Hälsostegen, dag 11

I dag fick jag ihop steg lite här och där. Ett besök på kyrkogården och ärenden i olika affärer gav ett visst antal steg. Dagen slutade sedan med en rask spurt runt några kvarter i en frisk, ganska kall vind men härligt var det! 2991 steg. Tror inte att mobilen räknar helt rätt, mer i underkant än i överkant men då fuskar jag i alla fall inte 🙂
Rådhuset i närbild och nyrenoverad balkong.
Forum till vänster, torget till höger och kyrkan längst fram.

Då jag var som mest inaktiv visade mitt aktivitetsarmbandsur 3–5 procent aktivitet per dag. Det vill säga det som registrerades då jag jobbade vid datorn nio timmar och däremellan gick till toaletten och ut med skräppåsen.

Nu har den sedan första oktober visat en aktivitet på 23–31 procent. Bra jobbat, säger jag själv! Motionsfantaster och superaktiva får säga vad de vill, fnysa där hemma om det känns bra. För den vettige talar ju siffrorna sitt tydliga språk. Klar förbättring av aktivitet 💪🏆🥇

22 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 11

 1. Stort GRATTIS till den aktivitetsökningen. Så himla bra jobbat! Huvudsaken är ju att du trivs med resultatet och är stolt över dig själv. Vad andra ”hurtiga” personer tycker ska du högaktningsfullt strunta i.
  Älskar dina ”mörkerbilder”. Ytterligare en bonus av din ökad aktivitet tycker jag:-)

  1. Tycker också själv om nattfunktionen på kameran 🙂
   Och ja – jag vet att jag kan vara mycket nöjd med mina prestationer och jag ska fortsätta med dem.
   Även om jag inte går ner i vikt så tror jag att nåt slags av förändring/förbättring syns och känns i kroppen t.ex efter två, tre månader.

 2. En klar förbättring och det skall du vara stolt över! Vem bryr sig om vad andra gör och säger? Det DU gör för DIG är det som räknas och skall inte förminskas på ngt sätt av ngn som är superaktiv eller ngn annan för den delen! Heja och god fortsättning säger jag! 💪

  1. Alla har nog peppat och hejat – det är kanske mest jag själv som tänker att jag vet att många är så mycket hurtigare.
   Men det är som du säger, det som gör MIG glad räknas och jag har ju blivit mycket aktivare på elva dar 🙂
   Ner i vikt har jag inte gått, men jag tror att musklerna börjar må allt bättre med tiden.

   1. Ner i vikt gick inte jag heller med endast motion. Det krävdes ordentlig nedgång i antalet kolhydrater där: inget bröd, inget ris, ingen potatis, sötsaker eller choklad. Plus nedgång i mängden mat.
    Nu, nästan ett år senare är jag -17kg. Välbehövligt verkligen och jag mår så mycket bättre.
    Tillbaka till ’vanligt’ ätande är jag inte ännu… och kanske inte ngt jag går tillbaka till heller. Kroppen behöver så väldigt få kalorier egentligen.
    Ngn hurtbulle har jag heller inte varit…. Tills vi skaffade vår träningscykel och nu är det sgs daglig träning som gäller.
    God fortsättning till dig! 😀

   2. Oj så fantastiskt med -17 kg! Grattis!
    Jag äter inte mycket men antar att jag ändå äter och dricker fel i viss mån.
    Börjar inte med den omställningen i livet nu. De kanske kommer senare då jag promenerat en längre tid 🙂

   1. Det känns som att mobilerna kommer tränga bort kameran. De blir bättre och bättre, samt man kan också köpa olika tillsatser till dem.

   2. Man blir bekvämare med tiden. Sen är ju så att vi pep en hel del när spegellösa kamerorna dykt upp att det kommer inte vara långvarig och bilderna blir inte lika bra osv. Men den slog igen stort senare.
    Nu är det väl mobilernas tur helt enkelt.

 3. Grattis, det är duktigt gjort, en tydlig och klar förbättring. Själv har jag ingen aktivitetsklocka, en sån tror jag skulle göra mej stressig 🙈😝

  1. Jag använder inte mer för att mäta sömn och allt möjligt annat, ser bara på klockan på den och hur aktiv jag varit i procent under dagen.
   Stegen får mobiltelefonen räkna 🙂

   1. Mannen fick en till en födelsedag, eftersom han är aktivare än mej. Så han har på den då han tränar, och då han är ut och stavgår, o fr i sommar har han börjat ha den på då vi är ut och dansar…det är intressant – brukar bli rätt många km vi dansar 😊

   2. Jag kan tro det – att stegen och km blir många!
    Jag ska nu ta klockan på bara då jag går – så att inga ”steg” registreras då jag skriver vid datorn, för den kan luras att det är rörelse även då…
    Men mobilen har visat för lite… och det är vad jag har misstänkt också.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.