Fem en fredag, Dagens ord

Fredagens ord kan bra vara Original.
Hartwalls long drink är fredagsdrycken 🙂 och detta får vara en symbolbild.

Men Elisamatilda ställer följande frågor i sin utmaning för dagen:

Sover du sämre vid fullmåne?
– Ibland gör jag det och senast som det var fullmåne denna månad kände jag av det rätt mycket.

När var du senast vaken mitt i natten?
– Jag vaknar alla nätter. För det mesta somnar jag om, men det var väl för några dagar sedan, vid fullmånen, som jag låg vaken länge.

Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av?
– Både och. Ibland så tungt att jag inte har hört av ljud som nån annan talar om senare. Ibland vaknar jag minsta lilla ljud.

Vad lyser upp i höstmörkret?
– Inomhus levande ljus. Utomhus de färger som ännu finns i buskar och träd.

Vad gör dig överlycklig?
– Om jag får vara frisk och att mina nära och kära har det bra.

På tal om Dagens ord så har jag fortsatt fylla i boken jag köpte före nyår och där jag varje dag ska svara på en fråga. En fråga om dagen, heter den. Jag har bara glömt att rapportera om dem här på bloggen. Igår var frågan ”Vad har du inte tillräckligt med tålamod för?” Mina svar är: handarbeten, jag stickar och virkar och syr inte. Att skruva ihop Ikea-möbler eller annat som kräver massor av pill räcker tålamodet INTE till för och detsamma gäller manualer och instruktionsböcker, eller långa texter om sådant på nätet 😀

24 reaktioner på ”Fem en fredag, Dagens ord

 1. Vad gäller tålamodsprövande sysslor så är vi helt överens. Vad gäller fullmåne däremot är vi olika. Jag har i vanliga fall inte ens koll på när det är fullmåne. Det är ofta någon bloggare som påpekar det faktum…

  1. Jag kollar inte heller fullmånen i kalender eller så 🙂
   Råkade nyligen läsa på Facebook att nån legat vaken för fullmånen och tänkte då… ahaa, det var därför jag inte kunde sova.
   Hade lagt mig vid 23 och somnade först 2.30…

 2. Jag känner aldrig av fullmånen. Sover alltid hela natten utan att vakna en enda gång. P.g.a. hunden är det alltid väckarklockan som väcker mig. Undrar hur det kommer att bli när jag inte har honom längre.

  1. På ett positivt sätt avundsvärt att någon sover en hel natt utan att vakna alls.
   Det brukar jag 🙏 om att få göra. Oftast blir det ändå toabesök eller så att jag vaknar av andra orsaker.
   Ibland somnar jag om, ibland ligger jag där och grubblar.

 3. Det där med månen har jag lite svårt för… Är det vidskepelse det hela, eller hur sägs månen påverka oss under natten om den är full? Helt klart påverkare den inte min sömn.
  jag sover som en stock vanligtvis. Lugnt och skönt. Ibland vaknar jag för att besöka toaletten, men somnar vanligen genast om. Grubblar sällan under nätterna.Det löser ju inget och allting verkar ju vara så mycket värre mitt i natten när hjärnan är trött.
  Stickar som en tok gör jag och älskar det, men kan inte virka och har absolut inget tålamod för pussel. Tur att vi alla får vara olika! 😉

  1. Det lär vara något som har med jordens dragningskraft att göra, ebb och flod och sånt – har jag förstått.
   Inte att man är mångalen direkt.
   Jag önskar kunna sova någon natt djupt och länge och inte vakna av att jag behöver på toa eller för att en lövblåsare sätter igång 7.20 🙂
   Imorgon är det söndag – vilodag, bokstavligen hoppas jag.
   Ja, någon stickar som en tok – en annan lägger pussel 💪😄

 4. Även jag har svarat på frågorna från Elisa idag. Tålamod har jag fått mer av på äldre dag faktiskt, kanske det hänger ihop med att jag har mer tid för egna val. Men att vänta på nåt kul är enormt prövande för tålamodet.

 5. Haha, jag hade kunnat kopiera din text om dåligt tålamod, jag är exakt likadan. Jag tar hjälp av dottern med instruktioner, med hopsättande av möbler och när datorn strular. Jag hittade lonkero på Systemet, men det är jättedyrt så jag fortsätter dricka öl…Har du smakat alkoholfri longdrink? Det har jag och den var inte god, bara söt och sliskig. Ha en fin helg

 6. Intressant det där med månen. Min mor klagar på den och att hon inte kan sova. Jag själv vet inte ens att vi har en måne. Med andra ord påverkar inte alls.
  Brukar också vakna lite då och då. Och ibland är jag KLAR vaken. De tar jag boken bredvid mig och läser tills sömnen smyger på. Om det inte gör det ja… inte hela världen det heller, då vet jag att jag kommer slockna snabbt kvällen därpå. ( jag vet inom 5 minuter om jag somnar eller inte. Har jag inte somnat då tar jag också boken och läser, för o jag försöker bara pressa att somna då får jag bara ångestattack och det är ju värst)
  Däremot har jag en kompis som går upp och gör saker och hon inte kan sova. Städar eller sätter upp en hylla, vilket hon fick naturligtvis skit för av granne. Vissa tänker inte på andra än bara på sig själv.

  1. Ja, det är väldigt olika kan jag tänka mig. Nån påverkas starkt, andra inte alls.
   Att få sova ostört, utan att vakna en enda gång, t.ex. nio timmar i ett sträck – det är en dröm för mig, men nåt som knappast är möjligt mer i denna ålder 😀
   Ångest och oro känner jag ibland, men jag har också knep att ta till då sömnen inte infinner sig. Jag tänker att jag ligger där och vilar ändå. Lyssnar på ljud från huset och utifrån, känner trygghet med dem – och tänker att vi har inte krig här, ännu.
   Man kan ju stiga upp och göra saker om sömnen inte kommer, men att banka upp en hylla mitt i natten 😀 Nej, ingen bra idé!

   1. Jag läser när sömnen bryts. Och blir alltid lika fascinerade när jag vaknar sen på morgonen och boken ligger på bröstkorgen eller bara bredvid och undrar hur gick det till. 😆😆😆😆

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.