Hälsostegen, dag 14

Nu har jag troligen varje dag noterat allt för få steg i kampanjen. Jag har litat på min mobiltelefon. Men då jag tänker efter noterar den ju inte alls alla steg jag tar, om jag inte håller den i handen hela tiden.

Ända sedan den första oktober har jag haft min aktivitetsklocka, men inte hittat platsen där stegen noteras. Och i dag då jag hittade den, så visade klockan (som sitter på armen från tidig morgon till sen kväll) totalt 12 537 steg! Telefonen visade lite under 3000…

Om jag tänker efter vad jag promenerat i dag, så gick jag ju här hemma från rum till rum. Sedan gick jag ner med skräppåsen och till bilen. Jag åkte iväg till ett möte. Gick från P-platsen till mötet, upp för trapporna till bostaden. Sedan hade vi en fotosession eftersom jag i samband med mötet hade en intervju. In och ut ett par gånger, upp och ner för trapporna, och så tillbaka till bilen.

Körde iväg till Loviisan Sanomat där jag hade ett paket att hämta. In och ut där.

Efter det från bilen till hemtrappan och åter några varv inne i bostaden. Sedan från hemmet till en matrestaurang, gående. Och då jag trodde att jag bara hade fått ihop 1800 steg tog jag en extra marsch runt några kvarter i regnet. Hur skönt som helst.
Nej, här åt jag inte. Jag gick förbi 🙂

Men som sagt. Mobilens stegmätare har lurat mig! Jag går betydligt mycket mer per dag än jag trodde att jag gjorde! Så härefter litar jag enbart på aktivitetsklockan!

21 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 14

 1. Ojdå, då har du ju gått mycket mer varje dag, troligen… Det är ju så med mobilen, den räknar bara stegen när du har den på dej, eller i handen, men detsamma gör ju klockan förståss 😊

  1. Klockan kanske räknar en viss aktivitet då jag skriver texter. Handleden rör sig ju.
   Så nu har jag tänkt ta bort den då jag sitter vi datorn men ha på den alltid då jag verkligen GÅR.
   Kommer närmare sanningen då 🙂

 2. 12 537 steg är ju ungefär 6 kilometer. Det tror jag inte att du gick så som du beskriver din dag. 3 000 steg är cirka 1,5 km, vilket låter rimligt med tanke på de korta sträckorna du gick.
  Tycker nog du ska satsa på en relativ billig ”riktig” stegmätare” som man sätter fast på ett klädesplagg som är ”i rörelse”, typ i bältet på ett par byxor eller en kappa.

  1. Kanske det blev något mittemellan, men 3000 låter väldigt lite med tanke på alla sträckor jag gick längs dagen.
   Vi tar ju många steg hemma också, för jag sitter inte stilla vid datorn nio timmar i sträck.
   Nå, det är svårt att veta exakt och jag förstår nog att många vill hålla mig ner på jorden och säga ”tro nu inte att du går så mycket”.
   Men steg är steg, varje steg räknas – inte bara de effektiva promenaderna 🙂

 3. Vilken skillnad, helt otroligt. Har inte tänkt på var mobilen ska vara medan man går. Det är kanske bra att testa en sträcka som man vet hur lång den är som t.ex. en promenadväg som är märkt med antal km.

  1. Ja, jag kan hålla med BP då hon skriver att 12 000 steg är över 6 km och att jag bara gått 1,5 km på riktigt.
   Sedan är det ju det att jag hemma tar många steg som inte kan räknas som 100-metrar och km.
   Det blir en liten vetenskap det här 🙂

 4. Underbara bilder från kvällspromenaden. Stegräknaren i mobilen stänger av sej själv så jag har tagit bort den.
  Det viktigaste är att du går.
  Kramar från oss

  1. Ja, det viktigaste är ATT jag går. Men statistik- och siffernörd som jag är behöver jag ha nåt slags koll – se ett resultat som är någorlunda överensstämmande med verkligheten 🙂
   Kram!

 5. Jag tänkte nog att dina steg som mobilen räknade var väldigt lite. För man går ju hemma en del också. Detta låter mera vettigt.
  ALL rörelser som kroppen gör är ju bra, inte bara stegen. Eftersom kroppen inte är gjord att sitta stilla. Alla extra rörelser och steg blir ju då bonus och extra bra.
  Jag har i regel mellan 5 000 och 17 000 steg/dag beroende på dagen. Det rekommenderade är visst 10 000? Eller månne denna rekommendation har höjts?
  Jag gissar att klockan nog ger ett mycket mera exakt antal steg eftersom den är på armen för jämnan, men det är klart, vill du endast räkna STEG, bör du kanske ta av den då du sitter vid datorn. God fortsättning med stegen/rörelserna! 💪

  1. Precis så! Bandet ska bort från armen då jag sitter vid datorn – för den räknar aktivitet när jag skriver 🙂
   Och jag skriver mycket, med tiofingerssystemet!
   Intressant är det ändå nu då jag jämför bägge och får tips från olika håll av mina bloggvänner.

 6. Jag slopade all tilltro till stegräknare på armen när jag samlade cirka 10 000 steg med att finhacka ett kilogram vitlök (för 35 liter Hawaiian Style Hot Sauce). Medan jag höll på med det arbetet gick jag högst 100 ”verkliga” steg. En liten stegräknare som man kan ha i fickan (telefonen är otymplig, t.ex. när jag jobbar i trädgården, i skogen…) vore bra. Fanns förr, kanske finns ännu, men jag har inte brytt mig om att leta. B samlar massvis med steg med sin ”armbandsräknare” nu när han håller på och gräver, sågar och spikar…

  1. Har insett nu att det är mitt skrivande på datorn som samlat ”steg” 🙂
   I dag använde jag mobilen OCH armbandet, men armbandet på ett vettigare sätt – och då visade bägge knappa 3300!

 7. Det är svårt att får mätningen rätt. Kanske du kan tänka att det är just promenaden som är viktig och stegen du får ihop på den och sätta en ribba som känns vettig. Alla andra steg är ju bonus i så fall 🙂 Som du vet så mäter jag inget alls utan tycker själva promenaden är viktig, oavsett hur lång eller kort den är.

  1. Jag behöver den där moroten som stegräknaren utgöra – jag älskar siffror och statistik 🙂
   Kommer ut mycket av den orsaken – samla steg! 😂
   Frisk luft och naturupplevelser är också viktiga.

 8. Har alltid min mobil med mig utanför hemmet men stegen hemma uteblir ju då i ekvationen, en sådan klocka kanske är att föredra trots allt.

  Alla steg är ju av godo, bara att trampa på. 😉

  Ha en fin lördag. 🙂

  1. Varje steg är av godo – ja. Att nå 2500 per dag är inte längre svårt för mig, och med tanke på att jag vissa dagar knappt gick 500 är det toppen anser jag själv 🙂
   Ha en fin helg!

 9. Huvudsaken är att du går och kanske inte hur mycket du går, Kanske borde du köpa en hund . Och då måste du ut 4 gånger per dag. I ur och skur. 😀

  1. Kan inte ha hund då jag jobbar så mycket, och bor i våningshus. Måste skola hunden så den inte skäller… och nej, jag är 60 år och singel, så en hund innebär för stort ansvar för mig ensam. Kattmänniska är jag inte, så det blir inga fler djur.
   Har haft en hund en gång och det fick räcka. Han var underbar – frid över Rambos minne ❤

   1. Jag förstår. Jag skulle ha helst både hund och katt men det är ju stor ansvar. Och jag vet inte om jag orkar med.

   2. Många hundar anpassar sig och har samma rutiner som ägaren. 😆 Och många vill inte ut heller när det är skiti väder ute.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.