företag som tömmer avloppsbrunnar (fordonet syns bakom buskagen).

Att en sådan bil bildar propp i röret är väl kul? Jag vet inte vilket fel hade drabbat det svarta fordonet, men bärgningsbilens förare tvingades trixa ett tag för att få bort sin klient. Vad brandbilen gör på platsen vet jag inte. Kanske det fanns risk för något slags gasolycka? Och nu försöker jag inte vara rolig, för jag tror det bildas gaser i tankarna under jorden där avloppsvattnet och -slammet finns.

Här har Jean Sibelius bott då han var ung.
Här har Jean Sibelius bott då han var ung.

Och då jag nu ett par gånger visat lite fulare sidor från Lovisa (den förfallna Kartongfabriken och vårt inte så vackra vattentorn) ska jag visa ett vackert hus som finns på samma tomt som vår redaktion. Det så kallade Sibeliushuset där den finländske tonsättaren Jean Sibelius bott och även mig veterligen komponerat en symfoni.

10 reaktioner på ”Propp i röret

 1. Hej! Så trevligt att du tittat in till mig och tack för kommentaren. Alltid roligt med lite feedback. Jag hoppas att mitt skrivbord ska passa in i den ”vita hörnan” jag försöker få till i min lilla lya. Trevlig helg önskar jag/M

 2. Det ser ju riktigt dramatisk ut med avloppsbilen, brandbilen och bärgningsbilen. Man undrar vad som egentligen hänt!

  Så vackert Sibeliushuset är, men vilken underlig placering på de där två stolarna?

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 3. Brandbilen var troligen där för att ta hand om spill av olja eller liknande som den bortbärgade bilen läckte.

  Sibeliushuset är jättefint. Där skulle jag kunna tänka mig att bo

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.