Hälsostegen, dag 15

I dag gick jag till och från en kurs och affären. På kvällen tog jag inte skjuts hem hela vägen från en ost- och vinkväll med vänner utan valde att gå den sista biten på några hundra meter. Antalet steg blev i dag 3287.

Totalt har jag gått 52 459 steg på femton dagar. Målet är 75000 på 31 dagar. Om jag får vara frisk ska jag kunna nå det, med råge 🙂

I dag visade aktivitetsklockan och mobilens stegräknare nästan exakt samma. Jag valde att ha aktivitetsklockan på enbart då jag var ute och gick, inte då jag pulade på med något här hemma. Skriver ju så passa mycket på datorn att det nog är rörelserna från handleden som noterat ”steg” 😀

Som sagt, jobbat även i dag då vi hade utbildning och allehanda förbättringsförslag inom layouten. I morgon ska jag försöka vara ledig halva dagen. Läsa vänners bloggar och gå en LITE längre promenad 🙂

19 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 15

 1. Du klarar det galant, du kan vara mycket nöjd med dig själv. Kanske har du grundlagt en bra vana och en längtan efter att komma ut och gå. Jag kan inte gå varje dag, då allt fysiskt får följder, värst är andra dagen. Jag får lov att ”spara mig” till de sysslor som behöver göras. Så vacker lövmatta som matchar de gula husen på första bilden. Jag ser att era träd har haft bråttom med att befria sig från löven.
  Trevlig helgfortsättning!

  1. Jag tror också att jag nu efter femton dagar faktiskt har grundlagt en vana och ett behov av att komma ut, för att jag vet hur gott det gör för kropp och själ. Och att vara nöjd ed 2500-3000 steg som är 2000 mer än jag gjorde innan, då jag satt vid datorn mest hela tiden – eller tog bilen även korta sträckor 🙄
   Tack för pepp och trevlig helg!
   Ja, här har många löv lämnat träden.

 2. Du kan återigen vara väldigt nöjd med ditt antal steg. Förresten tillhör jag INTE dom som vill hålla din bedrift nere, tvärtom faktiskt. Problemet med mig är den där gamla inbyggda tävlingsinstinkten som jag tror alla borde ha. Så är definitivt INTE fallet. Mitt (tanke-)fel alltså. Vad jag menar är att jag aldrig skulle varken godkänna 3 000 eller 12 537 steg. Skillnaden är alltför stor. Så jag skulle nog hänga på låset på en sportaffär och köpa en ”riktig” stegmätare.

  PS. Det är faktiskt söndag imorgon. Å mig vetande är det en vilodag enligt bibeln;-) DS.

  1. Hahaa – nej, tänkte inte att du hör till dem som pressar ner mig, du är bara realist! Och jag har kommit på att armbandet noterar ”steg” då jag skriver. Så det går bra att använda mobiltelefonen men också armbandet, bara jag tar bort det då jag jobbar vi datorn.
   Som företagare har jag tyvärr ganska få vilodagar, men du har rätt – söndagen borde helgas mer! 🙂

 3. Jag gissar att steg på en söndag ÄR vila! Vila behöver inte nödvändigtvis mena att man sitter stilla, utan att man gör sådant som berikar ens liv vid sidan av jobbet. I dagens bråda samhälle är det sällan folk faktiskt vilar på söndagar. Det handlas och förbereds inför kommande vecka. Att däremot kunna sätta tid åt sidan för just promenader, träning, läsning, pussel etc tror jag är viktigt. Trevlig söndag och god fortsättning med stegen! Går ju bra detta! 💪

  1. Stämmer – på söndag börjar man redan ta sikte på instundande vecka – att man ska hinna med allt…
   Men jag sov faktiskt till 12 i dag! Som en tonåring… jag behövde det.
   Sedan inser jag ju att promenaderna sådär överlag ger mer energi än de tar.

 4. Vilken fin höstmatta det är. Här blåser det för mycket. Allt ligger i högar bara.
  Vad bra att du har hittat ”felet” med räkningen och kul att du kommer att klara av ditt mål. Kram!

 5. Jag hade mina misstankar varför det var olika, men bäst när man själv kommer fram till det.
  Men vad ska du göra när du kommer upp 75 000 steg? Har du planer?

   1. Vore ju synd om du bara slutade. Jag vet inte hur du lagt upp det men du borde ta en vända förre jobbet och en efter jobbet. Men det är bara en idé.

   2. Det blir tajt med tiden före jobbet, och jag orkar inte stiga upp före klockan åtta.
    Mina IBS-besvär är också värst på morgonen, de dagar jag har sådana – och promenader aktiverar tarmen så det är lugnast för mig att gå efter klockan 15.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.