Vittnen till krock sökes!

Vår Volvo har en rejäl dragkrok av robust material, så jag antar att spåret av krocken bara syns på förövarens bil.
Vår Volvo har en rejäl dragkrok av robust material, så jag antar att spåret av krocken bara syns på förövarens bil.

Strax före halv fem i dag på eftermiddagen blev jag påkörd bakifrån i korsningen av Sibeliusgatan och Mannerheimgatan (inte -vägen som jag skrev tidigare) vid kyrkan i Lovisa.
Jag hade väjningsplikt och skulle precis långsamt rulla iväg då jag såg en motorcykel komma. Han hade förkörsrätt så jag väntade.

Det var då det smällde. Någon körde på mig bakifrån. Hann se i backspegeln att det var en grå personbil, möjligtvis silverfärgad. Ingen liten loppa och ingen paketbil.
Jag trodde förstås att föraren i bilen som hade kört på min kära Svensson bara skulle backa bort från olycksplatsen. Inte hade jag tänkt att han/hon gör en U-sväng och gasar från platsen så gatudammet yr.

Innan jag själv hann ta mig bort, så som jag hade tänkt till en lugn plats där vi kunde diskutera ersättningsfrågan, anmälan till försäkringsbolag osv. var alltså förövaren putsveck.

Jag tog det helt lugnt. Körde till kyrkans parkering och tänkte att eftersom vi inte har något polisnummer i Lovisa att ringa går jag via nödcentralen. Dit har jag ringt kl. 16.28. Jag förhördes i kanske fem minuter.

Klockan 16.43 ringer Lovisapolisen mig och förhör mig lite till. Det var en trevlig polisman som lovade att lagens långa arm gör vad den kan för att få fast smitaren.

För att göra en lång historia kort:
– vår kära Svensson är försedd med en robust dragkrok så jag antar att de skador som eventuellt uppstod finns på smitarens bil
– jag vet inte riktigt hur läget är med mig själv, känns nog lite varmt i nacken, får väl följa med läget

Men vad tusan är det för folk som smiter från en olycksplats? Någon utan körkort, någon narkotikapåverkad, någon som druckit alkohol, någon som körde en stulen bil? I värsta fall var det en påverkad körkortslös förare i stulen bil.

Ni som eventuellt såg dagens smäll. Kontakta Lovisapolisen.

Man kan ju bli arg med mindre och bäst är det att äta påskägget nu för vem vet om man överlever i den här stan...
Kände mig i behov av tröst efter smällen. Man kan ju bli Angry Bird med mindre och bäst är det att äta påskägget nu för vem vet om man överlever i den här stan…

 

24 reaktioner på ”Vittnen till krock sökes!

 1. Fy f*n vilket svin. Sorry för språket. Suveränt att polisen tog sig tid för dig. Hoppas smitaren har en rejäl buckla på sin och att h*n hittas. Skriv en blänkare i din tidning om det!
  Å du, gå till vårdcentralen e d å låta dom kolla upp nacken. Whiplash skador kan komma senare, å då är det bra att kunna visa att du fått en undersökning.

  1. Jag borde säkert gå till arbetshälsovården i morgon, ja!
   Blev påkörd på samma sätt för ungefär tjugo år sedan, hade då liten bil och han som körde på hade en stor bil med sådan där rejäl boskapsfösargrill där framme. Men han smet inte från platsen. Minns att radion lossnade från fästet i lilla bilen då…
   Tack för din omtanke!

 2. Nu vet jag inte exakt att var det denna vecka eller förra veckan som min granne blev påkörd när han satt i centrum runt 20 tiden och väntade på frugan…han var alltså parkerad när en grå bil kom bakifrån och drog en massa repor i hela sidan på hans bil och spegeln med sej,smet från platsen gjorde den bilen med….hoppas dom blir fast!

 3. Några kommentarer: i Lovisa och Borgå är det Mannerheimgatan, i Hfors är det Mannerheimvägen! Ungefär samma hände mej för några år sedan i Borgå, det blev rött i trafikljuset på Mannerheimgatan, nästan utan för polishuset. Jag stannade, men jag kollade i backspegeln och såg att bilen bakom kommer inte att stanna, så jag hade ”rätt ställning” då det small. Jag ringde 112 och efter 1,5 timmar kom polisen och vi gjorde upp. Ambulansen förde henne, som körde på mej. Jag hade huvudvärk på kvällen, så jag ringde jouren och meddelade saken, med tanke på försäkringsbolaget och eventuella ersättningar. Min huvudvärk berodde nog på sol, varmt väder och en allmän irritation, men jag ville att det finns dokumenterat ifall något annat inträffar…….

 4. Fy för folk som smiter iväg på det här viset! Jag hoppas verkligen att någon sett det inträffade så att polisen kan få tag i smitaren. Din bil blev väl kanske inte så skadad, men hur är det med dig själv? Det måste ju ha varit en chock att bli påkörd på det här viset. Du har väl varit på sjukhuset och kollat att du inte fått några wiplashskador.
  Kram, Ingrid

  1. Tack för omsorgen Ingrid!
   Jag ska besöka arbetshälsovården i morgon, ingen vårdmottagning var öppen i vår stad då det gick upp för mig att jag kanske borde få nacken kollad.
   Bilar är ju bara materiella ting, men viktigast för mig är att personer som gör så här (smiter) åker fast och inte åsamkar fler krockar.

 5. Det var verkligen en ynkrygg som körde på dig. Eller så blev hen rent av så chockad att hen stack.
  Tur att inte hände något värre, men se upp med din nacke. Whipplash är i get vidare skönt att ha.

  1. Tack för omtanken! Ska i morgon åka och kolla om det kan tänkas bli nå besvär med nacken.
   Och hoppas smitaren blir fast, hände i måndags en liknande grej i vår lilla stad – grå bil körde på parkerad bil, föraren smet 😦

   1. En krockmaradör går lös i Lovisa?!
    Så många tokiga människor om finns.
    Hoppas att polisen tar människan i sitt förvar.

   2. Har inte hört att föraren skulle ha hittats, men det är ju lite oroväckande att någon sådan där har körkort och går lös – när händer det igen, eller blir någon människa överkörd?

  1. Din familjs öde har berört mig och många andra. Tyckte det var självklart att jag skulle donera en summa, man vet ju aldrig när/om man drabbas själv.
   Kramar åt dig o dina nära och kära!

 6. Du måste gå och checka upp dig så du inte fått whiplashskada, usch det är farligt ute i trafiken… Kram på dig!

  1. Jag var hos läkaren i dag, alla test visade att jag just nu inte har några skador som gör ont.
   Men whiplash kan ge symptom allt från 3 veckor upp till 6 månader efter olyckan, sa läkaren.
   Kram och tack för omtanken!

 7. Kväller,,Vilken skitgubbe,eller kärring,som smiter ifrån sitt ansvar..Men sök vården så dom får kolla så du inte fått en skada på nacken..Haé Kram.

  1. Tack för din omtanke farfar Hebbe! Jag var hos läkare dagen efter krocken, mest för att få allt dokumenterat. Problem kan ju ge sig till känna veckor efter krocken.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.