Hälsostegen, dag 13

Vägarbetena på Östra Tullgatan har avancerat till korsningen med Drottninggatan. Dröjer till våren innan allt är klart.

Hade fullspäckad kalender i dag som började med planering av följande Nya Östis från klockan 9 till cirka 12. Efter det lunchmöte, sedan frissa. Känns som att jag går ofta hos frissan men det var fem veckor sedan senast. Efter frissan ett par timmar jobb till.

För att få dagens alla steg kombinerade jag dem med ärenden på stan och fick ihop 2941. Ingen toppnotering men målet för dagen nått med råge 🙂 Imorgon i mån av möjlighet lite fler steg igen.

Att få tid för promenaderna har varit, precis som jag gissade, en utmaning ibland. Turerna måste ritas in i kalendern och hittills har det lyckats, tack vare att jag inte satte upp ett överambitiöst mål. Jag tycker att jag inte längre lika fort får ont i ryggen (inte efter 300 meter i alla fall), och får jag ont sätter jag mig ner på en sten eller en bänk 20 sekunder, eller stretchar och tänjer så att lutar mig framåt och nuddar med händerna i marken.

Tio veckor sedan jag senast lät göra slingor. Tar dem bara vid vartannat besök. Det här var MIN tid den här dagen och jag var glad och tillfreds efteråt.
Avrundar kvällen med pussel!

15 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 13

 1. Vad är det för maffiga pelare till vänster i första bild?
  Så du går till frissan var femte vecka, jag går var sjunde vecka. Men jag tar ju inga slingor utan klipper bara kort.
  Bra med dina hälsostegar:-)

  1. Aaah! Det ser bara ut som pelare – och på sätt o vis är det ju också, men mellan ”pelarna” finns garageinfarter, dörrar till olika lager och sånt 🙂
   Jo, jag behöver gå var femte vecka, håret ser annars slitet ut, växer också 1,5 cm minst under dessa veckor.

 2. Brukar också gå till frissan var 5 vecka för att klippas. Bra att du inte får så ont längre och det betyder att promenaderna gör nytta. Kämpa på.
  Kramar från oss

 3. Så skönt med frissa tid. Jag igen går var 6e vecka och gör slingor två ggr i året. På hösten och på våren.
  Bra om du inte längre får lika ont i ryggen! Kan säkert vara bra att tänja och töja lite före och efter promenaderna också, men endast tills kroppen säger stopp. Tvinga inte töjningarna längre än nödvändigt, de gör gott ändå!
  Om du känner dig riktigt ambitiös kan du säkert söka upp bra töjningar för ryggen på nätet också. Gå till ngn pålitlig sida som tex Folkhälsan. På Youtube finns det också bra videosnuttar att lära sig av.
  ALLA steg räknas ju som sagt, så du kan alltid hoppa upp och ner lite på stället framför TVn också på kvällen! Eller gå på stället istället för att hopa jämfota kanske…? God fortsättning med stegen. 😃💪

  1. En bättring har skett – det onda i ryggen återkommer inte lika ofta!
   Jag tänjer också, då jag minns 🙂
   Och alla steg räknas, märkte jag då jag kollade aktivitetsklockan som visade 12 500! Mobben visade 3000.

 4. Det var länge sen jag var hos frisören. Kanske 30 år sen eller så.
  Skönt att det som gör ont har minskat. Hur är det vikt och sömn. Har det förbättrats även där?

  1. Känns som att benen blivit starkare och kanske nån centimeter försvunnit från baken, låren 🙂
   Vikten har inte gått ner alls, men det gör ingenting.
   Sömnen är bra ibland, sämre ibland.
   Ont i ryggen får jag fortfarande, men inte lika ofta och inte lika fort som förr.
   Så med tiden blir kanske det där med ryggen bättre 🙏

   1. Det kanske är så att många av våra krämpor beror på för mycket oaktivitet.
    Jag hörde nåt intressant i en podd om sömnen.
    Jag vet inte om du kan lyssna det i Finland också, men det finns en app man kan ladda ner till sin mobil ”SR play” med de svenska radiokanalerna. Väl inne där kan man söka på Agnes Wold. Mycket intressanta saker om människokroppen, hälsa, myter. I den senaste avsnitten pratar hon om just sömn bland annat. Varje avsnitt är ett halvtimme lång.
    Kan man även hitta på datorn också: https://sverigesradio.se/sok?query=agnes%20wold
    Men här ser jag inte den absolut senaste som kom igår på appen.

   2. Absolut beror många av våra krämpor på att vi sitter för mycket stilla, bland annat vid datorn.
    Ska försöka komma ihåg att kolla efter podden. Jag har ju internetradion också där jag hittar hundratals kanaler från Sverige och andra länder.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.