Möjligheternas hus

Den gamla kartongfabriken får inte rivas, och bra är väl det!
Den gamla kartongfabriken i Lovisa får inte rivas, och bra är väl det!

Jag tror jag har visat bild på det här huset en gång tidigare här i bloggen. Men jag tar den ändå i repris.

Eftersom jag förra helgen visade bilder från gamla fina hus, som var renoverade eller under renovering, visar jag nu ett där det tyvärr inte hänt något på länge.

Visst är det ett möjligheternas hus? Hallå, Ernst Kirchsteiger! Jag vet att du läser min blogg så var snäll och kom till Lovisa nästa gång du vill förvandla ett ruckel till ett palats.

5 reaktioner på ”Möjligheternas hus

 1. Det vore verkligen synd att riva huset. Man skulle kunna göra så mycket fantastiskt av den även utan Ernst inblandning.
  Skulle jag kunna leva om mitt liv skulle jag bli arkitekt som i huvudsak skulle jobba med just såna projekt för att bevara.

  1. Lyckligtvis har huset skyddsbeteckning, men det förfaller mer och mer så länge som ingen gör något åt det. Ett annat gammalt trähus i närheten räddades och är i dag ett konstcenter, vilket många ville att gamla kartongfabriken också skulle bli. Men kanske huset kan bli nåt annat bra i stället… Hoppet lever!
   Skulle precis som du, om jag hade massor av pengar, vilja rädda gamla hus – själv kan jag inte bygga nåt 🙂

   1. Jag kan ganska mycket, även om jag har aldrig renoverat hus, men har upptäckt att mycket är mycket lättare än man tror.
    Tex. silversmide är en av dem. Jag trodde att att det var mycket svårare än vad den är, Jag såg engång hur de la mina klinkers i köket då fixade det hos en vännina. Med mönster gjord av några större klinker som hon inte visste vad det ska bli av. Visserligen tuppade jag av mot slutet antagligen för att jag var nedåtböjd med en svår migrän på köpet en hel dag. Men jag kunde inte svika henne. Resultatet var super.
    Jag målar väggar både på jobbet och hemma, och har målat om lät-antika möbler.
    Och då kom jag fram till att saker är inte så svåra som man tror, bara man har lite tålamod. Och en bra handbok alt lärare. 🙂

 2. Det är tragiskt när man ser gamla hus bara står och förfaller tills dom slutligen blir tvungna att rivas beroende på rasrisk!
  Det hände här i Klintehamn med ett gammalt vackert jättestort trämagasin i 3 våningar. Det bara stod där och till slut bestämde kommunen i våras att det måste rivas. DÅ som först bestämde ägaren att det skulle renoveras och tog dit en massa polacker och virke, men då var det försent.
  Huset revs och nu är det bara en jättestor farlig virkeshög – vilket ägaren inte bryr sig ett dugg om så kommunen har fått inhägna området. Man kan ju fråga sig varför ägaren inte gjorde något innan det var för sent – det har stått tomt och fått förfalla under alla dom 10 åren vi har bott här!

  1. Jag tror jag har sett bilder av den farliga högen med träavfall på Ingrids blogg.
   Här i Lovisa rev man också hejvilt på 1970-talet, om jag minns årtiondet rätt.
   I dag renoverar man det mesta, tack och lov. Tegelbyggnaden jag visade bild på har skyddsbeteckning. Många skulle vilja göra det till ett konstcenter.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.