En underbar dag för fötterna

Jag har hela våren och sommaren försökt sköta mina fötter här hemma. Var och varannan kväll har jag haft fotbad, speciellt nu då det varit extra varmt ute, och efter det smort in fötterna.

På fotvårdssalongen Relax Center i Borgå fick jag höra att mina fötter var i bra skick. Några förhårdnader, som jag inte hade velat ge mig på själv på stortårna, filades lite. Annars klipptes naglarna, nagelbanden smordes och sedan lackades naglarna i en färg som jag lät fotvårdaren välja 🙂

Till vården hörde också fuktgivande kräm och massage av såväl fötter som vader. Helt underbart! Och tjejerna som gav oss fotvården var trevliga och proffsiga.

Mina naglar efter att de hade lackats ❤
Ann-Britts naglar ❤
Det fina i ”kråksången” är att det numera inte är ovanligt i Finland att man kan få njuta av ett glas mousserat medan man får sin vård.

Att observera. Detta är inte ett sponsorerat inlägg. Jag betalade fotvården själv, en timme kostade 63 euro, och en piccoloflaska mousserat kostade 9,50 euro.

25 reaktioner på ”En underbar dag för fötterna

 1. Då går du på moln efter behandlingen. Går 2 gånger om året på diabetes mottagningen sen sköter jag dom själv.
  Kramar från oss

 2. Ja, det där borde jag också ta itu med. Tvättade mattor med högtryckstvätt i två timmar för några dagar sedan, enligt eget ”recept”, på en stadig presenning i en liten sluttning. Och mina fötter och tånaglar blev rena, uppmjukade och nästan snygga på köpet!

  1. Ja, lite lyx för en unna sig 🙂
   Du körde ju den där hårdare varianten med högtryck, men säkert bra även det om inte tånaglarna rykte med på köpet 🤣

 3. Lyxigt värre! WOW! Coolt!
  Tror inte att man kan köpa en flaska bubbel i varken frisörs- eller fotbehandlingssalonger, men vilken idé! Vi kan nog lära oss ett och annat från Finland…

  1. Det tycker jag ni ska göra – visa mitt blogginlägg på salongerna 🤣
   Hos oss får man numera också ta med sig öl eller vin eller bubbel till biosalongen. Alkoholfritt får man självklart också välja.

 4. Jag har aldrig varit på fotvård. Eller jag ljuger. En gång efter att man opererat bort min stortånageln. När nageln växte ut igen fick jag nageltrång. Då gick jag till en. Och hon gjorde allt vad jag bad att INTE göra. Jag bad henne att koncentrera sig på min nageltrång. Den fick några minuter på slutet. Var jag nöjd? Absolut inte. Jag fick fixa den själv.

   1. De kan vara lite vårdslösa när de filar naglar, det är så när man gör manikyr också. Det blir ju hett av friktionen, så man borde va lite försiktigare med filen eller maskinen om man använder sånt..

   2. Maskin till nagelbanden, om jag minns rätt, det gick bra. Naglarna filades för hand, vet inte om det något tag vidrörde själva tån. Gjorde inte jätteont men kändes lite konstigt.

 5. Vilka fina sommarfötter! Nu är du redo att möta sommaren 😊 Tidigare när jag reste mycket brukade jag alltid passa på att unna mig pedikyr. Här i Sverige händer det ibland och jag tycker det är såå härligt. Kanske dags att googla lite på salonger.

 6. Ganska nyligen unnade jag mig en timmes fotvård inkl nagellack. Det är SÅ underbart! Gör detta ganska regelbundet då mina fötter behöver detta.
  Ja, det behöver nog alla, bara man tar sig tid och råd. Fötterna är ju de som bär upp oss.
  Men lyxen med bubbel, det finns inte här. Coolt 😀
  Nu går du väl på små moln??

  1. Njuter ännu i dag av de fina naglarna, är inte bra på att lacka dem själv.
   Ja, nu ska jag se till att jag minst en gång per år får sådan här fotvård.
   Hoppas Sverige snart förstår att man kan ett glas bubbel som lyx till vården 😀

 7. Min pappa påstod alltid att jag är så kittlig när det gäller fötterna att jag inte ens kan ta i mina fötter själv 😉
  Han överdrev förstås men jag skulle inte klara att gå till fotvård. Däremot har jag alltid varit väldigt rädd om mina fötter. Jag tar regelbundet hand om dem själv och går aldrig utan lackade naglar.
  Härligt att du kan njuta av behandlingen. Det känns säkert väldigt bra.

  1. Med eller utan professionell fotvård, huvudsaken att vi tar hand om våra fötter 🙂
   Lackar inte själv, det blir inte snyggt – kul därför att få hjälp med det.

 8. Så härligt lyxigt med fotvård med extra allt! Jag har inte kommit dit än, det stod på min önskelista i många år men någonstans tappade jag bort det. Blir inspirerad. Klok flicka!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.